Acuzaţia DJ-ului care ar fi agresat-o sexual pe Taylor Swift, respinsă

Taylor Swif
Getty

Acuzaţia DJ-ului David Mueller împotriva cântăreţei Taylor Swift, care ar fi făcut demersuri pentru concedierea lui după ce acesta ar fi agresat-o sexual în timpul unei întâlniri cu fanii a fost respinsă de judecător.

În 2015, David Mueller a dat-o în judecată pe cântăreaţă, pe mama ei, Andrea, precum şi pe Frank Bell, directorul de promovare la posturile de radio. În procesul intentat, DJ-ul acuză pârâţii că i-au informat pe angajatorii lui despre presupusa agresiune sexuală şi i-a convins să ”facă ce se cuvine”, ceea ce a adus la concedierea sa de la locul de muncă la postul de radio KYGO, unde era plătit cu 150.000 de dolari pe an. El neagă acuzaţia de agresiune sexuală şi cere plata unor daune de 3 milioane de dolari.

Taylor Swift, în vârstă de 23 de ani la acea vreme, a intentat, la rândul ei, un proces împotriva DJ-ului. Ea l-a acuzat că a atins-o într-un mod nepotrivit în timp ce se aflau unul lângă altul pentru a face o fotografie. Artista a cerut plata unor daune simbolice, în valoare de un dolar, şi a negat acuzaţia că ar fi cerut ca Daid Mueller să fie concediat.

Judecătorul William Martinez a respins acuzaţia DJ-ului împotriva cântăreţei Taylor Swift, vineri, pentru că nu există suficiente probe care să o susţină.

Un bărbat i-a atins fundul. Ea i-a povestit mamei ei şi asta a fost tot”, a spus Doug Baldridge, avocatul cântăreţei, vineri, în procesul care se desfăşoară la un tribunal din Denver.

Citește și
Taylor Swift
Taylor Swift, cea mai bine platita femeie din industria muzicala. Cati bani a incasat in 2015
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Judecătorul a spus că David Mueller ar fi trebuit să facă o plângere împotriva postului de radio la care era angajat, nu împotriva artistei.

”Consider că adevărata lui problemă este cu postul de radio”, a spus William Martinez.

Judecătorul a adăugat că juriul format din opt persoane va decide în legătură cu acuzaţia făcută de Taylor Swift, potrivit căreia DJ-ul i-a atins fundul. Juriul va analiza şi acuzaţiile formulate de David Mueller potrivit cărora mama artistei, Andrea Swift, şi Frank Bell, directorul de promovare a cântăreţei la posturile de radio, au contribuit la decizia angajatorului său de a îl concedia.

Andrea Swift şi Frank Bell, care a contactat postul de radio în legătură cu acest incident, lucrează pentru 13 Management LLC, compania de management a cântăreţei Taylor Swift. Această companie nu a fost menţionată în procesul intentat de David Mueller.

Vineri a depus mărturie şi Greg Dent, fostul bodyguard al cântăreţei Taylor Swift, care a spus că a observat că fusta cântăreţei a fost ridicată în timp ce artista se fotografia alături de David Mueller şi de partenera acestuia.

”Când el şi-a pus mâna în spatele ei, am văzut cum i s-a ridicat fusta, din cauza mâinii lui. Ea şi-a tras fusta în jos şi s-a îndepărtat de el”, a spus Greg Dent.

Gabriel McFarland, avocatul lui David Mueller, l-a întrebat de mai multe ori pe Greg Dent de ce nu a intervenit în acel moment.

Însă, Greg Dent, care a lucrat ca bodyguard pentru Taylor Swift timp de cinci ani, a explicat că el a respectat dorinţa cântăreţei, care a continuat şedinţa foto.

Taylor Swift a depus mărturie, miercuri, spunând că David Mueller i-a atins fundul dezgolit sub fustă în mod intenţionat şi îndelungat, în timp ce ea încerca să se îndepărteze de el.

Taylor Swift a petrecut o oră în boxa martorilor, joi, şi a precizat că în momentul incidentului părea că David Mueller şi partenera sa, care s-a aflat lângă ea, de asemenea, pentru a face fotografia, au consumat înainte câteva ”cocktail-uri”.

De cealaltă parte, David Mueller, în vârstă de 55 de ani, a depus mărturie, marţi, spunând că este posibil să fi avut un contact neintenţionat cu Taylor Swift, dar a negat că ar fi avut un comportament nepotrivit. Întrebat dacă i-a atins fundul în mod intenţionat, DJ-ul a răspuns negativ.

Întrebată de McFarland de ce bodyguardul ei nu a intervenit, Taylor Swift a răspuns că ”nu s-ar fi aşteptat nimeni să se întâmple aşa ceva”. ”Nu s-a mai întâmplat niciodată. A fost îngrozitor şi şocant”, a adăugat cântăreaţa.

Taylor Swift a mai declarat că nu a raportat incidentul managerilor ei şi securităţii, pentru că mai avea mulţi fani de întâlnit şi nu voia să ”le strice experienţa concertului”.

În fotografia făcută în acel moment, prezentată de numeroase ori la tribunal, cântăreaţa apare îmbrăcată cu o fustă neagră şi este încadrată de David Mueller şi partenera lui, toţi trei zâmbind la cameră. DJ-ul apare cu mâna dreaptă în spatele cântăreţei, mai jos de şolduri, iar artista pare că s-a îndepărtat puţin de el.

Mai multe persoane din echipa cântăreţei au depus mărturie că imediat ce a fost făcută acea fotografie, Taylor Swift le-a spus tuturor celor aflatţi din încăpere că David Mueller i-a atins fundul.

David Mueller a fost concediat de la postul de radio KYGO după două zile de la incidentul din 2013 şi nu a reuşit să îşi găsească un alt loc de muncă de atunci.

După Taylor Swift a depus mărturie Robert Call, manager al KYGO, care l-a concediat pe David Mueller după două zile de la incident, în urma unei reclamaţii primite de la Frank Bell, directorul de promovare al artistei la posturile de radio. Call a spus că îl cunoaşte pe Bell de mulţi ani şi că nu ar fi avut motive să se îndoiască de el.

Robert Call a mai declarat că l-a concediat pe DJ din cauza relatărilor sale diferite despre incident şi pentru că fotografia demonstra că mâna lui David Mueller ”nu se afla la locul potrivit”.

Mama cântăreţei, Andrea Swift, a depus mărturie, miercuri, spunând că i s-a făcut rău atunci când fiica ei i-a povestit incidentul şi că a decis să nu sune poliţia, pentru a evita publicitatea negativă.

Taylor Swift a fost prezentă în fiecare zi de la începutul procesului, care a început luni, cu selecţia juraţilor.

Cântăreaţa a spus că va dona orice sumă ar câştiga în urma acestui proces în sprijinul unor organizaţii caritabile care luptă împotriva agresiunii sexuale asupra femeilor.

Taylor Swift, născută pe 13 decembrie 1989, are în palmares zece premii Grammy. În 2016, ea a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din lume, cu venituri anuale de 170 de milioane de dolari. A debutat cu albumul omonim în 2006 şi a devenit cea mai tânără compozitoare-interpretă a unui single care a ajuns pe primul loc în secţiunea country a topului Billboard. Au urmat alte patru materiale de studio care s-au bucurat de un succes răsunător, în special în Statele Unite, dar şi pe plan mondial, după tranziţia sa din ultimii ani spre stilul pop: ”Fearless” (2008), ”Speak Now” (2010), ”Red” (2012) şi ”1989” (2014).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Taylor Swift are fani din toate categoriile de varsta. Artista i-a facut o vizita unui veteran de 96 de ani, fanul sau
Taylor Swift are fani din toate categoriile de varsta. Artista i-a facut o vizita unui veteran de 96 de ani, fanul sau

Taylor Swift si-a castigat fani la toate categoriile de varsta. Artista i-a facut o vizita unui veteran in varsta de 96 de ani, care s-a descris ca fiind un admirator infocat al ei.

Taylor Swift, cea mai bine platita femeie din industria muzicala. Cati bani a incasat in 2015
Taylor Swift, cea mai bine platita femeie din industria muzicala. Cati bani a incasat in 2015

Cantareata britanica Taylor Swift este cea mai bine platita femeie din industria muzicala in anul 2015. Titlul i-a fost acordat de revista Forbes.

Taylor Swift s-a despartit de actorul Tom Hiddleston. Care ar fi motivul pentru care relatia s-a terminat
Taylor Swift s-a despartit de actorul Tom Hiddleston. Care ar fi motivul pentru care relatia s-a terminat

Taylor Swift nu are noroc in dragoste. Presa americana anunta ca Taylor s-a despartit de actorul Tom Hiddleston, dupa numai 3 luni de iubire.
 

Unde era Taylor Swift in timp ce se decernau premiile MTV. Fanii si-au facut poze cu ea. FOTO
Unde era Taylor Swift in timp ce se decernau premiile MTV. Fanii si-au facut poze cu ea. FOTO

Taylor Swift n-a putut sa fie prezenta la Gala premiilor MTV, din cauza faptului ca a trebuit sa-si indeplineasca datoria civica obligatorie, mai precis, cea de jurat. In ziua evenimentului ea se afla la Nashville.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.