Casa Vulturesco ascunde multe din secretele epocii, in "Aniela"!


Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 17:12
Data publicarii: Marti 18 August 2009 00:00
Categorie: Stiri Mondene
Aniela

Eleganta, onoare, pasiuni ascunse si secrete ale epocii, toate se regasesc sub acoperisul casei Vulturesco, unde se intalnesc Mihai Petre, Razvan Fodor, Alina Grigore, Gheorghe Dinica, Dan Condurache si Dana Dembinski.

Mihai Petre este protagonistul primului serial romanesc de epoca - “Aniela”, Radu Vulturesco. Ofiter in Regimentul IV Rosiori, Radu este primul nascut din familia Vulturesco, un barbat demn, care crede in onoare si iubire.

Spre deosebire de acesta, Zeno Vulturesco (Razvan Fodor) - baiatul cel mic al familiei, este plin de viata si nu l-a interesat niciodata cariera, preferand sa cheltuiasca banii familiei si sa-si petreaca timpul in aventuri galante.

Sora lor, Ersilia Vulturesco (Alina Grigore), este o fire profund romantica: “Este sensibila la arta, pasionata de muzica si doritoare de iubire. Regizorul mi-a spus inca de la prima discutie ca ea s-a nascut cu bunele maniere in sange. Ersilia este imbibata in parfumul epocii, iar eu sper sa reusesc sa aduc asta pe ecran”, marturiseste Alina Grigore.

Dan Condurache il va interpreta pe Iorgu Vulturesco, boier de vita, un model de viata pentru familie si cei din jur. Bogat si influent, Iorgu nu a pierdut niciodata in lupta cu viata. Locuieste impreuna cu familia lui intr-un palat, e posesorul a nenumarate mosii si face afaceri cu titei.

Dana Dembinski o va interpreta pe sotia acestuia si mama celor trei copii - Eufrosina Vulturesco, o femeie cu adevarat distinsa si eleganta. In ochii tuturor, ea este mama, sotia si gazda perfecta. Insa in spatele usilor inchise, relatia ei cu Iorgu este departe de a fi perfecta.

Radu Vulturesco are o relatie foarte apropiata cu bunicul lui, Grigore Vulturesco (Gheorghe Dinica). Generalul de armata in rezerva, Grigorie Vulturesco este erou al Razboiului de Independenta, unde a vazut moartea cu ochii : “Este un rol greu, dar si frumos in egala masura. Pregatim o mare lovitura de televiziune - primul serial romanesc de epoca si facem asta pentru cei de acasa”, marturiseste marele actor Gheorghe Dinica.

Augustin Viziru este Ion - ordonanta generalului Vulturesco, un barbat servil, dar smecher, care sufera de o boala ciudata. Spre deosebire de acesta, Ghita (Cristi Balint), ordonanta ofiterului Radu Vulturescu, este un baiat de la tara cu mult bun simt si devotat pana la moarte lui Radu : « Este omul lui de incredere, cel care il ajuta, un baiat descurcaret, ambitios, care nu se lasa pana nu-si rezolva treaba », spune Cristi Balint.

Dionisie Vitcu il va interpreta pe Pantelimon, fratele lui Costica (Marin Moraru). El este vizitiul casei Vulturesco si cunoaste multe secrete din viata stapanilor sai : “Mi-a facut o deosebita placere sa fiu convocat la un asemnea act artistic. M-a impresionat inceputul acestui serial, profesionalismul tuturor, iar faptul ca am avut pregatiri pentru a intelege epoca, m-a facut sa inteleg ca munca la acest proiect este foarte serioasa”, marturiseste actorul.

Cristina Deleanu este chelareasa Lisaveta, un rol diferit de tot ceea ce a facut actita pana acum, care ii va evidentia calitatiile de autoritate si fermitate in relatie cu oamenii: « Este destul de dificil sa te acomodezi cu hainele, decorurile si mentalitatea diferita de atunci. Oamenii traiau altfel atunci, era mai putina violenta, se punea baza pe onoare, relatii civilizate, unele lucruri pe care nu le mai intalnim astazi si de aceea sper ca telespectatorul sa vada ca se putea trai si altfel. Nu inseamna sa ne intoarcem la acele vremuri, dar macar sa luam niste pilde. Pe langa povestea de dragoste pe care o aduce, acest serial o sa abia si un scop educativ, ca orice opera de arta”, spune Cristina Deleanu.

Dac= Lisaveta cunoaste marele secret al stapanei ei, Profira Serafim este cea care aduce in fiecare dimineata lapte proaspat in casa bogatasilor, dar si diverse « secrete » care circula in afara casei, deoarece ea cunoaste pe toata lumea.

Irina Antonie este Tunde, servitoare unguroaica a familiei Vulturesco, o fata plina de viata, care a venit de dincolo de munti sa lucreze la Bucuresti. Prezenta ei in casa Vulturesco agita spiritele intre Ghita si Ion, dar Lisaveta are de fiecare data grija de ea ca de o fiica : « Nici nu indrazneam sa spun ca imi doresc sa joc intr-un asemenea proiect, dar toata viata am visat sa joc intr-un serial de epoca. Pe langa cartile pe care le-am citit cu scopul de a ma introduce in atmosfera anilor 1900, mi-am cumparat un dictionar roman- maghiar, de unde am invatat singura sa vorbeasc limba maghiara si am exersat accentul ardelenesc”, spune Irina.

Sursa: ACASA TV

Tags: aniela, acasa tv,

VIDEO PROTVPLUS.RO