Prinţul Harry trebuie să plătească despăgubiri unui tabloid britanic. Despre ce sumă este vorba
Prinţul Harry a fost obligat luni să plătească 48.000 de lire sterline (56.000 de euro) către editura Mail on Sunday, după ce a pierdut o rundă într-un proces de calomnie împotriva tabloidului britanic, potrivit AFP.
Printre numeroasele procese intentate de fiul cel mic al regelui Charles III împotriva ziarelor britanice, unul vizează un articol despre protecţia poliţienească a acestuia atunci când călătoreşte în Marea Britanie.
Articolul în litigiu, publicat în februarie 2022, îl acuza, pe nedrept potrivit apărării sale, pe Harry că ar fi „minţit” şi că ar fi „încercat să ţină secret” apelul său împotriva guvernului în încercarea de a obţine protecţie poliţienească în această ţară.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
După ce vineri a fost respinsă o cerere a Ducelui de Sussex de a respinge apărarea din Mail on Sunday, justiţia britanică i-a ordonat luni să plătească 48.447 de lire sterline până la 29 decembrie. Întrucât Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au părăsit familia regală şi Marea Britanie, ei nu mai au dreptul să beneficieze de protecţie poliţienească pe cheltuiala contribuabilului britanic.
Fiul regelui, care uneori este nevoit să apeleze la protecţie privată pe propria cheltuială, a solicitat protecţie poliţienească din fonduri proprii atunci când se află în Marea Britanie, dar cererea sa a fost respinsă de instanţe în luna mai.
El a lansat acum o a doua acţiune în justiţie prin care contestă decizia de a plăti sistematic pentru securitatea sa atunci când se află în Marea Britanie.
Recursul lui Harry împotriva Ministerului britanic de Interne se referă în special la decizia autorităţilor din februarie 2020 de a-i acorda protecţie poliţienească doar de la caz la caz.