(P) Surse bogate în antioxidanți ușor de integrat în alimentația zilnică

seo

Stilul de viață de zi cu zi este pus în centrul atenției tot mai des. A devenit un subiect mediatizat. Conceptul unui stil mai echilibrat și mai sănătos este disputat adeseori.

Oamenii devin mai conștienți cu privire la ce ajunge în farfuria lor pe masă. Șansa unei vieți mai îndelungate și mai sănătoase a devenit o preocupare.

Medicii, dar și nutriționiștii, pun în prim plan echilibrul în nutriție. Emisiunile și blogurile abordează adeseori acest subiect. Suplimente precum Herbano susțin buna funcționare a organismului. În acest sens sunt necesare anumite adiții. Adeseori, sunt inspirate din minunile naturii.

Din natură se pot folosi numeroase ajutoare. Roadele acesteia vin în sprijinul omului. Pot fi incluse cu succes în mesele zilnice, fiind chiar recomandate adeseori de nutriționiști. O componentă importantă sunt chiar antioxidanții. Aceștia sunt de fapt nutrienți. Rolul lor este de a preveni deteriorarea celulelor.

Antioxidanții pot fi asimilați din diverse surse. Cele mai relevante se regăsesc în alimente ce pot fi consumate zilnic. Pot fi integrate în mesele uzuale zilnice sub diverse forme. Cele mai bogate în antioxidanți sunt următoarele:

Citește și
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban
Fructe

Ar trebui considerate o parte de nelipsit a fiecărei zi. Sub formă de desert sau de gustare, fructe aduc o porție considerabilă de vitamine. Oferă și vitalitate, dar și diversitate. Însă, unele sunt mai bogate în antioxidanți. Aici sunt incluse afinele, nucile pecan, zmeura, căpșunile, strugurii roșii, kiwi și merișoarele.

Pot fi consumate la orice oră din zi. Pot fi incluse în prima masă a zilei în combinație cu cereale. De asemenea, se pot consuma după masă. Este important să fie păstrate pe cât se poate în forma inițială. Gătirea lor duce la diminuarea proprietăților.

Legume

Specialiștii recomandă mesele echilibrate. Ar trebui să includă mai multe categorii de alimente. Ar trebui să conțină carne, dar și o cantitate rezonabilă de legume. Sunt sănătoase și furnizează cantitatea necesară de fibre pentru organism. Se recomandă evitarea gătitului în exces. În caz contrar, legumele își pierd calitățile.

Unele legume au în compoziția lor o cantitate mai mare de antioxidanți. Acestea constau în anghinare, varză roșie, fasole, spanac, sfeclă și usturoi. Pot fi introduse ușor în diverse salate sau se pot găti la abur. Se pot consuma în cadrul celor trei mese esențiale ale zilei.

De la sine, legumele oferă multiple posibilități de servire. Pot fi asociate și cu alte alimente, precum carnea și peștele. Adaugă culoare farfuriei și îmbogățește corpul cu numeroase vitamine.

Ciocolata

Este unul din cele mai iubite deserturi. Poate fi inclusă în deserturi de diverse tipuri. Este un aliment versatil ce poate fi dus la extrem în multe feluri. Poate fi integrat în gusturile sărate, amare și foarte dulci.

Ciocolata neagră aduce cu sine o cantitate destul de mare de antioxidanți. Este un bun protector al organismului și este dotată cu numeroase beneficii suplimentare. Și totuși, trebuie consumată cu moderație. Are un conținut caloric ridicat.

În același timp este și un bun aliat al inimii. Scade tensiunea arterială și sprijină circulația sangvină. Cei ce o consumă frecvent au șanse mai scăzute de a face infarct. Drept urmare, este redus și riscul de a face atac cerebral.

Plante medicinale

Antioxidanții sunt prezenți și în anumite plante medicinale. Pot fi integrate în meniul zilnic și nu neapărat sub forma clasică de ceai. Această flexibilitate este plăcută. Se pot prepara diverse băuturi reci, combinate cu bucăți de fruct. Pe timp de vară, sunt băutura perfectă pentru a face față căldurii excesive.

Nu toate plantele au în conținutul lor o mare cantitate de antioxidanți. Echinaceea, hibiscus, cătina și bakuchiol sunt surse neprețuite de antioxidanți. Sunt ajutoare de nădejde în prevenirea degradării celulelor din corp.

În concluzie

Antioxidanții joacă un rol important în alimentație. Contribuie la echilibrul necesar în organism și joacă rol protector. Faptul că poate fi regăsit în diverse alimente face ca procesul de consum să fie unul ușor. Fructele, legumele, ciocolata și anumite plante pot fi integrate cu succes în alimentația de zi cu zi. Alegerile sunt flexibile și pot fi efectuate cu imaginație și intuitivitate. 

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Perlele mini baroque: Ce sunt și cum le poți purta
(P) Perlele mini baroque: Ce sunt și cum le poți purta

În lumea bijuteriilor, există o nestemată care a captat atenția și admirația de-a lungul timpului: perla mini baroque.

(P) Impactul comunității asiatice în România: o privire de ansamblu
(P) Impactul comunității asiatice în România: o privire de ansamblu

Forța de muncă din Asia a început să devină obișnuită și în România și, pe măsură ce numărul de angajați crește, și impactul lor social și economic se face din ce în ce mai bine simțit.

(P) iRobot Days – ocazia perfectă pentru a achiziționa ajutorul perfect pentru curățarea locuinței
(P) iRobot Days – ocazia perfectă pentru a achiziționa ajutorul perfect pentru curățarea locuinței

Schimbarea de anotimp este un moment perfect pentru o reîmprospătare a locuinței, printr-o curățenie generală.

 

Recomandări
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, informează AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile
Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la data de 1 noiembrie 2024, a decis joi Biroul Electoral Central, care a transmis și interdicțiile după cele 30 de zile de campanie.