Gérard Depardieu: In tinerete m-am prostituat, am jefuit morminte si am facut puscarie

Gérard Depardieu

Actorul francez Gérard Depardieu vorbeste in autobiografia sa "Ça s'est fait comme ça" despre perioada din tinerete cand s-a prostituat, a jefuit morminte si a facut inchisoare, dar si despre prietenia cu Vladimir Putin.

Actorul francez Gérard Depardieu, in varsta de 65 de ani, a lansat, joi, un volum autobiografic, intitulat "Ça s'est fait comme ça" ("S-a intamplat asa", n.r.). Volumul de 170 de pagini, scris in colaborare cu scriitorul francez Lionel Duroy, contine relatari din tineretea actorului si marturisiri ale acestuia despre viata sa personala, mai ales despre relatia cu copiii sai.

Gérard Depardieu spune ca a facut sex pentru bani in tinerete, a talharit si jefuit, a stat trei saptamani in inchisoare pentru furtul unei masini si a ajuns chiar sa jefuiasca morminte, inainte de a fi salvat de la autodistrugere de un impresar de teatru homosexual care i-a platit cursurile de actorie. De asemenea, Depardieu isi aminteste ca pe cand era doar un pusti se obisnuise sa o auda pe mama sa vorbind despre incercarile acesteia de a renunta la sarcina care l-a adus pe lume, folosind andrele pentru a-si provoca un avort. "Si cand te gandesti ca aproape te-am omorat", ii spunea lui Gérard Depardieu mama acestuia. Familia lui Gérard Depardieu era atat de saraca, in copilarie, incat el insusi a fost nevoit sa isi ajute mama la nasterea fratilor sai, pentru ca nu isi permiteau o moasa.

Depardieu a inceput sa petreaca mult timp pe strazi cand avea doar zece ani, desi cei mai multi i-ar fi dat cu usurinta 15 ani, si si-a dat seama foarte repede ca barbatii il gaseau atragator. "Stiu de cand eram foarte tanar ca le plac homosexualilor", a spus Depardieu, care a adaugat ca, atunci cand barbatii il abordau si-i cereau sa intretina relatii sexuale cu ei, le cerea bani. Totodata, actorul francez a recunoscut ca in tinerete a ajutat de cateva ori la dezgroparea unor morti pentru a-i jefui, luandu-le bijuteriile si pantofii din picioarele cadavrelor abia ingropate.

Citește și
Gerard Depardieu
Gerard Depardieu se lanseaza in afaceri cu votca bio si vrea sa isi deschida un restaurant in Moscova
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

La 16 ani, actorul a executat trei saptamani de inchisoare pentru ca a furat o masina, iar apoi si-a continuat "cariera" in domeniul serviciilor sexuale, dupa ce s-a mutat din oraselul natal, Chateauroux, din centrul Frantei, la Paris, unde, ocazional isi jefuia clientii. "La 20 de ani, talharul din mine era viu si activ. Pe unii ii jecmaneam. Uneori il mai bateam pe cate unul si plecam cu toti banii lui", a scris Depardieu. Actorul a povestit si cum fura ceasurile de mana si banii studentilor care participau la protestele antiguvernamentale din mai 1968, scotocindu-le prin buzunare, in timp ce tinerii dormeau pe strazi. El a spus si cum a intrat intr-o baza a NATO, de unde a cumparat tigari pe care le-a vandut apoi la un pret de doua ori mai mare.

Depardieu, care se descrie drept un "taran necioplit", s-a casatorit cu actrita Élisabeth Guignot, dintr-o familie pariziana buna, si a avut doi copii cu aceasta, Guillaume si Julie. Actorul mai are alti doi copii, cu alte doua femei, dar viata de familie si rolul de tata nu-l prind pe starul francez de cinema. Cand copiii s-au plans de faptul ca sunt asociati cu el, Depardieu le-a spus: "Ce vreti? Schimbati-va denumirile, daca va deranjeaza, pentru numele lui Dumnezeu!".

Confesiunile actorului ating si subiectul mortii fiului sau Guillaume, care a fost de asemenea, actor. Guillaume a declarat in trecut ca si el a facut sex pe bani atunci cand nu mai avea din ce trai si a facut si inchisoare de doua ori pentru furt si posesie de droguri. Guillaume a murit din cauza unei pneumonii virale in 2008, la varsta de 37 de ani.

