Mihai Traistariu vrea sa plece pe Marte. "Poate o sa candidez acolo la presedintie"

Ultima actualizare: 17-01-2013 07:12
Mihai Traistariu

Vacantele in insule exotice sau in orase faimoase nu mai sunt interesante pentru unele staruri. Vedetele cu apucaturi excentrice considera ca frumusetile Terrei nu mai au secrete.

Asa se face ca interesul pentru calatoriile in spatiu este in crestere. Dupa ce Kate Winslet, Angelina Jolie, Brad Pitt sau Ashton Kutcher si-au asigurat locurile intr-un astfel de voiaj, acum niste olandezi vor sa colonizeze planeta Marte.

Problema e cu drumul care e doar dus. Ideea l-a distrat si pe Mihai Traistariu, care a glumit pe Facebook.

Mihai Traistariu a postat un anunt pe Facebook prin care si-a aratat interesesul pentru proiectul olandezilor care vor sa colonizeze planeta Marte. Evident, doar in gluma, desi recunoaste ca este pasionat de cosmos.

Mihai Traistariu: "M-as baga... Daca nu o sa pot canta, poate candidez si ma fac presedinte pe Marte. Cum ar fi sa fiu eu primul roman care sa cante pe Marte?".

Colonizarea peste 10 ani a planetei Marte e prezentata ca un proiect serios. Organizatia olandeza Mars One strange de pe acum fonduri si cauta persoane interesate sa se bucure de o astfel de experienta. Pot participa doar cei care nu au obligatii pe Pamant.

Bas Lansdorp, reprezentant Mars One: "Toti vor ramane pe Marte. O sa ne asiguram ca au mancare, o sa isi cultive propria mancare. La fiecare 2 ani vom trimite lucruri esentiale, cum ar fi medicamentele".

Desi nu exista solutii de intoarcere, organizatorii spun ca in 2023 ar putea pleca primii patru colonisti. Costul operatiunii este de 6 miliarde de dolari.

Specialistii Agentiei Spatiale Romane sunt de parere ca viata ar fi posbila pe orice planeta daca ai apa, hrana si oxigen, dar ca cred ca pentru Marte e totusi prea devreme.

Moda calatoriilor in spatiu s-a extins. Kate Winslet a primit in dar de la sotul ei o calatorie la bordul aparatelor Virgin Galactic, care ar trebui de anul acesta sa inceapa excursiile in stratosfera. Alaturi de celebra actrita se va afla si un grec care traieste in Romania, Sony Mordechai. Omul de afaceri a platit 200.000 de dolari pentru un loc in nava.

Sony Mordechai, om de afaceri: "Mi-am dorit mereu sa merg in spatiu si am considerat ca este ceva foarte incitant. Va fi o exeperienta incredibila".

Navele care vor face zboruri in cosmos merg cu viteza luminii pana la o altitudine de 100 de kilometri. Vor fi 60 de minute de zbor. Pana in 2022, turismul spatial ar putea deveni o industrie de un miliard de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO