(P) Sfaturi utile celor care nu se pot opri din cheltuit

Ultima actualizare: 08-01-2021 14:01
(P) Sfaturi utile celor care nu se pot opri din cheltuit

Cheltuitul banilor pe lucruri care ne plac este motivul pentru care mergem la serviciu cel puțin 8 ore pe zi și, pentru mulți dintre noi, o bucurie imensă.

 

Din nefericire, această bucurie vine la pachet cu un dezavantaj major: marii cheltuitori au cele mai subțiri conturi de economii. Ce ne facem, deci, atunci când acest „hobby” devine din necesitate, povară? Iată câteva sfaturi care au ajutat mii de oameni să cheltuiască mai puțin și să economisească mai mult:


1. Găsește un „prieten de economii” – de obicei cine se aseamănă se adună, deci sigur ai cel puțin un prieten la fel de pasionat de cumpărături ca tine. Ia-l la o discuție serioasă și încearcă să îl convingi să porniți împreună pe un drum greu, dar mult mai avantajos pentru amândoi. Stabiliți împreună un buget fix de cheltuieli și economii pe lună și motivați-vă să îl respectați indiferent cât de mari sunt tentațiile de zi cu zi.
2. Începeți o „dietă all-cash” – această strategie presupune să cheltuiești doar bani cash. Astfel, în ziua în care primești salariul sau banii din alte surse îi vei scoate pe toți din contul bancar și îi vei împărți pe categorii: cheltuieli obligatorii, cheltuieli neprevăzute și economii. Din acest moment vei avea voie să folosești exclusiv banii cash din categoria cheltuielilor neprevăzute. Fără carduri de credit, fără împrumuturi de la prieteni sau familie.
3. Implementează „minutul financiar al zilei” – în fiecare zi, ia-ți 60 de secunde pentru a-ți verifica finanțele. Astfel, vei vedea câți bani ai cheltuit și pe ce anume. Pentru mulți intre noi această trezire la realitate poate fi exact impulsul de care avem nevoie pentru a ne opri din aruncat banii pe lucruri de care nu avem nevoie.


Aceste sfaturi funcționează de minune pentru cei care încă își permit să cheltuiască bani pe lucruri de care nu au nevoie fără a fi într-un impas financiar major. Dacă nu sunteți printre cei fericiți și aveți o urgență financiară de care efectiv nu vă permiteți să vă ocupați în acest moment, aflați că există o rezolvare imediată la problema dumneavoastră: un împrumut rapid. Site-ul imprumut rapid vă poate oferi ușor și rapid suma de bani de care ai nevoie. Spre deosebire de împrumuturile de la băncile tradiționale, pentru creditele rapide de la instituțiile financiare nebancare ai nevoie doar de dovada identității și a unui venit stabil. În plus, banii ajung în contul tău a doua zi, iar returnarea lor se face într-un ritm setat de tine, fără dobânzi ascunse.


Uneori e plăcut să ne răsfățăm cu o sesiune de shopping, dar acest lucru nu se poate întâmpla prea des. Vine un moment în viața fiecăruia când trebuie să ia viața în mâini și să se gândească și la viitor, nu doar la prezent. Primul și cel mai important pas este conștientizarea problemei și crearea unui plan responsabil de rezolvare a acesteia. Aplică aceste sfaturi și vei observa cum banii din contul de economii vor crește de la o lună la alta, iar tu te vei simți mai relaxat și mai sigur pe tine știind că ai pe ce să te bazezi în caz de urgențe neprevăzute.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO