200 de invitați din 13 țări vor veni la nunta lui Nicolae, nepotul Regelui Mihai


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 28 Septembrie 2018 17:18
Categorie: Stiri Mondene

"Mă căsătoresc cu cea mai frumoasă fată!" - este anunțul pe care nepotul Regelui Mihai - Nicolae - îl face acum, când au rămas mai puțin de două zile până când o va conduce la altar pe aleasa inimii sale - Alina Maria.

Ceremonia religioasă și recepția se vor desfășura duminică, la Sinaia.

Tradițiile unei nunți autentice românești se vor îmbina cu rafinamentul unei ceremonii de rang princiar, iar mirii promit un eveniment memorabil pentru toți cei peste 200 de invitați care vor sosi din cel puțin 13 țări.

Mirii recunosc că, pentru cel mai frumos moment al vieții lor, au ales Sinaia pentru semnificația aparte a acestui loc!

Nicolae al României: ”Mă simt legat de acest oraș, fiindcă Carol I a venit și a construit domeniul regal Peleș, Pelișor și familia mea a ajutat la dezvoltarea orașului și da, probabil din cauza asta mă simt bine aici.”

Mirii vor purta în ziua nunții creații semnate de designeri români. Nepotul Regelui Mihai al României a apelat la o casă de modă românească, iar mireasa, Alina-Maria, a dorit ca rochia să includă discret elemente din costumul popular săsesc al bunicii ei.

Alina Maria Binder: ”Aș dori să se regăsească anumite elemente, detalii tradiționale, subtile, mi-ar plăcea să aibă o linie clasică și să mă simt foarte bine în ea, să mă simt relaxată, să mă reprezinte.”

La ceremonia religioasă din Biserica Sfântul Ilie vor avea acces doar invitații. Iar toți cei care vor dori să fie alături de miri în ziua cununiei și să îi salute o vor putea face drumul lor către cazinoul din Sinaia, unde se va ține recepția.

Este locul celor mai elegante serbări din Sinaia, încă din vechime, iar această nuntă va ridică mult ștacheta.

Aranjamentele florale, meniul, tortul sunt asigurate de furnizori celebri, renumiți pentru bun gust și rafinament. Sunt companii sută la sută românești, cu care mirii vor să se mândrească în fața invitaților veniți din toate colțurile lumii.

Nicolae al României: ”Vom folosi această oportunitate să arătăm ce are România, foarte mulți vor fi pentru prima dată în țară. Avem foarte mulți prieteni din Europa, din Australia, din State, cred că în total cam 13 țări.

Alina Maria Binder: ”Sperăm să oferim invitaților noștri o experiență frumoasă, pe care să n-o uite prea ușor. Referitor la tradiții, vom încerca să le evidențiem cât vom putea, pentru că fac parte din identitatea noastră culturală și ne mândrim cu ele.”

Invitații sunt obligați să respecte codul vestimentar, care presupune pălărie la ținută de zi a doamnelor și costum elegant sau ținută de gală în cazul domnilor.

Mirii vor parcurge cu caleașca trasă de cai distanța dintre Biserica Sfântul Ilie - unde se ține cununia - și cazinoul unde se desfășura recepția. Astfel, localnicii, dar și turiștii vor avea ocazia să îi întâmpine pe miri și să îi felicite. Și în Parcul Ghica, lângă cazinou, accesul este liber oricui dorește să fie părtaș la această bucurie.

În jurul orei 16.30, Nicolae și Alina vor ieși la balconul cazinoului ca să-i salute pe cei veniți, să le ureze ”Casă de piatră”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO