Florile, cel mai in voga ingredient... al bucatariei franceze!
Din sera, glastra sau ghiveci, florile pe care unii dintre noi le considera strict decorative s-au mutat direct in farfurie. In acest moment, sunt cel mai in voga ingredient al sofisticatei bucatarii franceze.
Proprietarii unei sere din orasul francez Aubagne au descoperit ca plantele pe care le cresc nu sunt doar frumoase, ci au si un gust deosebit.
Florile de dovleac, de pilda, sunt extrem de gustoase daca le umplem cu o pasta din smantana, ceapa si dovlecei.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Si nastureii sunt ideali pentru salata cu branza de capra. Daca nu gasesti, incearca cu panselutele, dalii sau cu limba-mielului.
Restaurantele din zona Marsiliei au introdus in meniuri astfel de retele exotice. Chiar daca la inceput clientii n-au prea stiut la ce sa se astepte, delicatesele din flori i-au cucerit.
Desi la prima vedere totul pare o extravaganta, florile comestibile erau populare inca din vremea reginei Victoria a Marii Britanii. Dar primii care le-au gustat au fost chinezii si romanii.
Esential este ca plantele sa fie crescute organic si sa nu fi fost tratate cu pesticide.