Moromeții 2, proiecție de gală la Sala Palatului. Data la care ajunge în cinematografe


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 19:14
Categorie: Stiri Mondene

Cel mai așteptat film românesc al acestui an, Moromeții 2, a avut, luni seară, premiera de gală seară, la Sala Palatului.

Proiecția, la 30 de ani distanță de la apariția filmului Moromeții, cu Victor Rebengiuc în rolul principal, a avut loc cu casa închisă. De această dată, partea a doua, regizată tot de Stere Gulea, îl aduce în rolul lui Ilie Moromete pe Horațiu Mălăele.

Povestea filmului Moromeţii 2 îl prezintă ca personaj central pe fiul cel mic al familiei, Niculae, iar acţiunea are loc într-un context politic zbuciumat din istoria României: instalarea comunismului, după Al II-lea Război Mondial. Astfel, apare şi conflictul de idei între Ilie Moromete şi mezinul familiei.

Victor Rebengiuc a refuzat propunerea regizorului Stere Gulea de a îl interpreta din nou pe Ilie Moromete, la o distanţă de 30 de ani, spunând că vârsta nu îi mai permite o asemenea provocare. Rolul său i-a revenit atunci lui Horaţiu Mălăele.

Tudor Giurgiu, producătorul filmului Moromeţii 2: "Horaţiu e un oltean pur sânge şi dă o altă valență acestui personaj. În plus, nu mai e vremea glumelor şi a micilor ironii din poiana lui Iocan, lucrurile devin mai serioase şi morometele lui Horaţiu e poate mai reflexiv şi mai gânditor."

Întreaga distribuţie a filmului este una de excepţie: Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu, Oana Pellea, Gheorghe Visu şi Florin Zamfirescu sunt doar câţiva dintre marii actori prezenţi, cel din urmă fiind singurul care apare şi în primul film Moromeţii.

O altă constantă importantă este directorul de imagine, Vivi Drăgan Vasile. Imaginea din 2018 este tot alb-negru.

Vivi Drăgan Vasile, director de imagine: "Diferenţa esențială e că primul a fost filmat pe peliculă, iar ăsta e filmat, din păcate, în format digital. Dificultăţile au constat în a reproduce epoca: vorbim de anii '45, greutatea a căzut pe umerii scenografiei."

Moromeţii 2 a avut premiere de gală în mai multe oraşe din ţară şi peste tot a fost vizionat cu casa închisă.

Filmul va intra în cinematografele din toată ţara începând cu 16 noiembrie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Tudor Giurgiu: Un director din minister, cu 100.000 de euro în cont, a cerșit bilete la Moromeții 2
Primul trailer al fimului
Premiera de gală a filmului ”Moromeții 2” are loc pe 5 noiembrie
VIDEO PROTVPLUS.RO