Actorul Graham Stark, partenerul lui Peter Sellers din "Pantera Roz", a murit la 91 de ani

Ultima actualizare: 03-11-2013 07:04
Graham Stark

Actorul britanic Graham Stark, care a jucat rolul lui Hercule Lajoy, partenerul inspectorului Clouseau, in mai multe filme din seria "Pantera roz", a murit la varsta de 91 de ani, in urma unui atac cerebral, marti, la Londra, informeaza bbc.co.uk.

Graham Stark a obtinut rolul impasibilului Hercule Lajoy in filmul "O impuscatura in intuneric" (1964), datorita prieteniei cu Peter Sellers, interpretul inspectorului Clouseau in seria "Pantera roz", rol pe care Stark l-a reluat in "Pe urmele Panterei roz" (1982).

Actorul britanic a jucat si alte personaje din celebra serie, cum ar fi rolul doctorului Auguste Balls in "Razbunarea Panterei roz" (1978) si "Fiul Panterei roz" (1993).

De asemenea, a avut o aparitie memorabila in "Pantera roz contraataca" (1976), unde a jucat rolul unui receptioner de origine germana in scena in care inspectorul Clouseau este muscat de un caine.

Graham Stark a jucat in peste 100 de filme, dintre care se remarca "Victor Victoria", "Superman III", "Intalnire cu surprize", "Alfie" (1966) si filmul din seria cu James Bond "Casino Royale".

Pe langa rolurile din filmele de lungmetraj, Graham Stark a aparut in numeroase emisiuni comice de televiziune, cum ar fi "The Idiot Weekly", "A Show Called Fred" si "Benny Hill Show", iar in 1964 si-a lansat propriul program de comedie pe postul BBC, "The Graham Stark Show".

Actorul din "Pantera roz" a regizat si doua filme, scurtmetrajul "Simon Simon" (1970) si comedia "The Magnificent Seven Deadly Sins" (1971).

De asemenea, Graham Stark a fost fotograf, una dintre pasiunile sale fiind sa isi fotografieze colegii pe platoul de filmare, si a avut mai multe expozitii pe plan mondial.

In 2003, si-a publicat autobiografia, intitulata "Stark Naked".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO