Florile, cel mai in voga ingredient... al bucatariei franceze!

×
Codul embed a fost copiat

Din sera, glastra sau ghiveci, florile pe care unii dintre noi le considera strict decorative s-au mutat direct in farfurie. In acest moment, sunt cel mai in voga ingredient al sofisticatei bucatarii franceze.


Proprietarii unei sere din orasul francez Aubagne au descoperit ca plantele pe care le cresc nu sunt doar frumoase, ci au si un gust deosebit. 

Florile de dovleac, de pilda, sunt extrem de gustoase daca le umplem cu o pasta din smantana, ceapa si dovlecei.

Si nastureii sunt ideali pentru salata cu branza de capra. Daca nu gasesti, incearca cu panselutele, dalii sau cu limba-mielului.

Restaurantele din zona Marsiliei au introdus in meniuri astfel de retele exotice. Chiar daca la inceput clientii n-au prea stiut la ce sa se astepte, delicatesele din flori i-au cucerit.

Citește și
Laborator
Bucatarie extrema: creatii gastronomice exclusiv sintetice
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Desi la prima vedere totul pare o extravaganta, florile comestibile erau populare inca din vremea reginei Victoria a Marii Britanii. Dar primii care le-au gustat au fost chinezii si romanii.

Esential este ca plantele sa fie crescute organic si sa nu fi fost tratate cu pesticide.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
De ziua lor nationala, bucatarii italieni ne-au dat lectii de gatit!
De ziua lor nationala, bucatarii italieni ne-au dat lectii de gatit!

Au cucerit lumea, iar acum vor sa schimbe discret si in bucatariile romanesti unele obiceiuri, spun ei, mai putin inspirate.

Bucatarie extrema: creatii gastronomice exclusiv sintetice
Bucatarie extrema: creatii gastronomice exclusiv sintetice

Un bucatar francez si un compatriot al sau, de profesie chimist, au lansat la Hong Kong un tip cu totul nou de hrana.

Japonezii au inventat robotul care deretica in bucatarie
Japonezii au inventat robotul care deretica in bucatarie

Nu mai aveti chef sa strangeti si, mai ales, sa spalati vasele dupa o cina in familie? Nu-i nimic, japonezii au inventat robotul care deretica in bucatarie.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.