Michael Jackson voia sa-si opereze maimuta, ca sa o faca sa vorbeasca

Ultima actualizare: 08-10-2012 17:59
Michael si Bubbles

Michael Jackson a cheltuit zeci de mii de dolari pentru a-si opera cimpanzeul, pe nume Bubbles, astfel incat acesta sa poata vorbi. Michael dorea ca maimutei sa ii fie implantate corzi vocale, a marturisit sora megastarului, LaToya Jackson.

LaToya spune ca ideea lui Michael era destul de veche, inca din anii '80.

"Michael a vrut mereu sa stie ce trebuie sa faca pentru ca Bubbles sa poata vorbi. Ei comunicau. Am vazut de mai multe ori ca maimuta il imita in aproape tot ce facea. Inspirat de Michael, Bubbles chiar se spala pe dinti. Michael dorea sa afle ce gandeste cimpanzeul si se interesase daca poate sa i se scoata laringele astfel incat caile respiratorii sa poata produce sunete umane – cuvinte”, a spus sora megastarului.

Doctorii consultati de Michael Jackson au spus ca exista insa riscul ca operatia sa nu ii faca niciun bine animalului, ba dimpotriva. Michael a renuntat pentru moment la idee, de teama sa i se intample ceva rau maimutei cu care dormea si pe care a luat-o si in turneul mondial "Bad" din 1987.

Ulterior, insa, Michael a cheltuit mii de dolari pe experti care sa incerce o solutie lipsita de riscuri. Timp de patru ani, Bubbles a luat lectii de vorbire, dar nu reusea sa scoata decat sunete specifice maimutelor.

Cei doi s-au "despartit" in 1988, cand Bubbles deja devenise prea mare pentru a mai fi tinut la resedinta lui Michael si a fost mutat la un adapost special. Cand mai era adus in vizite la Neverland, Bubbles crea numai neplaceri.

"Avea o lovitura de laba care te dadea jos din picioare si cand sarea de pe candelabru pe masa, lucrurile se spargeau in jurul lui", mai povesteste LaToya. Aceste vizite s-au incheiat dupa nasterea lui Prince Michael II, dar starul ii telefona maimutei, ca aceasta sa ii auda vocea.

In 2003, Bubbles, deja era un cimpanzeu adult care si-a lovit instructorii. Michael l-a vizitat ultima oara in 2004.

Veterinarii sunt de parere ca ideea megastarului de a-si face maimuta sa vorbeasca este ridicola. Potrivit acestora, maimutele comunica intre ele cu ajutorul expresiilor faciale, iar operatia probabil ca l-ar fi ucis pe cimpanzeu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO