Din ce este făcut, de fapt, condimentul boia de ardei. Oamenii au fost surprinși să afle că nu este un copac
Cu toții avem în dulapurile de acasă un plic sau două de boia de ardei, condimentele picante fiind o modalitate sigură de a adăuga puțină aromă suplimentară unui fel de mâncare, scrie Mirror.co.uk.
De la tocane consistente la boluri colorate de paella, condimentul roșu poate scoate în evidență aroma în orice rețetă, fie că este dulce sau afumată.
Pe cât de iubită este, totuși, mulți oameni abia își dau seama din ce este alcătuită de fapt boiaua de ardei, fără să se gândească niciodată de unde provine și cum a apărut.
Crezând de multă vreme că boiaua de ardei este o substanță distinctă în sine, mulți au fost uimiți să afle că boiaua de ardei este de compus din ardei măcinați, la fel ca aceia din frigider.
O femeie și-a exprimat recent uimirea pe Twitter față de propria sa descoperire, postând : „Am aflat că boiaua de ardei gras este doar ardei gras roșu uscat și zdrobit. Am avut un șoc să aflu”.
Alții erau la fel de uimiți: „Nu credeam că există un arbore de boia de ardei, dar cu siguranță am crezut că este un fel de amestec de mirodenii sau că este altceva, pe care pur și simplu l-au tocat”.
Un altul a mărturisit: „Am crezut și că există curry și că ienibaharul este o combinație de condimente”.
Boiaua de ardei poate fi făcută folosind ardei cayenne, ardei gras, ardei Alep sau ardei dulci. Ardeiul este mai întâi lăsat să se usuce, înainte de a fi măcinat folosind un mojar și un pistil sau o râșniță de condimente.