Casa Vulturesco ascunde multe din secretele epocii, in "Aniela"!

Aniela

Eleganta, onoare, pasiuni ascunse si secrete ale epocii, toate se regasesc sub acoperisul casei Vulturesco, unde se intalnesc Mihai Petre, Razvan Fodor, Alina Grigore, Gheorghe Dinica, Dan Condurache si Dana Dembinski.

Mihai Petre este protagonistul primului serial romanesc de epoca - “Aniela”, Radu Vulturesco. Ofiter in Regimentul IV Rosiori, Radu este primul nascut din familia Vulturesco, un barbat demn, care crede in onoare si iubire.

Spre deosebire de acesta, Zeno Vulturesco (Razvan Fodor) - baiatul cel mic al familiei, este plin de viata si nu l-a interesat niciodata cariera, preferand sa cheltuiasca banii familiei si sa-si petreaca timpul in aventuri galante.

Sora lor, Ersilia Vulturesco (Alina Grigore), este o fire profund romantica: “Este sensibila la arta, pasionata de muzica si doritoare de iubire. Regizorul mi-a spus inca de la prima discutie ca ea s-a nascut cu bunele maniere in sange. Ersilia este imbibata in parfumul epocii, iar eu sper sa reusesc sa aduc asta pe ecran”, marturiseste Alina Grigore.

Dan Condurache il va interpreta pe Iorgu Vulturesco, boier de vita, un model de viata pentru familie si cei din jur. Bogat si influent, Iorgu nu a pierdut niciodata in lupta cu viata. Locuieste impreuna cu familia lui intr-un palat, e posesorul a nenumarate mosii si face afaceri cu titei.

Citește și
Stela Popescu
Stela Popescu e personajul misterios din "Aniela"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Dana Dembinski o va interpreta pe sotia acestuia si mama celor trei copii - Eufrosina Vulturesco, o femeie cu adevarat distinsa si eleganta. In ochii tuturor, ea este mama, sotia si gazda perfecta. Insa in spatele usilor inchise, relatia ei cu Iorgu este departe de a fi perfecta.

Radu Vulturesco are o relatie foarte apropiata cu bunicul lui, Grigore Vulturesco (Gheorghe Dinica). Generalul de armata in rezerva, Grigorie Vulturesco este erou al Razboiului de Independenta, unde a vazut moartea cu ochii : “Este un rol greu, dar si frumos in egala masura. Pregatim o mare lovitura de televiziune - primul serial romanesc de epoca si facem asta pentru cei de acasa”, marturiseste marele actor Gheorghe Dinica.

Augustin Viziru este Ion - ordonanta generalului Vulturesco, un barbat servil, dar smecher, care sufera de o boala ciudata. Spre deosebire de acesta, Ghita (Cristi Balint), ordonanta ofiterului Radu Vulturescu, este un baiat de la tara cu mult bun simt si devotat pana la moarte lui Radu : « Este omul lui de incredere, cel care il ajuta, un baiat descurcaret, ambitios, care nu se lasa pana nu-si rezolva treaba », spune Cristi Balint.

Dionisie Vitcu il va interpreta pe Pantelimon, fratele lui Costica (Marin Moraru). El este vizitiul casei Vulturesco si cunoaste multe secrete din viata stapanilor sai : “Mi-a facut o deosebita placere sa fiu convocat la un asemnea act artistic. M-a impresionat inceputul acestui serial, profesionalismul tuturor, iar faptul ca am avut pregatiri pentru a intelege epoca, m-a facut sa inteleg ca munca la acest proiect este foarte serioasa”, marturiseste actorul.

Cristina Deleanu este chelareasa Lisaveta, un rol diferit de tot ceea ce a facut actita pana acum, care ii va evidentia calitatiile de autoritate si fermitate in relatie cu oamenii: « Este destul de dificil sa te acomodezi cu hainele, decorurile si mentalitatea diferita de atunci. Oamenii traiau altfel atunci, era mai putina violenta, se punea baza pe onoare, relatii civilizate, unele lucruri pe care nu le mai intalnim astazi si de aceea sper ca telespectatorul sa vada ca se putea trai si altfel. Nu inseamna sa ne intoarcem la acele vremuri, dar macar sa luam niste pilde. Pe langa povestea de dragoste pe care o aduce, acest serial o sa abia si un scop educativ, ca orice opera de arta”, spune Cristina Deleanu.

Dac= Lisaveta cunoaste marele secret al stapanei ei, Profira Serafim este cea care aduce in fiecare dimineata lapte proaspat in casa bogatasilor, dar si diverse « secrete » care circula in afara casei, deoarece ea cunoaste pe toata lumea.

Irina Antonie este Tunde, servitoare unguroaica a familiei Vulturesco, o fata plina de viata, care a venit de dincolo de munti sa lucreze la Bucuresti. Prezenta ei in casa Vulturesco agita spiritele intre Ghita si Ion, dar Lisaveta are de fiecare data grija de ea ca de o fiica : « Nici nu indrazneam sa spun ca imi doresc sa joc intr-un asemenea proiect, dar toata viata am visat sa joc intr-un serial de epoca. Pe langa cartile pe care le-am citit cu scopul de a ma introduce in atmosfera anilor 1900, mi-am cumparat un dictionar roman- maghiar, de unde am invatat singura sa vorbeasc limba maghiara si am exersat accentul ardelenesc”, spune Irina.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
"Aniela", primul serial romanesc de epoca, are propriul site!

Toti cei care s-au intrebat macar o data cum traiau strabunicii nostri vor avea ocazia sa intre in lumea Bucurestilor de la 1900, pe http://aniela.acasatv.ro/.

Stela Popescu e personajul misterios din
Stela Popescu e personajul misterios din "Aniela"

Stela Popescu sufera transformari impresionante in camera de machiaj, zilnic, inainte de a intra pe platourile de filmare ale serialului "Aniela", pentru a o interpreta pe Coana Chiva, o femeie simpla de la tara, de la 1900.
 

Adela Popescu si Diana Dumitrescu poarta botine de la 1900, in
Adela Popescu si Diana Dumitrescu poarta botine de la 1900, in "Aniela"

Adela si Diana s-au declarat indragostite de modelul special al botinelor si vor sa poarte incaltari la fel si in afara platourilor de filmare.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.