“Marmura”, singura piesa de teatru din lume la care e obligatoriu cu telefonul deschis

Marmura, teatru, Marian Ralea, Victor Rebengiuc

“Dragi spectatori, va rugam frumos sa va asezati la locurile dumneavoastra, sa va deschideti telefoanele si sa butonati cat vreti!”

Cu telefonul in mana. Asa ar trebui sa te uiti la “Marmura” de la Bulandra, cu Marian Ralea si Victor Rebengiuc.

Cu telefonul in mana. Pentru ca, o data la 5 minute, iti tot vine sa notezi cate o replica, un gand sau o idee care nu te mai lasa sa dormi in noapte de dupa.

Ori asa, ori trebuie sa mergi de 4-5-6 ori vezi spectacolul de la Bulandra, in regia lui Kordonsky, ca sa sa ii cunosti bine pe Tullius (Ralea) si Publius (Rebengiuc), cei doi intemnitati in turnul vietii, intr-o Roma antica si reeditata, cu check-in in spate la Piata Romana, la teatrul Bulandra.

Dupa ce-l vezi, poti sa intelegi doua lucruri:

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

- De ce n-o sa mai dormi vreo 2 nopti la rand.
- De ce Tullius (Marian Ralea) e nominalizat la premiile UNITER: ca sa-l enerveze la culme, pe eroul idealist si incapatanat, e un complot!

Mai jos gasiti un dialog pe cat se poate de emotionant, pe atat de imaginar cu Tullius, pe care l-am prins intr-o seara prin spate la Romana, la o bere:

- Tullius, esti nominalizat la UNITER, ce parere ai?
- ….
- Tullius, ai auzit ce ti-am zis?
- (Tullius, in timp ce rasfoieste o carte) Ihim..
- Ce zici de asta?
- Nimic. A, ba da. Pot sa te rog ceva?
- Orice.

- Vreau sa le spui tu oamenilor din partea mea sa nu mai alerge.
- Sa nu mai… ce?
- Sa nu mai ALERGE! Sa se opreasca din goana asta turbata, sa nu mai alerge ca nebunii dupa metrou, dupa bani, dupa ultimul model de telefon, dupa o cariera, dupa regulile societatii. NI-MA-NUI nu ii pasa. NI-MA-NUI! Pana si barbarul de Publius imi da dreptate si stii ca el nu e niciodata de acord. Cu nimic!

Aveti zeci de mii de minute gratis in retea si nu va vorbiti niciodata. Aveti mii de prieteni pe Facebook si nu iesiti la bere. In poze va tineti de mana cu selfie-stick-ul, nu cu o persoana reala. Alergati dupa toate prostiile si uitati de voi si de cel mai pretios dar, cel mai important lucru pe care il aveti, dragii mei. TIMPUL!

Spune-le, te rog, spune-le sa isi faca timp pentru oamenii dragi, pentru ei, pentru o iesire la teatru, pentru un concert si un pahar de vin cu prietenii. Spune-le sa rada mai mult, chiar si cand n-au motiv. Sa creada in ei, sa isi spuna mai des: eu pot, eu sunt magician, cum zice Magi. Spune-le sa mearga la mare, sa viziteze Roma (draga de Roma!), Barcelona, America, Fetesti sau Cluj. Sa iasa in parc, sa se catere pe munti. Spune-le sa traiasca si sa stea intre oameni. Si asa suntem singuri. Mult prea singuri. Suntem, cum zic si in piesa, suntem niste ganduri pe care le uiti repede.

Ah. Si stii ceva? Daca o sa castig, trimite-mi de indata premiul. Dau la schimb sahul! A, ba nu, il dau pe Vergiliu. Ba nu, pe Propertiu!

“Marmura” de la Bulandra se joaca luna aceasta pe 24 si 25, in sala Toma Caragiu

Pe Tullius il puteti vota aici (http://www.uniter.ro/votul-publicului-gala-uniter-2016/) pentru votul publicului de la UNITER!

Si acum dragi spectatori, va rugam frumos sa plecati de la locurile dumneavoastra, sa va inchideti telefoanele si sa va bucurati de AFARA cat vreti!” :)

Autor: GRETA GORAN

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
INTERVIU EXCLUSIV. Magicianul Ralea despre Generatia Facebook vs Generatia Abracadabra
INTERVIU EXCLUSIV. Magicianul Ralea despre Generatia Facebook vs Generatia Abracadabra

Magicianul Ralea povesteste despre cum a luat decizia sa isi faca pagina de Facebook, despre primul laptop aparut in viata lui, dar si despre Generatia Abracadabra.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.