Relatia lui Gérard Depardieu cu copiii sai, carora nu le poate spune ca ii iubeste, este influentata de relatia pe care actorul a avut-o cu tatal sau, Dédé, un metalurgist si pompier voluntar care vorbea foarte putin. "Nu mi-am putut gasi niciodata cuvintele. Stiu cum sa spun cuvintele altora, dar cand este vorba despre ale mele, sunt fiul lui Dédé", a spus Depardieu.

Actorul, un gurmand recunoscut si un mare consumator de alcool, este faimos pentru comportamentul sau violent si exuberant: a facut un accident cu scuterul in timp ce era beat, a atacat fotografii care il urmareau si a urinat pe culoarul dintre scaunele unui avion, de fata cu ceilalti pasageri. Depardieu s-a laudat recent ca poate sa bea zilnic 14 sticle de alcool, incepandu-si ziua cu sampanie si incheind-o cu whisky. El a sustinut ca acesta nu este un semn ca ar fi alcoolic, ci un om cu multe fobii. "Ma obsedeaza zgomotul din corpul meu, bataile inimii, galgaitul din intestine, articulatiile care trosnesc. A devenit o fobie intr-atat de mare incat daca sunt singur intr-o camera de hotel, trebuie sa beau ca sa nu aud toate astea, ca sa nu innebunesc din cauza asta. Nu pot sa adorm daca nu sunt beat mort", a scris Depardieu.

Starul nu are niciun gand bun pentru guvernul socialist al presedintelui François Hollande pe care il invinuieste ca l-a facut sa paraseasca Franta, "in mizerie". Actorul a parasit tara natala pentru a se muta in Belgia si apoi Rusia, anul trecut, unde a si obtinut cetatenia, pentru a evita sa plateasca impozite mai mari pe avere. Depardieu vorbeste in cartea sa si despre prietenia cu presedintele rus Vladimir Putin. Cei doi s-au intalnit prima data in 2008 si s-au inteles foarte bine, potrivit lui Depardieu.

"Amandoi am fi putut ajunge niste huligani. Cred ca (lui Putin, n.r.) i-a placut imediat latura mea de huligan... faptul ca am fost uneori ridicat de pe trotuarul unde cazusem mort de beat. Ca si in cazul meu, nimeni nu ar fi dat doi bani pe el (Putin, n.r.) cand avea 15 ani", a scris Depardieu. "E foarte simplu. Eu vorbesc, este cineva care scrie ce spun in franceza, apoi traduce in rusa si apoi scrisoarea ajunge pe biroul lui Putin. Ii trimit scrisori in care ii vorbesc despre toate. E ca un prieten vechi. Il amuza si imi raspunde", a descris Depardieu modul in care corespondeaza cu presedintele Rusiei.

Desi starul francez a declarat de curand ca nu mai este pasionat de actorie, Gérard Depardieu are in derulare mai multe proiecte si va putea fi vazut pe afisele a sapte filme care vor fi lansate in 2014. Cel mai important dintre ele este "Welcome to New York", de Abel Ferrara, in care Depardieu il interpreteaza pe Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI, cazut in dizgratie dupa ce a fost acuzat de viol.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuti actori francezi pe plan international si are la activ peste 100 de filme in care a jucat, inclusiv cele din seria "Asterix". Actorul a castigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere in cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", si un premiu Globul de Aur, pentru rolul sau din filmul "Cartea verde".

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Actorul Gerard Depardieu spune ca bea chiar si 14 sticle de vin pe zi, in ciuda problemelor grave de inima
Actorul Gerard Depardieu spune ca bea chiar si 14 sticle de vin pe zi, in ciuda problemelor grave de inima

Actorul francez Gerard Depardieu spune ca uneori bea si cate 14 sticle cu vin intr-o singura zi si spune ca isi incepe ziua cu un pahar de sampanie, iar, in ciuda cantitatilor mari de alcool pe care le poate consuma, nu se imbata.

Gerard Depardieu se lanseaza in afaceri cu votca bio si vrea sa isi deschida un restaurant in Moscova
Gerard Depardieu se lanseaza in afaceri cu votca bio si vrea sa isi deschida un restaurant in Moscova

Gerard Depardieu, vrea sa se lanseze, in afaceri cu votca bio.

Gérard Depardieu, implicat intr-un accident rutier, in Moscova. Actorul a fost ranit usor
Gérard Depardieu, implicat intr-un accident rutier, in Moscova. Actorul a fost ranit usor

Actorul Gérard Depardieu, care a primit cetatenia rusa in ianuarie, a fost ranit usor intr-un accident de circulatie produs in centrul Moscovei.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.