Florile, cel mai in voga ingredient... al bucatariei franceze!
Din sera, glastra sau ghiveci, florile pe care unii dintre noi le considera strict decorative s-au mutat direct in farfurie. In acest moment, sunt cel mai in voga ingredient al sofisticatei bucatarii franceze.
Proprietarii unei sere din orasul francez Aubagne au descoperit ca plantele pe care le cresc nu sunt doar frumoase, ci au si un gust deosebit.
Florile de dovleac, de pilda, sunt extrem de gustoase daca le umplem cu o pasta din smantana, ceapa si dovlecei.
Si nastureii sunt ideali pentru salata cu branza de capra. Daca nu gasesti, incearca cu panselutele, dalii sau cu limba-mielului.
Restaurantele din zona Marsiliei au introdus in meniuri astfel de retele exotice. Chiar daca la inceput clientii n-au prea stiut la ce sa se astepte, delicatesele din flori i-au cucerit.
Desi la prima vedere totul pare o extravaganta, florile comestibile erau populare inca din vremea reginei Victoria a Marii Britanii. Dar primii care le-au gustat au fost chinezii si romanii.
Esential este ca plantele sa fie crescute organic si sa nu fi fost tratate cu pesticide.