Inghetata care NU se topeste desi e lasata 12 ore la o temperatura de 27 de grade. Experimentul unei televiziuni din SUA
Ingrijorarea unei mame din Statele Unite, care a remarcat ca inghetata copilului ei nu s-a topit desi a fost lasata in caldura timp de 12 ore, a generat un experiment intreg peste ocean.
"Este ciudat, nu inteleg de ce aceasta inghetata nu se topeste" a martusit Christie Watson, o mama din Cincinnati, care le-a cumparat copiilor ei o marca de inghetata de tip sandvici de la Walmart, relateaza www.wcpo.com.
Inghetata Great Value si-a pastrat forma desi a fost tinuta 12 ore la o temperatura de 27 de grade Celsius. Ingrijorati de componenta acestui produs, un post TV local din Cincinnati a efectuat un experiment. A lasat in soare trei marci diferite de inghetata, Great Value, Klondike si Haagen Dazs. Dupa o ora, doar inghetata Walmart Great Value nu s-a topit deloc, aratand de parca era de abia scoasa din frigider.
Explicatia pentru acest fenomen a venit chiar de la producator. Intr-un comunicat de presa cei de la Walmart au insistat ca inghetata se topeste in functie de ingredientele sale, astfel inghetata cu mai multa smantana se topeste mai greu.
Printre ingredientele Great Value se mai numara siropul de porumb, Guma de guar sau E 412, si guma de celuloza sau E468, stabilizatori care incetinesc procesul de topire a inghetatei.
Spre deosebire, inghetata Haagan Dazs care s-a topit cel mai repede continea doar lapte, oua, smantana si vanilie, fara stabilizatorii sus mentionati.
Chiar daca nutritionistii spun ca tipul de inghetata Great Value nu prezinta niciun risc de consum, avertizeaza pasionatii de inghetata sa consulte compozitia pentru a-si da seama daca produsul este natural sau nu.