(P) Trenduri în amenajarea casei pentru 2024: Cum să-ți transformi locuința într-un spațiu modern și funcțional

favi
StirilePROTV

Cum ar arăta viitorul casei tale dacă ai putea anticipa tendințele în amenajarea interioară, și cum ar fi locuința ta pe deplin modernă și funcțională?

În rândurile de mai jos te vei familiariza cu modalități inovatoare de a decora cu stil și sens în 2024. Vei descoperi cum să combini forma și funcția în mobilier, cum să alegi culorile și texturile perfecte și cum să utilizezi iluminatul pentru a crea o atmosferă confortabilă și plăcuta la tine acasă.

Cum să decorezi cu stil și sens în 2024

Decorarea este un aspect esențial al designului interior, care aduce personalitate și stil oricărui spațiu. În 2024, tendințele în decorațiuni se vor axa pe piese care să reflecte stilul de viață al proprietarilor și să creeze o atmosferă unică.

Conform specialiștilor în design interior, în acest an se păstrează interesul pentru interioarele de tip minimalist sau scandinav, cu un plus de caracter adus de piese care să adauge note interesante și ușor contrastante. În acest sens, se pot integra piese de influență modernă sau Art Deco, din materiale mai rare și mai scumpe sau care au un aspect ușor antichizat, care pot să completeze însă totul în mod armonios.

În acest an, decorarea nu va mai fi doar despre estetică, ci și despre funcționalitate și confort. Tendința observată implică alegerea de mobilă și decorațiuni care nu doar arată bine și adaugă frumusețe, ci îndeplinesc o funcție specifică în casă. Decorarea cu sens înseamnă alegerea acelor piese care servesc un scop practic, cum ar fi rafturile de perete care oferă spațiu de depozitare suplimentar sau covoarele care adaugă căldură și confort unei încăperi.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale
Mobilierul funcțional: Combinația perfectă între formă și funcție

Mobilierul funcțional este proiectat atât pentru a îndeplini anumite nevoi specifice, cât și pentru a economisi spațiu. Este un concept care se concentrează pe eficiență și utilitate, dar și pe estetică. De la piese care se pot transforma și pot îndeplini mai multe funcții, la soluții ingenioase de depozitare, mobilierul funcțional este conceput pentru a face viața mai ușoară și mai organizată.

Beneficiile mobilierului funcțional sunt numeroase, de la economisirea spațiului și îmbunătățirea organizării, până la creșterea confortului și funcționalității unei locuințe, iar în acest an există multe exemple la modă. Canapelele convertibile, de exemplu, sunt ideale pentru spațiile mici sau pentru camerele care servesc mai multor scopuri, cum ar fi birourile de acasă. Mesele extensibile au capacitatea lor de a se adapta la diferite situații, de la mesele în familie la petrecerile cu prietenii, în timp ce paturile cu depozitare integrată oferă spațiu suplimentar de depozitare discret și ușor de accesat.

Culori și texturi: Cum alegi paleta ideală pentru un spațiu modern și funcțional?

În 2024, tendințele în designul de interior se îndreaptă spre culori calme și texturi naturale. Pe lângă nuanța vedetă Peach Fuzz, desemnată culoarea anului de către Institutul Pantone, culorile care domină sunt cele inspirate din natură. Astfel, pentru a crea un interior modern în acest an, poți combina atent nuanțe de verde deschis, albastru, bej, maro sau gri.

De exemplu, poți folosi nuanța delicată și proaspătă de piersică pentru a decora un perete într-o încăpere cu mobilier în tonuri de lemn natur sau gri închis, deoarece aceste culori se combină armonios din punct de vedere estetic. La fel de simplu însă, poți adăuga accente de culoare prin utilizarea de textile precum draperii, covoare sau elemente decorative - vaze sau tablouri moderne - care să aibă integrată o nuanță de tip Peach Fuzz.

Un joc de culori și de texturi bine ales poate transforma un spațiu monoton într-unul plin de viață. De pildă, un covor moale poate adăuga un plus de confort într-o cameră cu pardoseală din lemn, în timp ce pernele din catifea vor crea un contrast interesant pe o canapea din piele. Iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru o schemă de culori armonioasă:

  • Alege o culoare dominantă, care va acoperi cea mai mare parte a spațiului (pereți sau podea).
  • Alege două culori secundare, care vor fi folosite pentru mobilier și textile mari (canapea, covoare).
  • Alege câteva nuanțe pentru accente, care vor fi folosite pentru obiecte de decor și accesorii mici (perne, tablouri, vaze), pentru a adăuga profunzime și interes.
Iluminatul și rolul său în crearea unei atmosfere confortabile

Lumina, fie ea naturală sau artificială, poate influența în mod semnificativ confortul unui spațiu interior. În mod ideal, iluminatul trebuie să complimenteze și să accentueze designul interior, nu să-l eclipseze. În acest sens, iluminatul poate fi folosit pentru a crea iluzii de spațiu.

De exemplu, iluminatul poate fi folosit pentru a îmbunătăți funcționalitatea unui spațiu, cum ar fi prin iluminarea adecvată a zonei de lucru în bucătărie sau a zonei de lectură în camera de zi, sau prin folosirea de lumină sub rafturi sau mobilier pentru a da impresia unui spațiu mai mare.  

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere

Visezi la gene lungi, voluminoase și curbate, care să îți intensifice privirea și să îți confere un plus de magnetism? Extensiile de gene pot fi soluția perfectă pentru tine!

(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.