David Garrett, iubit în România. "Violonistul diavolului” va reveni la București în iunie 2018

17-09-2017 18:20


Cel mai rapid violonist din lume, David Garrett, a încântat publicul Festivalului George Enescu, alături de celebra Filarmonică de la Scala, revenită în Bucureşti după o pauză de 16 ani.

Biletele s-au epuizat în timp record, mai ales că solistul este renumit pentru felul în care face să dispară barierele dintre clasic şi rock.

În vara viitoare, faimosul violonist va reveni la Bucureşti, cu un concert vizionar: "Explosive Life".

El a oferit o demonstraţie live în faţa jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă. Astfel de reinterpretări ale unor piese celebre se vor regăsi în concertul sau de crossover, un stil care l-a făcut celebru în întreaga lume.

Show-ul va avea loc la Bucureşti pe 8 iunie 2018, la Sala Palatului.

Artistul nu renunţă, însă, la muzică clasică. Anul acesta, la fel ca anul trecut, a fost prezent la Festivalul George Enescu.

De această dată a cântat alături de marea orchestră De la Scala.

Celebra filarmonică a revenit la Bucureşti după ani buni de negociere cu organizatorii şi este considerată una dintre cele mai importante apariţii în cadrul ediţiei de anul acesta.

David Garrett a interpretat una dintre cele mai frumoase lucrări de muzică clasică - concertul de vioara al lui Ceaikovski.

În vârstă de 37 de ani, David Garrett este considerat unul dintre cei mai buni violonişti din lume. Şi cu siguranţă, cel mai rapid, titlu certificat chiar de Guinness Book, după ce Garett a reuşit să atingă 13 note muzicale într-o secundă.

Cântă la vioară de la 4 ani, iar studiile şi le-a perfecţionat la prestigioasa şcoală Julliard.

David a fost şi model. Are un stil vestimentar aparte în lumea muzicii clasice. El a apărut alături de orchestre simfonice îmbrăcat în blugi şi în tricou.

În 2013, a interpretat chiar rolul lui Paganini în filmul "Violonistul Diavolului". Artistul cânta pe o vioara Stradivarius, veche de aproximativ 400 de ani şi evaluată la peste 3 milioane de lire sterline.

VIDEO PROTVPLUS.RO