Expoziție dedicată formației Pink Floyd, la Roma. Roger Waters: A fost ca o călătorie emoționantă
La Roma îşi va deschide curând porţile pentru public o expoziţie dedicată legendarei trupe britanice rock Pink Floyd.
Muzicienii Roger Waters şi Nick Mason au participat la evenimentul de lansare şi s-au întâlnit cu jurnaliştii. Exponatele - chitare, ţinute purtate pe scenă şi înregistrări vechi - i-au purtat în anii de glorie ai trupei.
„Pink Floyd-Their Mortal Remains" prezintă în 350 de fotografii, înregistrări din timpul concertelor şi obiecte de colecţie, istoria Pink Floyd. Formaţia a luat viaţă 1964, la Cambridge, şi, timp de peste cinci decenii, a marcat muzica rock prin albumele vândute în sute de milioane de copii şi piese memorabile .
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Expoziţia include înregistrări cu membrii formaţiei făcute publice în premieră şi obiecte păstrate din timpul copilăriei lor. De pildă, vizitatorii pot vedea indicatorul cu care profesorul îi disciplina pe Roger Waters şi caietul în care erau notate toate năzdrăvăniile lui din timpul şcolii.
Roger Waters: „Să vizitez expoziţia şi să vorbesc despre ce am văzut a fost ca o călătorie emoţională de-a lungul unei scurte perioade din viaţa mea. În anii 1970, activitatea noastră creativă se desfăşura sub imperiul întrebărilor legate de sensul vieţii şi de capacitatea de a empatiza unul cu celălalt."
Vizitatorii pot admira în detaliu şi câteva chitare folosite de membrii formaţiei, scrisori şi două dintre personajele gonflabile din recuzita folosită în concertele lor incendiare.
Nick Mason: „Expoziţiile sunt un nou gen de show-business. Se foloseşte tehnologia audio şi video, se interacționează cu vizitatorii. Cât priveşte publicul tânăr, trebuie să le arătăm cum se făceau lucrurile pe vremuri, dar şi cum se fac în prezent."
Expoziţia a debutat în Marea Britanie, la „Victoria and Albert Museum", şi a atras aproape 400 de mii de vizitatori. Luna aceasta a ajuns la Roma şi va rămâne deschisă din 19 ianuarie până în luna iulie.