Ceremonia de marți seară a Premiilor Gopo a fost și încărcată de momente emoționante.

Prezentă pe scenă alături de echipa filmului Filantropica, cu ocazia aniversării a 20 de ani, actrița Viorica Vodă a făcut mărturisiri cutremurătoare. Aceasta a vorbit despre hărțuirile sexuale din industrie și a avut un mesaj pentru generația tânără.

Viorica Vodă, actriță: „Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Aplauze pentru asta!”

Actrița a vrut să transmită un mesaj de încurajare pentru noile generaţii.

Viorica Vodă, actriță: „Să nu credeți că vreau acum să mă reinițiez și să inițiez campania MeToo pentru Moldova, pentru că sunt din Basarabia. Nu despre asta e vorba. Spun asta că acum la 40 de ani, fiind mama a doi copii și a unei fete care este în sală şi are fix vârsta acestui film, 20 de ani. Când își va construi o carieră să aibă curaj să împărtășească ceea ce spune, să aibă curaj, să nu îi ruşine. Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor nu îndrăznesc să spună.”

Intervenția ei a fost completată dintr-o cu totul altă perspectivă de actrița Mara Nicolescu, cea care a interpretat rolul Mirunei în Filantropica.

Ea a subliniat faptul că "totul a fost minunat" la filmările pentru aceasta peliculă, Filantropica, și că ea nu a avut vreo experiență asemănătoare.

Mara Nicolescu, actriţa: „Chiar a fost minunat, nu îl confundaţi. Ținând un discurs adevărat, chiar a fost minunat. Îmi pare rău să aud povestea atât de tristă a Vioricai, pe mine nu m-au confundat. Înţelegeţi, dar cam atât am vrut să spun. Aplauze!”