Premiile Oscar 2019. Green Book, premiu pentru cel mai bun film. Lista câștigătorilor

×
Codul embed a fost copiat

Premiile Oscar 2019. Pelicula "Green Book" a câștigat Oscarul la categoria "cel mai bun fim", în cadrul celei de a 91-a ediţii a galei premiilor Academiei americane de film. 

Câștigătorii celei de a 91-a ediții a galei premiilor Academiei americane de film:

Cel mai bun film: Green Book
Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron, Roma
Cea mai bună actriţă: Olivia Colman, The Favourite
Cel mai bun actor: Rami Malek, Bohemian Rhapsody
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King, If Beale Street Could Talk
Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali, Green Book
Cel mai bun scenariu original: Green Book
Cel mai bun scenariu adaptat: BLACKkKLANSMAN
Cel mai bun film într-o limbă străină: Roma
Cel mai bun lungmetraj de animaţie:  Spider-Man: Into the Spider-Verse
Cel mai bun lungetraj documentar: Free Solo
Cea mai bună imagine: Roma
Cel mai bun montaj: Bohemian Rhapsody
Cel mai bun mixaj de sunet: Bohemian Rhapsody
Cel mai bun montaj de sunet: Bohemian Rhapsody
Cele mai bune efecte vizuale: First Man
Machiaj şi coafură: Vice
Cele mai bune costume: Ruth Carter, Black Panther
Cântec original: Shallow, interpretat de Bradley Cooper și Lady Gaga, in filmul „A star is born”
Cea mai bună coloană sonoră: Black Panther
Design de producţie: Black Panther
Cel mai bun scurtmetraj live-action: Skin
Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: BAO
Cel mai bun scurtmetraj documentar: Period. End of Sentence

UPDATE 6:14: Premiile Oscar 2019. Oscarul pentru cel mai bun film a fost câștigat de "Green Book".

Citește și
Oscar 2019
Premiile Oscar ar putea fi decise în funcţie de modul în care filmele abordează rasismul
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Filmul a obținut trei statuete: pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar și cel mai bun scenariu original.

UPDATE 5:10 Premiile Oscar 2019. Premiul pentru cea mai bună regie, câștigat de Alfonso Cuaron, "Roma". Este al patrulea Oscar pentru regizorul de origine mexicană.

UPDATE 5:55: Olivia Colman a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal, în "The Favourite". Colman a interpretat-o pe regina Anne.

Favorită pentru Oscarul la această categorie era considerată Glenn Close, pentru rolul din „The Wife”.

UPDATE 5:45: Rami Malek a câștigat oscarul pentru "cel mai bun actor în rol principal" pentru interpretarea lui Freddie Mercury în "Bohemian Rhapsody".

Oscar 2019. „Te iubesc, mamă! Mulţumesc familiei mele. Tatăl meu nu a apucat acest moment, dar cred că mă priveşte de sus. E un moment incredibil şi sunt pe deplin recunoscător celor care m-au adus aici. Mulţumesc, Queen pentru că m-aţi lăsat să fiu o mică parte din moștenirea voastră. Vă sunt profund îndatorat“, a spus actorul.

 

UPDATE 5:38 Oscar 2019. Academia de Film a adus un omagiu artiștilor și personalităților din cinematografie care au încetat din viață în anul 2018, printre aceștia numărându-se și regizorul Stan Lee.

UPDATE 5:28: Cel mai bun cântec original este, fără nicio surpriză, "Shallow", interpretat de Lady Gaga și actorul Bradley Cooper în filmul "A star is born".

Premiile Oscar 2019. Discursul artistei Lady Gaga i-a emoționat pe cei prezenți în public. Cântăreața le-a mulțumit familiei sale și lui Bradley Cooper, partenerul său din filmul "A star is Born".

"Aici nu este vorba despre câștig, ci despre a nu renunța. Dacă ai un vis, luptă pentru el".

UPDATE 5:25: Oscar 2019. Oscarul pentru "cea mai bună coloană sonoră", merge la "Black Panther". 

UPDATE 5:17: Cel mai bun scenariu adaptat, categorie câștigată de filmul "BLACKkKLANSMAN".

Oscar 2019. "Alegerile prezidențiale din 2020 sunt aproape. Faceți alegerea morală dintre dragoste și ură. Haideți să facem ceea ce trebuie", a spus regizorul Spike Lee, în discursul său de mulțumire după ce a primit primul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.

UPDATE 5:15: Oscar 2019. Premiul pentru cel mai bun scenariu original, câștigat de "Green Book". Este al doilea Oscar pentru pelicula despre povestea reală a unei prietenii improbabile dintre un pianist de culoare şi un italo-american.

UPDATE 5:10: Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj live-action, câștigat de "Skin".

Premiile Oscar 2019. UPDATE 5:03: Moment emoționant. Bradley Cooper și Lady Gaga au interpretat melodia "Shallow", pe scena Galei Oscarurilor.

 

UPDATE 5:00: Premiile Oscar 2019. "First Man" a câștigat Oscarul pentru cele mai bune efecte vizuale.

UPDATE 4:50: Oscar 2019. „Period. End of Sentence” este cel mai bun scurtmetraj documentar.

"Nu pot să cred că un film despre menstruație tocmai a câștigat un Oscar", a declarat Rayka Zehtabchi.

UPDATE 4:45: "BAO" câștigă Oscarul pentru cel mai bun scurmetraj de animație, produs de studiourile de animație Pixar, în regia lui Domee Shi. 

Oscar 2019. "BAO" spune povestea emoționantă a unei mame care suferă de sindromul "cuibului gol". Totul se schimbă în momentul în care una dintre găluștele pe care le pregătea prinde viață. 

“Acest premiu este pentru toate “tocilarele” care se ascund ]n spatele caietelor lor de notițe. Să nu vă fie teamă să vă spuneți povestea lumii întregi”, a declarat Domee Shi.

UPDATE 4:30: „Spider-Man: Into the Spider-Verse” - Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman - a câștigat Oscarul pentru "cel mai bun lungmetraj de animație". La această categorie au mai fost nominalizate producțiile "Ralph Breaks the Internet", "Incredibles 2", "Isle of Dogs" și "Mirai".

UPDATE 4:25: Premiile Oscar 2019. Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali, pentru rolul din „Green Book”.

UPDATE 4:20: Bohemian Rhapsody câștigă a treia statuetă la categoria "cel mai bun montaj".

UPDATE 4:10: Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleză: Roma.

UPDATE 4:02 Al doilea Oscar pentru Bohemian Rhapsody, la categoria "cel mai bun mixaj de sunet".

UPDATE 4:00 Primul Oscar pentru Bohemian Rhapsody la categoria cel mai bun montaj de sunet.

UPDATE 3:50 Roma, în regia lui Alfonso Cuaron, a câștigat Oscarul pentru cea mai bună imagine.

UPDATE 3:45: Premiul pentru cel mai bun design de producție merge către echipa din spatele filmului "Black Panther": Hannah Beachler și Jay Hart. Este al doilea Oscar câștigat de filmul Black Panther.

“Când credeți că ceva este imposibil de realizat, repetați-vă constat: am făcut tot ce mi-a stat în putere, iar asta e îndeajuns de bine”, a spus Hannah Beachler.

De asemenea, Hannah Beachler este prima persoană afro-americană care a câștigat un premiu Oscar pentru producție și design.

UPDATE 3:35 Oscarul pentru cele mai bune costume se acordă filmului "Black Panther". Actrița Ruth Carter a câștigat râvnita statuetă, mulțumindu-i mamei sale în vârstă de 97 de ani pe care a descris-o drept "supereroina" ei.

“Asta este pentru mama mea de 97 de ani care ne urmărește din Massachusetts. Îți mulțumesc că mi-ai oferit lecții importante despre oameni și poveștile lor. Tu esti adevărata superroină”, a declarat Carter, pe scenă.

UPDATE 3:30 Câștigătorul este “Vicepentru machiajul care l-a făcut de nerecunoscut pe actorul Christian Bale în rolul vicepreședintelui Dick Cheney.

UPDATE 03:15 Premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj documentar a fost acordat producției. „Free Solo” (Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi).

UPDATE 3:14: Jennifer Hudson a încântat publicul cu melodia "I'll fight".

UPDATE 3:13 Regina King a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 91-a gale de decernare a premiilor Academiei de film americane, datorită interpretării sale din pelicula "If Beale Street Could Talk".

Filmul "If Beale Street Could Talk", în regia lui Barry Jenkins, vorbeşte despre situaţia unei femei însărcinate al cărei logodnic este acuzat de crimă.

UPDATE 03:00 A început gala celei de-a 91 ediții a premiilor Academiei Americane de Film. Spectacolul a fost deschis de trupa Queen alături de solistul Adam Lambert, interpretând melodiile „We Will Rock You” și „We Are The Champions”.

UPDATE 02:45 Actorul și regizorul Bradley Cooper a ajuns pe covorul roșu.

UPDATE 02:30 Christian Bale a sosit pe covorul roșu alături de soția sa Sibi Blazic. Bale, protagonistul filmului “Vice”, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

Lady Gaga strălucește pe covorul roșu. Protagonista filmului “A Star Is Born”, se numără printre artistele care au fost nominalizate la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal și pentru cel mai bun cântec original.

UPDATE 00:30 Rând pe rând, vedetele și-au făcut apariția pe covorul roșu, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Starul din "Black Panther", Chadwick Boseman, a ajuns pe covorul roșu.

 

Actorii Lucy Boynton și Rami Malek și-au făcut apariția împreună pe covorul roșu. Rami Malek este nominalizat la categoria "cel mai bun actor" pentru rolul lui Freddie Mercury din filmul biografic Bohemian Rhapsody.

 

Filmele "Green Book" şi "Roma", actorii Rami Malek şi Christian Bale şi actriţele Olivia Colman şi Glenn Close, care au câştigat deja mai multe trofee în sezonul premiilor cinematografice 2018-2019, sunt protagoniştii celor mai importante "dueluri" aşteptate la cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar, care va avea loc în noaptea de duminică spre luni la Los Angeles.

O lipsă de consens fără precedent înregistrată în acest an în rândul asociaţiilor de la Hollywood care reprezintă interesele actorilor, regizorilor, scenariştilor şi producătorilor i-a bulversat pe specialiştii în pronosticurile pentru Oscar, iar cursa pentru trofeul decernat în categoria "cel mai bun film" este marcată mai mult ca niciodată de o doză uriaşă de incertitudine, a declarat jurnalistul Brian Lowry pentru site-ul CNN.com.

Modificările operate de Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, a complicat şi mai mult jocul pronosticurilor, întrucât tentativa de a ghici viitorii laureaţi pe baza preferinţelor din trecut ale Academiei nu mai este deloc o sarcină uşoară, după ce instituţia americană a depus eforturi concertate pentru a îşi extinde şi a îşi diversifica structura de membri cu drept de vot.

Cu toate acestea, există câteva categorii ai căror câştigători par a fi uşor de identificat, în contextul în care mai mulţi favoriţi s-au remarcat în actualul sezon al premiilor cinematografice.

"Roma", un lungmetraj turnat în alb negru, o dramă în limba spaniolă despre maturizare, şi "The Favourite", o comedie despre viaţa la curtea unei regine din Marea Britanie, au primit în 2019 cele mai multe nominalizări şi vor concura fiecare la 10 categorii.

În topul producţiilor cu cele mai multe nominalizări urmează "A Star Is Born", o dramă romantică, cu Bradley Cooper şi Lady Gaga, care a primit opt nominalizări.

Cel mai bun film

Marile favorite la această categorie sunt considerate filmele "Green Book" şi "Roma". Celelalte producţii nominalizate sunt "The Favourite", "Vice", "A Star is Born", "Bohemian Rhapsody", "BlacKkKlansman" şi "Black Panther".

În pofida unor cronici nefavorabile şi a unor controverse care nu au legătură cu filmul în sine, "Green Book", un lungmetraj inspirat din realitate, ai căror protagonişti sunt interpretaţi de Viggo Mortensen şi Mahershala Ali, bifează multe dintre căsuţele de caracteristici ale unor foşti câştigători la galele Oscar şi a obţinut deja un Glob de Aur şi premiul pentru cel mai bun film decernat de Sindicatul Producătorilor Americani (Producers Guild of America - PGA).

Principalul său concurent, "Roma", întâmpină la rândul său dificultăţi serioase: Nu doar pentru că este un film turnat într-o limbă străină (spaniolă), ci şi din cauza faptului că a fost produs şi distribuit de platforma de streaming Netflix, care continuă, cu încăpăţânare, să nu îşi lanseze producţiile în circuitul cinematografic.

Cel mai bun actor

La categoria cel mai bun actor în rol principal vor concura în acest an Christian Bale ("Vice), Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Willem Dafoe ("At Eternity's Gate"), Rami Malek ("Bohemian Rhapsody"), Viggo Mortensen ("Green Book").

