Trupa BUG Mafia a implinit 19 ani de la infiintare. TOP 5 videoclipuri

12-10-2012 12:49


BUG Mafia

Una dintre cele mai vechi si mai iubite trupe de hip-hop din Romania, BUG Mafia, a implinit vineri, 12 octombrie, 19 ani de la infiintare.

Pe 12 octombrie 1993, Caddillac si Tataee se intalnesc si decid sa formeze Black Underground. Pentru cateva luni trupa a avut in component si alti doi membrii, D.D. si Mr. Nobody, acestia retragandu-se din motive personale

 "Facem o trupa impreuna?..." Niciunul dintre noi nu a realizat ca rostirea acestei intrebari va trasa liniile vietilor noastre si va contura o mare parte din oamenii care suntem astazi. Acum, la peste 15 de ani de cand am inceput, povestea trupei B.U.G. Mafia pare ireala si daca nu ar exista piesele, clipurile, concertele, articolele din presa, aparitiile TV si nu in ultimul rand voi, fanii trupei si ai muzicii B.U.G. Mafia, ar fi foarte probabil ca cineva care ar auzi pentru prima data acest nume si ce sta in spatele lui sa creada ca e vorba despre ceva iesit din imaginatia bogata a unui scenarist.

Desi expresii si cuvinte ca "regii hip-hop-ului romanesc", "seniorii" sau "fenomenul" au fost alaturate de multe ori numelui B.U.G. Mafia, tot ce am vrut noi sa facem a fost sa punem pe ritmuri hip-hop versuri care sa exprime sentimentele, gandurile si experientele noastre si ale celor ce au trait si traiesc la fel ca noi si sa reusim sa facem bani din asta." - se arata in istoria trupei, publicata pe site-ul oficial.

BUG Mafia are 10 albume de studio, peste 1 milion de unitati vandute, peste 80 de milioane de vizionari pe YouTube si peste 400.000 de fani pe Facebook.

B.U.G. Mafia a pornit ca un proiect al unor oameni care au crezut pana la capat ca au ceva de spus, spun membrii trupei. Doua decenii mai tarziu, trupa este in aceeasi formula ca la inceput si continua sa scrie o pagina importanta in istoria hip hop-ului autohton si, mai exact, a industriei muzicale romanesti, succesul trupei depasind de mult granitele unei nise. Generatiile s-au schimbat, muzica a evoluat, iar fanii Mafia au ramas la fel de devotati, numarul lor crescand organic si exponential de la an la an.

Drept dovada sta chiar cel mai recent album al trupei, "Inapoi in viitor", lansat anul trecut, care a inregistrat peste 400.000 de descarcari legale de pe pagina oficiala a trupei, www.bugmafiaoficial.ro.

 In 2012, B.U.G. Mafia a impartit scena cu Garbage, headliner-ul primei zile a B'estfest Summer Camp.

TOP 5 videoclipuri BUG MAFIA:

1. Dupa blocuri:

 

2. Un 2 Si Trei De 0 (feat. ViLLy):

 

3. Cine E Cu Noi (feat. Nico):

 

4. Poezie De Strada (Remix):

 

5. Strazile:

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO