Titanicul, reconstruit la 1500 de kilometri de ocean. Copia chinezeasca va fi gata in 2016

Dată publicare: 13-01-2014 12:23
Dată actualizare: 16-01-2014 07:09


Titanic

 O replica in marime naturala a Titanicului va deveni piesa centrala a unui parc de distractii din China, care va mai gazdui un muzeu si un simulator al dezastrului vasului, care le va da vizitatorilor senzatia ca participa la naufragiu.

Versiunea chineza a "vasului ce nu poate fi scufundat" va costa 120 de milioane de euro si va fi inaugurat in 2016. Parcul va fi construit in provincia Sichuan, la 1500 de kilometri de cel mai apropiat ocean, informeaza The Guardian.

Su Shaojun, seful companiei Seven Star Energy Investment Group, care finanteaza proiectul, a declarat ca Asia are nevoie de un muzeu al Titanicului:

"Proiectul va fi mai mult decat un muzeu care imita vasul original si filmul din 1997, care a devenit un succes planetar. Simulatorul va permite ca mai multe sute de persoane sa experimenteze, simultan, cum era atmosfera pe epava."

Constructia replicii va incepe anul anul acesta. Statiunea Internationala Culturala Romandisea va mai contine o plaja artificiala, un cinematograf 6D si replici ale unei biserici venetiene si a unor castele europene.

Actorul Bernard Hill, care a jucat rolul capitanului Edward Smith, in filmul din 1997, a fost prezent in Hong Kong, la lansarea proiectului, unde a declarat:
"Tragedia vasului Titanic a fost abordata foarte delicat si intr-un mod foarte sensibil, pentru ca sunt constienti de magnitudinea dezastrului din 1912."

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO