Proiectul românesc-internațional de gothic metal, Cruish-Nir, a lansat un nou single: ”Delebit Oblivio”

Ultima actualizare: 28-04-2021 16:18
Cruish-Nir
Facebook.com

Proiectul românesc cu colaborare internațională de gothic-doom metal, Cruish-Nir, a lansat cel de-al doilea single de pe viitorul album, care va apărea în această toamnă.

Piesa se numește ”Delebit Oblivio”, fiind ultima melodie compusă de Robert Cotoros (The Bipolar Disorder Project, Hteththemeth) înainte de a deceda.

Albumul care va fi lansat în 31 octombrie se numește "The Oath of Darken Crown" și este realizat de Untaru Valentin “Shadows” în colaborare cu Heike Langhans (Draconian/ Light Field Reverie/ Lorelei) și Mike Lamb (Sojourner/ Light Field Reverie).

Piesa ”Delebit Oblivio” a fost compusă de Robert Cotoros, conceptul și versurile sunt scrise de Untaru Valentin "Shadows" (Cruish-Nir/ Extortion of God), mixajul și masterizarea sunt realizate de Mike Lamb (Sojourner/ Light Field Reverie), iar producția/editarea video sunt realizate de Emil Luca (Aeon Blank).

Untaru Valentin "Shadows", fondator al proiectului de gothic-doom metal Cruish-Nir: ”Acest single reprezintă, mai presus deorice altceva, nu doar ultimul imn mistic al lebedei interioare, ci și un etern tribut adus fostul nostru producător și prea-iubit frate, Robert Cotoros (The Bipolar Disorder Project, Hteththemeth), fiind ultima piesă pe care acesta a compus-o, înainte de a trece în neființă pe data de 8 noiembrie 2020.

Titlul, se traduce ca și „uitare”, reprezintând o primă referință a ceea ce poate fi înțeles în ceea ce privește versurile și cel al disipării formei fizice, într-o reducere totală la absolut. Într-o transpunere idealistă, ceea ce m-a influențat în scrierea acestor versuri și a conceptului poate fi numit „l'apell du vide”.

Plecând de la principiul eteric al percepției realității prin prisma necunoscutului, piesa reprezintă un strigăt înăbușit al sufletului, al transhumanței umane, prins în menghina existenței carnale, căutând cu disperare o detașare agnostică de realitatea iluzorie a primelor voci nihiliste caracteristice psihicului uman, sinele liric considerând că își poate răscumpăra sufletul doar prin idealizarea reducerii la absolut.

Pierderea lui Robert m-a lovit crunt, atât de crunt, încât, prins între dorința haotică de a-l urma, și nevoia viscerală de a continuă munca sa, am înțeles că artistul este redus la nimic altceva decât la iluzia propriei sale iluzii...fără el, pentru mine, a trăi a însemnat nimic mai mult decât otrava propriei percepții, pe care, asemeni lui Socrate, am băut-o până la fundul pocalului, implorând zeii antici ca sacrificiul geniului lui Robert să nu fi fost în zadar”.

Nu în ultimul rând, Valentin "Shadows" transmite mulțumiri speciale următorilor artiști, colaboratori și prieteni:

- Mike Lamb, ”pentru ajutorul oferit cu acest single, sprijinul său uimitor din ultimele luni, precum și pentru mixarea și masterizarea impecabile”.

- Heike Langhans, ”pentru onoarea de a lucra cu ea, pentru sprijinul ei uimitor, precum și pentru vocea ei minunată, care a dat viață veșnică acestui cântec”.

- Emil Luca, ”pentru munca sa uimitoare, ea producând videoclipul comemorativ în memoria lui Robert”.

- Seth Abrikoos, ”pentru ajutorul și sprijinul său necondiționat”.

Cruish-Nir înseamnă:

- Untaru Valentin “Shadows” : founder, manager, concept writer, lyricist

- Demetrius Daine: lead vocalist (Tenebres & Voyage Noir)

- Mike Lamb: guest writer, musician, producer (Sojourner & Light Field Reverie)

​- Heike Langhans, guest female vocals (studio sessions) (Draconian, Light Field Reverie & Lorelei)

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO