Cel mai spectaculos numar de magie al lui David Copperfield, dezvaluit in detaliu. Cum facea sa "dispara" 13 oameni
Magicianul american David Copperfield - probabil cel mai cunoscut iluzionist din lume - si-a creat o cariera de peste jumatate de secol facand sa dispara persoane, animale si lucruri.
David Copperfield, obligat să dezvăluie unul din trucurile sale după ce a fost dat în judecată de un spectator
El a reusit sa evadeze din inchisoarea Alcatraz, "sa se evapore" din custi inchise cu lacate si chiar sa faca sa dispara Statuia Libertatii. Totusi, trucul sau cel mai solicitat este cel in care face sa dispara in masa 13 spectatori, un numar de magie pe care il include in toate spectacolele sale, noteaza ziarul spaniol.
Este un truc care lasa asistenta cu gura cascata. Totusi, in 2013, unul dintre participanti l-a dat in judecata pe Copperfield asigurand ca numarul lui de magie i-a afectat sanatatea, lasandu-l cu o boala similara Parkinson. In urma cu trei ani, bucatarul sef britanic Gavin Cox a fost selectat de Copperfield la hotelul-cazino MGM din Las Vegas sa participe la trucul sau "Vanishing Audience".
Cox, alaturi de alti 12 participanti emotionati, a intrat intr-o structura metalica avand in interior 13 scaune si care a fost apoi suspendata in aer. Odata asezati, iluzionistul a lasat sa cada cortina care a acoperit intreaga platforma, in timp ce participantii luminau interiorul cu lanternele. Se presupune ca gratie magiei lui Copperfield, cei selectionati au disparut.
Si totusi nu. Ei au fost condusi printr-un coridor secret in afara salii pentru a aparea apoi in spatele scenei, uimind publicul. Un numar de magie care, in cei peste 15 ani de cand il practica Copperfield, nu a fost traumatizant pentru niciunul dintre cei peste 100.000 de participanti.
Cu exceptia lui Cox, care asigura ca echipa lui Copperfield l-a obligat sa alerge pe intuneric printr-un coridor ingust, astfel incat a cazut si si-a dislocat umarul. El pretinde ca a fost supus mai multor interventii chirurgicale care i-au provocat daune cerebrale, similare Parkinsonului.
"A fost ca si cum s-ar fi dat alarma contra incendiului. Ei (stafful lui Copperfield) strigau 'repede", repede, fugi, fugi' (...) Era intuneric nu stiam unde ma aflu. Mainile ma impingeau de la spate. Atunci mi-am prins piciorul si am căzut", a povestit el ziarului Daily Mail. Totusi avocatii lui Copperfield au respins ferm aceste acuzatii.
Cox a depus o plangere acum trei ani la tribunal prin care ii cere indemnizatii iluzionistului. Insa avocatii lui Copperfield insista ca numarul de magie nu comporta niciun risc pentru participanti si contrazic afirmatiile lui Cox.
Prin urmare, magicianul a fost obligat sa dezvaluie toate detaliile trucului sau. El va fi nevoit sa astepte pana in ianuarie 2017 pentru a cunoaste sentinta finala a judecatorilor americani.