Interviu exclusiv cu "Regele Valsului". Andrei Rieu vine in iunie 2015 la Bucuresti: "Vreau ca oamenii sa simta iubire"

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57

Andre Rieu, unul dintre cei mai indragiti muzicieni ai momentului, este in Romania. Violonistul de origine olandeza va sustine anul viitor un concert extraordinar in Piata Constitutiei, unde sunt asteptati peste 50.000 de oameni.

Considerat un fenomen al muzicii clasice, Rieu va canta alaturi de "Johann Strauss Orchestra". "Vreau ca oamenii sa simta iubire prin muzica mea, iar concertul sa fie o mare petrecere" - a spus marti cel supranumit "regele valsului".

Andre Rieu a venit la Bucuresti cu un avion privat, iar oprirea in Capitala noastra a fost scurta. A venit doar sa isi anunte concertul programat anul viitor, in 13 iunie.

"Cand mergem la Viena, cand mergem la Budapesta, toata lumea e din Romania. Cand mergem la Istanbul, toata lumea e din Romania, asa ca am zis: hai sa mergem in Romania!", spune Andre Rieu.

Artistul a ajuns apoi la Ateneul Roman, insa va concerta in Piata Constutiei, pe o scena uriasa. Si, asa cum obisnuieste la spectacolele sale, spera ca si la noi sa recreeze atmosfera unui bal de poveste, la care zeci de mii de oameni sa danseze.

"Asta este cel mai important lucru in viata, sa va simtiti bine si sa va iubiti. Ca oamenii sa simta iubirea. sa fie o mare petrecere."

Andre Rieu canta la vioara de cand avea 5 ani. Acum are chiar un Stradivarius. In 1988 a infiintat celebra orchestra Johan Strauss Orchestra, in prezent, cea mai mare orchestra privata din lume. Un moment special de pe Amsterdam Arena l-a facut cunoscut pe toate continentele.

Anul trecut, a primit o rugaminte speciala. Actorul Anthony Hopkins i-a cerut sa cante un vals scris chiar de el. Prima interpretare a avut loc chiar in fata actorului, emotionat pana la lacrimi.

Din 2004, Andre Rieu reuseste sa intre in fiecare an in topul Bilboard al celor mai bine platiti artisti la nivel mondial. Cu peste 20 de milioane de lire sterline incasari dintr-un singur turneu, sta langa Madonna sau Beyonce.

Si chiar daca intreaga lumea e la picioarele lui datorita muzicii, nu la fel a cucerit-o pe sotia lui acum 40 de ani.

"Intai am sarutat-o si apoi i-am cantat la vioara"

Violonistul obisnuieste ca la fiecare spectacol, pe langa valsurile compuse de Shostakovich sau Tchaikovsky, sa interpreteze si o melodie specifica tarii in care se afla. In Brazilia, unde are sute de mii de fani, a uimit pe toata lumea dupa ce a cantat celebrul hit "ai seu te pego"

Si pentru Bucuresti va pregati cateva surprize. "Cu siguranta voi canta muzica romaneasca", spune artistul.

Biletele pentru evenimentul din iunie vor fi puse in vanzare miercuri. Costa intre 160 si 800 de lei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO