Rock progresiv romanesc de calitate. Primul concert al trupei OpenMind: 22 octombrie 2013, Club A

OpenMind

In Romania, trupele de rock progresiv sunt destul de putine sau - daca exista - sunt atat de bine ancorate in underground, incat publicul amator de acest gen nu stie de ele.

SURSA FOTOMoldoveanu Nicolae

Pe 22 octombrie 2013, in Club A, de la ora 20.00, mai apare un nume, care promite sa aiba "mintea deschisa" in muzica: OpenMind. Concertul are loc in cadrul Trofeului Club A, a doua editie, iar intrarea este gratuita.

Trupa s-a format la sfarsitul anului 2012 si ii are in componenta pe Adrian Galu la voce, Victor Stoica - tobe, Vlad Moldoveanu - chitara si Adrian Milea la bas. In urmatoarele zile, OpenMind va termina inregistrarile la viitorul album, care va contine, cel mai probabil 10 piese.

Membrii trupei au fost de acord sa raspunda la cateva intrebari si, pentru ca "trupa nu are un sef", raspunsurile au fost formulate "la comun".

Citește și
Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne si-a suparat fanii argentinieni, dupa ce a fluturat pe scena un steag brazilian
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

-►Cum ati ales numele OpenMind? Ce legatura are acest nume cu muzica pe care o faceti in acest proiect?

OpenMind: Alegerea numelui a fost un proces destul de indelungat si cu multe dezbateri, in principal pentru a gasi un nume care sa ne reprezinte, avand in vedere ca nu ne-am propus sa facem un stil anume.

Fiecare a venit cu aportul si background-ul personal in materie de muzica. OpenMind este o trupa "deschisa" si cu influente muzicale diverse de la rock alternativ pana la progresiv si metal.

-►De ce ati ales un nume in limba engleza? V-a fost frica sa va numiti trupa in romaneste, de exemplu, "Minti deschise"?

OpenMind: Nu am pornit de la inceput pe ideea de nume in engleza, iar la varianta "Minti deschise" chiar nu ne-am gandit. Pur si simplu ne-a placut numele si l-am adoptat.

-►Ce sperati sa castigati cu acest proiect muzical, OpenMind?

OpenMind: In interiorul trupei exista mult entuziasm si cantam cu foarte mare placere. Ne dorim ca asta sa se vada si pe scena si sa fie apreciat iar, mai departe, sa ajungem sa cantam alaturi de trupele preferate.

-►Care sunt trupele voastre preferate, despre care credeti ca v-au influentat felul in care cantati acum

Adrian Galu: Metallica (the old stuff), Godsmack, Rammstein, Opeth, Porcupine Tree, Queen, Pink Floyd, Depeche Mode, Serj Tankian, The Doors, Dire Straits.

Vlad Moldoveanu: Am crescut cu muzica rock si imi plac foarte multe trupe, dar din ce imi vine acum in cap pot sa spun Sevendust, Dream Theater, Porcupine Tree si, din sfera metalului mai greu, Meshuggah si Periphery.

Adrian Milea: Dream Theater, Porcupine Tree, Queensryche, Pink Floyd.

Victor Stoica: Porcupine Tree, Dream Theater, Paradise Lost, Unheilig, Rammstein, Devin Townsend, etc.

-►Ce parere aveti despre scena rock romaneasca?

OpenMind: Scena romaneasca a evoluat foarte mult, mai ales in aria asta de rock/metal. Exista multe oportunitati si posibilitati de a te promova, de a canta la un festival bun si chiar cateva cluburi decente in toata tara care promoveaza rock-ul. Am vazut de asemenea multe trupe de rock/metal care au ajuns la un nivel pe care nu ni l-am fi putut imagina acum cativa ani.

-►La ce trebuie sa se astepte publicul pe 22 octombrie 2013, la primul vostru concert de la infiintarea OpenMind?

OpenMind: Nu prea ne place sa ne laudam singuri. Avem insa ceva emotii fiind prima iesire pe scena a trupei. Suntem foarte curiosi si nerabdatori sa vedem reactiile, avand de asemenea in vedere ca vom canta sapte piese proprii, cu versuri atat in engleza cat si in romana, din genuri destul de diferite.

-►De la ce varsta cantati? Povestiti cum s-a intamplat sa puneti mana prima data pe un instrument

Adrian Galu: De la 14 ani in corul Vox Maris. Pff... am facut pe autodidactul pe la 17 ani invatand sa cant la chitara clasica iar apoi zdranganind acordurile de pe Nirvana Unplugged.

Vlad: Aveam vreo 14 ani cand m-am ales intamplator cu o chitara veche si prafuita in urma unui schimb la scoala si nu am mai lasat-o din mana. Zgomotul infernal i-a determinat pe ai mei sa imi dea bani de lectii si la vreo cateva luni dupa cantam in formatia liceului (Windblow) la “balul bobocilor”.

Adrian Milea: De la 13 ani cursuri de chitara clasica, prin liceu in cadrul Palatului Copiilor prima trupa rock.

Victor Stoica: De la 14 ani, intr-o formative de rock alternativ. Prima experienta de baterist a fost pe un set care avea drept toba mare o cutie de carton si un fus care se indoia la fiecare bataie.

-►Ce credeti ca este mai important la o trupa de rock ... si de ce: originalitatea, vocea, versurile, imaginea

OpenMind: In general orice trupa de rock ce exceleaza in oricare din cele patru calitati are sanse de a ajunge departe. Depinde foarte mult si de public. Sunt multi care apreciaza o trupa dupa unul din cele patru criterii si altii care incearca sa le vada pe toate puse in opera. Tousi credem ca originalitatea poate face o diferenta majora intre o trupa de rock buna si una mai slaba.

-►Ce trupe romanesti va plac FOARTE mult

OpenMind: White Walls, Grimus, Alternosfera, Parazitii, Subcarpati, Taine, Phoenix, Negura Bunget, Dordeduh.

-► Cu ce va ocupati atunci cand nu sunteti in sala de repetitii pentru OpenMind

OpenMind: Avem fiecare job-uri pe care incercam sa le impacam cat mai bine cu trupa noastra. Adi Galu este architect si pasionat de mersul pe bicicleta, Adrian Milea inginer, Vlad este web-developer si amator de jocuri Playstation, iar Victor isi imparte timpul intre munca, familie si citit.

Pe membrii trupei OpenMind ii puteti contacta prin intermediul paginii oficiale de Facebook!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Maximum Rock Festival 2013. Doua zile de concerte in Bucuresti: Atrocity, My Dying Bride si Samael
Maximum Rock Festival 2013. Doua zile de concerte in Bucuresti: Atrocity, My Dying Bride si Samael

Unul dintre cele mai asteptate evenimente care va avea loc in Bucuresti este MAXIMUM ROCK FESTIVAL, care se va desfasura in perioada 25-26 octombrie 2013, in Turbohalle.

Ozzy Osbourne si-a suparat fanii argentinieni, dupa ce a fluturat pe scena un steag brazilian
Ozzy Osbourne si-a suparat fanii argentinieni, dupa ce a fluturat pe scena un steag brazilian

Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath, a fost huiduit de fanii veniti la concertul pe care l-a sustinut in orasul argentinian La Plata, dupa ce a fluturat pe scena un steag al Braziliei, informeaza contactmusic.com.

Trofeul Club A - Avanpost Rock. Sansa muzicienilor romani din underground sa ajunga mai sus
Trofeul Club A - Avanpost Rock. Sansa muzicienilor romani din underground sa ajunga mai sus

In luna aprilie a acestui an s-a dat startul celei de a doua editii a Trofeului Club A - Avanpost Rock.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina
Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis joi o "armată puternică" şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Războiul din Ucraina îi aduce lui Putin noi probleme. ISW: Rusia se va confrunta cu provocări semnificative în 2025
Războiul din Ucraina îi aduce lui Putin noi probleme. ISW: Rusia se va confrunta cu provocări semnificative în 2025

Analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) au indicat că economia Rusiei urmează să se confrunte, cel mai probabil, cu provocări semnificative din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor occidentale.