Deşi "Bohemian Rhapsody" nu este considerat o capodoperă cinematografică, gradul său de simpatie în rândul publicului depinde aproape în totalitate de performanţa electrizantă a protagonistului său, actorul Rami Malek.

Christian Bale, actorul principal din "Vice", este un concurent de temut, însă acest lungmetraj se va mulţumi cel mai probabil cu Oscarul pentru cel mai bun machiaj şi coafură, după ce a reuşit, cumva, să îl transforme pe fostul interpret al personajului Batman în vicepreşedintele american Dick Cheney.

Cea mai bună actriţă

La categoria cea mai bună actriţă în rol principal au fost nominalizate Yalitza Aparicio ("Roma"), Glenn Close ("The Wife"), Olivia Colman ("The Favourite"), Lady Gaga ("A Star Is Born"), Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me?").

Glenn Close s-a aflat în acest an într-un veritabil marş triumfal şi a câştigat aproape toate premiile importante decernate în actualul sezon graţie rolului principal din "The Wife" - inclusiv Globul de Aur şi SAG Award - iar în rândul specialiştilor de la Hollywood există sentimentul că AMPAS va recompensa în sfârşit cariera extraordinară a artistei americane cu un premiu Oscar, după şapte nominalizări.

În ceea ce o priveşte pe Lady Gaga, debutul ei impresionant în cinematografie va trebui totuşi să compenseze dezavantajul că interpretarea unei vedete rock în remake-ul "A Star Is Born" nu reprezintă totuşi o îndepărtare şocantă în raport cu profesia ei de cântăreaţă pop. De asemenea, performanţa splendidă a Oliviei Colman din filmul "The Favourite" a fost nominalizată, în urma unei decizii îndoielnice, în categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", fapt care le-a făcut pe colegele ei de distribuţie, Rachel Weisz şi Emma Stone să concureze în categoria pentru rol secundar.

Cel mai bun regizor

La categoria cel mai bun regizor vor concura în acest an cineaştii Spike Lee ("BlacKkKlansman"), Pawel Pawlikowski ("Cold War"), Yorgos Lanthimos ("The Favourite"), Alfonso Cuaron ("Roma"), Adam McKay ("Vice").

"Roma", un film profund personal al regizorului mexican Alfonso Cuaron, despre femeile care l-au crescut şi l-au educat în copilărie, reprezintă o evidentă declaraţie de dragoste, care - în pofida îndoielilor care există în privinţa statutului Netflix - ar trebui să fie suficient de emoţionantă pentru a îi aduce Oscarul pentru cel mai bun regizor, în defavoarea contracandidatului său Spike Lee, nominalizat în premieră la această categorie cu pelicula "BlacKkKlansman". Alfonso Cuaron ar trebui să îşi pregătească mai multe discursuri, întrucât are şanse mari să câştige şi Oscarul pentru cea mai bună imagine şi premiul pentru cel mai bun film străin.

Cea de-a 91-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Oscar 2019. Ce film ar putea scrie istorie la cea de-a 91-a ediție a galei
Oscar 2019. Ce film ar putea scrie istorie la cea de-a 91-a ediție a galei

Mult a fost, puțin a rămas! Lumea filmului freamătă în așteptarea premiilor Oscar, care vor fi decernate duminică noapte, la Los Angeles.

Premiile Oscar ar putea fi decise în funcţie de modul în care filmele abordează rasismul
Premiile Oscar ar putea fi decise în funcţie de modul în care filmele abordează rasismul

Care va fi filmul de Oscar, anul acesta? Răspunsul îl vom afla duminică noapte, la gala celor mai importante premii din lumea cinematografiei.

Motivul pentru care Gala Premiilor Oscar va fi mai scurtă decât de obicei
Motivul pentru care Gala Premiilor Oscar va fi mai scurtă decât de obicei

Mai sunt două zile până la evenimentul anului de la Hollywood - premiile Oscar. Va fi o ediţie altfel decât de obicei pentru că nu va avea gazdă, ca până acum.

Mâncare inspirată dintr-un film celebru la Balul Oscarurilor:
Mâncare inspirată dintr-un film celebru la Balul Oscarurilor: "Pentru prima dată”

Vită din Japonia, şuncă din Spania şi caviar din Rusia. Vedetele care vor participa la Balul Guvernatorului, organizat imediat după gala premiilor Oscar, vor fi răsfăţate cu un meniu select, de inspiratie internațională.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.