ELECTRIC CASTLE 2015. Organizatorii au intervenit cu vidanja dupa ploile abundente. Tinerii au facut coada la pelerine

Ultima actualizare: 29-06-2015 07:05

Fericire si noroi din cap pana-n picioare. Sunt cuvintele care descriu cel mai bine starea de spirit a tinerilor care participa la festivalul ''Electric Castle'', organizat in judetul Cluj.
 

Ploaia s-a oprit abia vineri, in cea de-a doua zi de concerte, asa ca cei care s-au instalat la cort au fost fortati sa caute alte solutii de cazare. Nimeni nu pleaca insa acasa. S-au vandut 20 de mii de abonamente, iar pana duminica sunt asteptati 100 de mii de oameni.

Mii de corturi sunt instalate in zona de camping a festivalului. Unii mai inspirati si-au ales un loc pe deal, altii au fost nevoiti vineri sa isi stranga lucurile din cauza noroiului greu de suportat.

Multi dintre tinerii aflati in camping nu se dau batuti. Au ales sa stranga ce a mai ramas in corturi si sa se mute la localnici. In unele locuri apa trece usor de glezna.

Cizmele de cauciuc sunt "must-have-ul" festivalului de anul acesta. Iar la usile localnicii din Bontida, care au scos la vanzare inclusiv pelerine de ploaie, s-a stat la coada.

"Nu am stiut ca e vremea asa rea si nu am venit cu cizme. Scoatem bani si mergem sa ne cumparam. Locul e special, festivalul super, nu am mai vazut asa ceva", spun doi belgieni.

Organizatorii au incercat sa absoarba, cu ajutorul vidanjelor, baltile din zona de concerte. Chiar daca vremea n-a fost prietenoasa participantii isi pastreaza umorul.

Vremea de la festival a devenit rapid motiv de glume pe Facebook unde circula deja zeci de poze cu mesaje haioase. "Doneaza si tu pentru sinistratii Electric Castle" sau "S-a deschis sezonul la crap. Balta Bontida". Ca le arate celor de acasa cat de bine se distreaza, unii s-au tavalit cu totul in noroi.

Joi seara 30 de artisti pe care ii mai vedem numai la marile festivaluri din Europa au urcat pe cele 6 scene amplasate in jurul castelului Banffy. Cap de afis: DJ-ul englez Fatboy Slim. Desi a plouat mocaneste, nimeni nu a plecat devreme de la petrecere.

Vineri seara vor canta americanii de la The Glitch Mob si belgianul Netsky.

Cum s-a desfasurat petrecerea joi

O uriasa petrecere, la care au spus prezent mii si mii de oameni a insufletit joi noapte localitatea Bontida, din judetul Cluj.

Acolo, pe ritmuri electrizante, a debutat Festivalul Electric Castle. Peste 30 de artisti au urcat pe cele 6 scene amplasate in jurul Castelului Banffy, iar atmosfera a fost una magica, declara publicul entuziasmat. Asta in ciuda ploii marunte, care i-a obligat pe oameni să se echipeze corespunzator.

Muzica DJ-ului englez Fatboy Slim a tinut zeci de mii de maini in aer. Peste 30 de artisti au facut spectacol, iar marea de oameni din curtea castelului Banffy a fost in extaz.

Un tanar a venit special de la Londra pentru Festivalul Electric Castle.

Turist: "E prima data cand vin, special pentru acest loc. E minunat, cel mai tare festival la care am fost! Sunt englez, sunt obisnuit cu astfel de ploi. E minunat!"

Showul a fost completat de jocuri de lumini si efecte speciale. Si chiar daca vremea a fost capricioasa, petrecerea a tinut pana tarziu. Trei elemente au fost esentiale: pelerina de ploaie, cizmele de cauciuc si buna dispozitie.

Daca unii au venit impreuna cu prietenii, altii s-au distrat in familie. Acest tanar a avut-o alaturi pe viitoarea lui sotie.

Tanar: "Amandoi impartasim acelasi lucru, petrece pana poti pentru ca o singura viata ai, nu ai doua."

Festivalul Electric Castle, la care au confirmat prezenta peste 200 de artisti, se incheie duminica seara. In cele patru zile de concerte, sunt asteptati aproximativ 100 de mii de spectatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO