Marea destrabalare: studenti de la Oxford, trasi in ciocolata pe partie
Studentii de la Universitatile Oxford si Cambridge au transformat un concurs de schi din statiunea franceza Val Thorens intr-un spectacol cu tente erotice.
Comportamentul scandalos al acestora i-a ingrozit pe sponsorii concursului, care si-au jurat sa nu mai aiba vreodata vreun parteneriat cu studenti.
Agentia de turism care a sponsorizat intreg evenimentul, Scott Dunn, a crezut ca excursia la care urmau sa participe peste 2500 de studenti de la Universitatile Oxford si Cambridge va fi un adevarat succes sportiv si a vazut initial in acest eveniment, organizat in statiunea franceza Val Thorens, o ocazie perfecta de a promova la elita intelectuala din Marea Britanie. S-a oferit astfel sa sponsorizeze vacanta la schi, in valoare de 5000 de lire sterline, pentru echipa castigatoare a concursului Scott Dunn Valley Rally.
Cei care au participat la concursul „O dupa-amiza perfecta pentru schi”, au fost incurajati sa traverseze Alpii, trecand peste provocarile din punctele strategice. Doar ca organizatorii concursului de schi au omis sa anunte agentia de turism care sponsoriza competitia despre natura provocarilor din concurs.
Extrem de fericiti ca au invins, cei din echipa castigatoare si-au scos hainele pentru a se lasa fotografiati in ipostaze compromitatoare in zapada.
Unii dintre castigatori si-au turnat ciocolata si diferite sosuri pe corp, in timp ce multimea formata din peste 500 de studenti se uita la ei. Nu s-au oprit insa aici. Pentru proba intitulata „sparge un ou in cel mai creativ mod cu putinta”, castigatorii de la Colegiul St. Anne, din Oxford, printre care si cei mai buni studenti al colegiului, au excelat din nou. Un membru al echipei si-a pus un ou intre fese, iar un alt student a zdrobit oul cu o sticla de vin. Apoi castigatorii au mancat oul.
Un petrecaret a marturisit: „Cred ca as fi putut face hipotermie, dar a meritat cu siguranta”.
Cei care au pierdut competitia au primit o pedeapsa destul de scarboasa: ei au fost nevoiti sa bea urina celorlalti, a scris ziarul Universitatii Oxford, Cherwell.
„Scott Dunn a auzit recent despre comportamentul nepotrivit al unor participanti din excursia Varsity Vallet Rally. Scott Dunn n-a aprobat nici un moment un astfel de comportament” au declarat oficialii de la Scott Dunn jurnalistilor de la The Sunday Telegraph. Compania a subliniat ca organizatorii le-au prezentat evenimentul ca fiind „un concurs de schi amuzant si competitiv intre studentii de la Oxford”. Cei de la agentia de turism au adaugat: „Organizatorii Valley Rally si Varsity Trip n-au informat firma Scott Dunn despre natura probelor in timpul negocierilor pentru sponsorizare. Scott Dunn va oferi castigatorilor premiul pentru ca am semnat un contract, dar pe viitor nu vom mai sponsoriza concursuri organizate de Varsity Trip si Valley Rally”.
Unul dintre organizatori, Chris Bellamy, care este si student la Cambridge, a declarat: „Nu cunosc toate detaliile a ceea ce s-a intamplat. Evenimentul este acelasi in fiecare an, iar ceea ce participantii doresc sa faca tine doar de ei. Cred ca evenimentul este destul de spectaculos”.
The Varsity Trip este cea mai mare excursie pentru sudenti din intreaga lume si are loc anual. Ultima excursie s-a desfasurat in decembrie anul trecut, a costat peste 3000 de lire sterline si a atras peste 2500 de studenti.
Universitatea Oxford, localizata in orasul care-i poarta numele, este cea mai veche universitate din Marea Britanie. Ea dateaza din secolul al XII-lea (1167), atunci cand Henry al II-lea, din dorinta de a impulsiona educatia superioara din Anglia, le-a interzis studentilor englezi sa studieze in strainatate.
In prezent,Universitatea Oxford se afla pe locul patru in topul celor mai bune universitati din lume, potrivit clasamentului realizat de The Times Higher Education Supplement. Ea este reprezentata de federatia a 39 de colegii independente, cu statuturi si conduceri profesorale separate. Colegiile sunt independente financiar, in timp ce Oxford este finantata din fondurile statului britanic.
La Oxford invata aproximativ 17.000 de studenti. Majoritatea specializarilor de invatamant dureaza trei ani, cu exceptia studiilor de filozofie si celor de medicina, care dureaza patru, respectiv sase ani. Absolventii universitatii primesc foarte multe titluri la finalizarea studiilor, in functie de specializare si de tipul de studii (universitare, masterale sau doctorale).
Universitatea Cambridge, situata in orasul Cambridge, este a doua universitate ca vechime din Marea Britanie si e considerata una din cele mai bune universitati din lume. Initial a fost o asociatie de carturari din orasul Cambridge, titlul de universitate primindu-l in 1209, dupa ce cativa profesori au plecat de la Universitatea Oxford, in urma unei dispute cu localnicii din Oxford si au pus bazele Universitatii Cambridge.
Universitatile Oxford si Cambridge sunt deseori numite Oxbridge. Intre cele doua universitati exista o rivalitate istorica in plan academic.