Cele mai amuzante greseli de exprimare facute de moldoveni. In guvernul Republicii, limba romana este optionala

Dată publicare: 31-08-2015 14:22
Dată actualizare: 03-09-2015 07:17


greseli Moldova

Radem de engleza stricata de pe ambalajele produselor “Made in China”, asa-numita “chinglish”, dar avem ceva asemanator chiar langa noi: limba romana, in versiunea unora dintre moldoveni.

Corespondentul Pro TV Vitalie Cojocari a adunat pe blogul sau cateva exemple extrem de amuzante care arata “suferintele” prin care trece limba romana in Republica Moldova. Doar aici puteti gasi “bifstesc cu oua” (produs de firma “Vijelios”) sau puteti apela la servicii de “rusificare” a telefonului mobil.

Limba Noastra cea Romana este tare obijduita in Republica Moldova”, scrie autorul fotografiilor., “Limba rusa, desi a suferit o infrangere in 1991, nu a pierdut razboiul. Oricine ajunge in Moldova vede asta”. Mai multe exemple amuzante de folosire a limbii romane dincolo de Prut gasiti pe blogul lui Vitalie Cojocari.

Potrivit Constitutiei Republicii Moldova, limba de stat este cea “moldoveneasca”, “functionand pe baza grafiei latine” – cu toate ca Declaratia de independenta a tarii, care prevaleaza asupra Constitutiei, vorbeste despre limba romana ca limba oficiala. In precedentul guvern de la Chisinau exista, de altfel, un ministru - cel al Tineretului si Sportului, Sergiu Afanasenco – care nu vorbea romana nici macar in sedintele de Guvern.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO