Au fost acordate premiile Bafta 2019. Care sunt cele mai bune seriale

13-05-2019 13:06


Serialul „Obsesia Evei/ Killing Eve" şi miniseria „Patrick Melrose" sunt marile câştigătoare ale galei BAFTA TV Awards, organizată la Londra. 

Thrilerul de spionaj „Killing Eve" - cu Sandra Oh şi Jodie Comer în distribuţie - a primit trei trofee - „cel mai bun serial-dramă", „cea mai bună actriţă în rol principal" şi „cea mai bună actriţă în rol secundar".

Pentru Comer este primul trofeu BAFTA TV, după ce a mai fost nominalizată în urmă cu doi ani la aceeaşi categorie, pentru rolul din „Thirteen”.

La rândul lui, după 6 nominalizări precedente, actorul Benedict Cumberbatch și-a adjudecat în sfârșit primul lui trofeu BAFTA pentru interpretarea din miniseria "Patrick Melrose".

A fost pentru a şaptea oară când Cumberbatch a fost nominalizat la BAFTA TV şi acesta este primul trofeu pe care l-a primit.

„Sunt foarte obişnuit să fiu domnişoara de onoare”, a glumit el şi a mulţumit scriitorului Edward St. Aubyn pentru „inteligenţă şi curaj”.

Votat de public, trofeul pentru "secvență de neratat" dintr-o producție de televiziune a revenit serialului britanic "Bodyguard".

Producţia HBO „Succession”, creată de Jesse Armstrong, s-a impus la categoria serial internaţional, devansând câştigătorul de anul trecut, „The Handmaid’s Tale”.

Ben Whishaw, care joacă alături de Hugh Grant în „Un scandal britanic/ A Very English Scandal”, a câştigat trofeul categoriei „cel mai bun actor în rol secundar”, acesta fiind al doilea premiu BAFTA TV al lui, după cel primit în 2013 pentru rolul principal din „The Hollow Crown: Richard II”. Regizorul Stephen Frears a fost cel care a primit trofeul în numele actorului, pentru că acesta din urmă se afla la New York, unde joacă pe Broadway în spectacolul „Norma Jean Baker of Troy”. Pentru interpretarea din „A Very English Scandal”, Whishaw a primit în ianuarie şi un Glob de Aur.

Producătoarea de televiziune Nicola Shindler a fost recompensată duminică seară cu un premiu BAFTA TV special, iar jurnalista Joan Bakewell, cu BAFTA Fellowship.

Realizatorul de televiziune şi actorul Graham Norton a fost, pentru a 11-a oară, gazda ceremoniei.

VIDEO PROTVPLUS.RO