(P) Top 5 avantaje ale autoturismelor electrice

advert

Având în vedere trendul care s-a conturat deja de câțiva ani în industria auto, se pare că viitorul autoturismelor va fi din ce în ce mai mult unul electric.

Vânzările de autovehicule electrice iau amploare în întreaga lume și dacă până acum câțiva ani acestea erau considerate produse de nișă, în acest moment există chiar și autobuze și camionete electrice.

Producătorii mondiali își schimbă de asemenea gamele și se concentrează tot mai mult pe lansarea de modele noi full electrice. Și nu contează dacă îți dorești un autoturism mic de oraș, un SUV sau o limuzină de lux. Există câte un model electric pentru fiecare preferință, fără să fie afectate caracteristicile de performanță, design sau confort.

Poți vă verifici deja liniaMercedes-Benz EQ, gama complet electrică a brandului german de top. Această gamă are aceeași calitate premium și performanțe excepționale, dar vine cu câteva avantaje în plus: mașinile sunt mai silențioase, mai dinamice și fără emisii locale.

Dacă și tu ești în punctul în care îți dorești achiziția unui nou autoturism dar nu știi ce să alegi între clasic și electric, în continuare îți vom prezenta top 5 avantaje ale acestuia din urmă.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

1. Costurile mai reduse ale energiei electrice

Prețurile combustibililor clasici precum benzina sau motorina au avut un trend ascendent deja de câțiva ani încoace și a devenit tot mai scump să faci un plin. Pe de altă parte, energia electrică are un cost mult mai mic și poate proveni chiar din surse regenerabile. De aceea, la momentul actual să încarci un autoturism electric cu care poți parcurge aceeași distanță ca în cazul unuia clasic alimentat cu benzină sau motorină este mult mai scăzut.

Un alt avantaj este și faptul că deși infrastructura de încărcare din România este încă în dezvoltare, poți să îți încarci autoturismul în mai multe feluri: acasă la priză, la stațiile de încărcare dedicate sau chiar gratuit în anumite cazuri, cum ar fi de exemplu, la mall.

2. Performanță de top și o experiență de condus fără emisii

Modelele de autoturisme electrice nu fac rabat de la calitatea sau performanțele cu care ne-au obișnuit anumiți producători.

Mai mult, acestea vin doar cu avantaje superioare care oferă o experiență de condus mai bună. Autoturismele electrice sunt mai silențioase, răspund mai rapid comenzilor și, bineînțeles, au emisii zero care nu mai poluează mediul înconjurător și care ajută la îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm cu toții.

Modelul EQE de la Mercedes-Benz impresionează în continuare în clasa sa de lux cu un design aerodinamic și o formă fluentă, care combină stilul clasic cu elemente moderne. Atunci când ești la volanul acestui model, ești întâmpinat de un interior luxos, funcții avansate de conectivitate, un sistem de operare intuitiv și o gama largă de opțiuni personalizabile. Scaunele ergonomice și finisajele premium te vor face să te bucuri de fiecare călătorie, în timp ce tehnologiile avansate de asistență la condus îți oferă siguranță și confort pe tot parcursul drumului.

3. Întreținere mai ieftină

Pentru că autoturismele electrice au mai puține componente în mișcare față de cele clasice, reviziile sunt mai ieftine și drumurile la service sunt mai rare.

Poți uita de schimbul de ulei, filtre, bujii, plăcuțe de frână, distribuție sau antigel pentru că nu va mai trebui să faci asta.

4. Contribuția la un viitor mai verde

În multe dintre orașe calitatea aerului lasă de dorit,

ceea ce face ca autoturismele electrice să fie o variantă de transport ideală, pentru că au emisii zero și contribuie la un viitor mai verde și mai sănătos pentru fiecare dintre noi.

5. Reduceri de preț și de taxe

Există inițiative la nivel guvernamental, vezi Programele Rabla și Rabla Plus, prin care se oferă stimulente, reduceri de preț și scutiri de taxe pentru achiziționarea de mașini electrice.

Nu numai că poți să economisești mii de euro din prețul de listă al unui autoturism electric, dar ai și facilitatea de a nu plăti impozit.

Dacă și tu te gândești să-ți cumperi un nou autoturism, poate că nu ar fi rău să iei în calcul avantajele unuia electric.

Și dacă vrei să fii sigur că alegi exact ceea ce îți place și ce ai nevoie, te invităm la showroom-ul Auto Schunn, dealer autorizat Mercedes-Benz, unde ai o echipă care te va susține în fiecare pas al achiziției tale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.