Cum se relaxează tot mai mulți români, după job. Ce spun sociologii


Ultimul update: Sambata 22 Februarie 2020 20:51
Data publicarii: Sambata 22 Februarie 2020 20:41
Categorie: Stiri Mondene

Ziua, la muncă, seara, la cursuri. Sunt tot mai mulți cei care, după ce petrec ore în șir la birou, simt nevoia să facă lucruri noi și să socializeze.

Așa că participă la lecții de gătit, actorie, dans sau chiar caligrafie. Sociologii confirmă că orice activitate nouă ne aduce o energie proaspătă acasă și la serviciu.

Iulia este medic dermatolog și ajunge să petreacă și câte nouă ore la cabinet. Ca să se elibereze de stres, o dată pe săptămâna ia lecții de pian.

Iulia Panțuru, medic dermatolog: „Mă ajută să mă relaxez, ce îmi place mie la pian este de fapt că îți stârnește tot felul de emoții, de la tristețe la bucurie, la extaz, la nervi”.

Nu este singură care și-a descoperit această pasiune.

Aniela Burlacu, fondatorul școlii de muzică: „Avem circa 20-30 de cursanți adulți, care lucreză în corporații, doctori, arhitecți, cel mai probabil vin pentru a se relaxa. Noi încercăm să îi înțelegem, să adaptăm partiturile sau melodiile pe care le studiază în funcție de timpul lor”.

Dulcinea este jurist și în puținul timp liber pe care îl are a decis să învețe să gătească de la bucătari profesioniști.

Dulcinea Aurse, jurist: „Chiar e un moment în care eu mă relaxez, când întru în bucătărie e momentul meu”.

La cursuri merge și Ecaterina. Ea susține că după ce petrece opt ore într-o multinațională, actoria o ajută enorm.

Ecaterina Petrea, corporatist: „E benefic acest curs, că te scoate din cotidian și te ajută să îți dezvolți și latura creativă. Mă simt altfel, vin cu altă energie, cu altă poftă de viață, e cu totul altceva, se simte diferența”.

Potrivit sociologilor, rezultatele sunt pe termen lung.

Silvia Luican, sociolog: „Schimbând registrul și făcând o activitate cu totul nouă, ei primesc o energie proaspătă pe care o întorc tot în mediul profesional”.

În funcție de complexitate, aceste cursuri pot costa și 1.000 de euro pe lună.

Tags: cursuri, pasiune, job,

VIDEO PROTVPLUS.RO