Final de Electric Castle: 97.000 de turisti au venit la festival, un nou record. Organizatorii au planuri mari pentru 2016
Festivalul ''Electric Castle'', de la Cluj, s-a incheiat grandios. Publicul a explodat, pur si simplu, cand cei de la ''The Prodigy'' si-au facut aparitia.
Organizatorii estimeaza ca in cele patru zile aproape o suta de mii oameni s-au bucurat si au trepidat, de parca ar fi fost in priza. Pentru anul viitor, organizatorii iau in calcul sa mareasca zona unde vor avea loc concertele.
The Prodigy'' au fost cap de afis in ultima seara a festivalului Electric Castle. Pe buna dreptate. Publicul i-a primit ca un vulcan.
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
In doar 3 ani de existenta, ''Electric Castle" a ajuns extrem de cunoscut in Europa. Publicul a fost tot mai numeros de la o edite la alta si evident ca au crescut si vanzarile. Biletele au costat intre 149 si aproape 300 de lei, iar o singura persoana a dat 59 de lei in cele 4 zile de stat in camping. Din banii stransi va fi restaurat castelul Bunffy, aflat in griija fundatiei Transilvania Trust.
Renate Rozenberg PR Manager: "97.000 de oameni au venit la Electric, este un record. A crescut si numarul de turisti straini, 15 la suta veniti din alte tari, foarte multi din Germania, Ungaria si Marea Britanie. Vrem sa devenim cel mai mare festival din Europa de est."
Toti acesti tineri veniti la festival au cheltuit diverse sume in fiecare zi. Fie ca s-au cazat sau au mancat pe la locanici, ori au facut mici cumparaturi. In jur erau numeroase de tentatii: de la tatuaje si pana la haine. Un aranjat de barba de pilda costa 23 de lei, iar o coronota de flori intre 10 si 200 de lei.
Razvan Rusu, antreprenor: "Au fost patru zile de facut clatite una intruna. Am facut cateva mii. Oamenii au stat incontinuu la rand. A fost foarte profitabil, am suplinit fortele, au venit prieteni de la Bucuresti si m-au ajutat, ca altfel nu faceam fata".
Pentru ca totul sa fie perfect, la festival au muncit si 200 de voluntari. De altfel participantii au laudat organizarea. Si nu in ultimul rand, frumusetea castelului care este de fapt principala atractie a zonei.