Festivalul de Film de la Veneția și-a desemnat câștigătorii. Cine a primit Leul de Aur

Ultima actualizare: 13-09-2020 20:03

Festivalul de Film de la Veneţia şi-a desemnat sâmbătă seară câştigătorii.

Marele Premiu, Leul de Aur, a fost prezentat de actriţa Cate Blanchett pentru filmul „Nomad-land", o dramă despre o femeie rămasă fără serviciu. În rolul principal joacă Frances McDormand.

Leul de Argint a fost câştigat de filmul „Noua Ordine", în regia lui Michel Franco, în timp ce trofeele la masculin şi feminin au fost primite de actorii Pier-francesco Favino şi Vanessa Kirby.

Festivalul din acest an s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă ieşite din comun, cu sălile aproape goale, pentru a putea fi respectate regulile de distanţare socială.

Juriul condus de starul de origine australiana Cate Blanchett a ales să recompenseze una dintre rarele producții americane prezente la această ediție a Mostrei venețiene, în plină pandemie de coronavirus.

Nici regizoarea Chloé Zhao (JAO), nici protagonista, Frances McDormand nu au fost prezente în sală. Ambele au transmis mulțumirile printr-un mesaj video înregistrat în fața unei dubițe, în Pasadena, California - ca un memento pentru această nemiloasă criză sanitară care a îngenunchiat industria cinematografiei și a impiedicat numeroase echipe de fimare și actori să vină la Veneția.

Nomad-land, un film melancolic de genul road-trip, evocă dramele provocate de criza economică din 2008. Frances McDormand joacă rolul unei femei care lasă totul în urmă ca să trăiască într-o dubiță amenjată ca o casă pe roți.

Chloé Zhao, cineasta americană de origine chineză în vârstă de 38 de ani, este prima femeie care primește prestigiosul Leu de aur - de la Sofia Coppola, în 2010, pentru "Somewhere".

Rolul dintr-o dramă sfâșietoare despre cădere emoțională a unui cuplu care și-a pierdut copilul, la naștere, i-a adus britanicei Vanessa Kirby trofeul pentru cea mai bună actriță.

Italianul Pierfrancesco Fabino a primit "Coppa Volpi" care onorează cea mai bună interpretare masculină pentru rolul din "Padrenostro", un film despre maturizare, plasat după un atac terorist din anii '70.

Competiția s-a desfășurat sub strictă supraveghere, cu purtarea obligatorie a măștii, controlarea temperaturii și distanțare pentru siguranță sanitară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO