Premiile Oscar ar putea fi decise în funcţie de modul în care filmele abordează rasismul


Ultimul update: Sambata 23 Februarie 2019 09:52
Data publicarii: Sambata 23 Februarie 2019 08:51
Categorie: Stiri Mondene

Care va fi filmul de Oscar, anul acesta? Răspunsul îl vom afla duminică noapte, la gala celor mai importante premii din lumea cinematografiei.

Cei care decid sunt electorii Academiei americane a artelor și științelor filmului. Însă, până la valoarea artistică, sunt mulți factori care le pot influenţa opiniile - de la dezbaterea privind imigrația până la felul cum sunt percepute diviziunile rasiale în America...

Cei care voteaza pentru Oscar ar putea fi cu gândul la unele dintre chestiunile majore de polemică din Statele Unite.

"A star is born" pare sa fi pierdut teren in cursa favoritilor, pentru că, acum, "Roma" este filmul aflat in atentia generală. ouă filme nominalizate pentru statueta aurită abordează chestiunea rasială.

“Blackkklansman”, în regia lui Spike Lee, chiar include înregistrări video de la atacul din Charlottesville, Virginia.

"Green Book" are o abordare mai populistă în privința tensiunilor rasiale. Aici, părerile sunt împărțite la Hollywood. Filmul este criticat pentru că subscrie la teoria "salvatorului alb", personajul alb care intră în scenă și se face iubit și acceptat de persoana de culoare.

Totusi, are un mare succes de casă și deja a obținut premiul pentru cel mai bun film decernat de asociația producătorilor, semn ca membrii "tradiţionalisti" ai Academiei inca au o mare influenta.

Nu poate fi scos din carti nici marele castigator de la premiile sindicatului actorilor, "Black Panther". Aproape toti actorii din distributie sunt de culoare, inclusiv protagonistul, interpretul unui super erou....

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Motivul pentru care Gala Premiilor Oscar va fi mai scurtă decât de obicei
Mâncare inspirată dintr-un film celebru la Balul Oscarurilor:
Oscar 2019. Premiile anunţate în pauzele de publicitate ale galei
VIDEO PROTVPLUS.RO