(P) Sfaturi pentru potență - Influența dietei asupra libidoului

potenta

Multe dintre datele disponibile indică faptul că sexualitatea este una dintre cele mai importante sfere ale vieții umane, precum și cauza multor griji.

Datele arată că aproximativ 152 de milioane de bărbați din lume suferă de disfuncție sexuală, dintre care 35 de milioane în Europa și 1,5 milioane în Romania.

Lipsa dorintei sexuale este o problema cu care se confrunta și femeile. Potrivit Dicționarului limbii romane: libidoul este „o dorință mentală de a satisface nevoia de apropiere corporală”. Este o dorință interioară care vizează satisfacerea nevoilor sexuale ale cuiva. Sexualitatea reprezinta un element de bază in viața fiecărei persoane. In următoarele rândurile venim cu o serie de sfaturi pentru potenta propuse de pastilepotentasam.ro care asigură sanatatea vietii sexuale.

Alimentatia si rolul ei asupra vietii sexuale

Alimentatia joacă un rol important în viață, fiind o nevoie fiziologică care trebuie satisfăcută pentru ca organismul să supraviețuiască. La fel se intampla si cu nevoia sexuală, care este tot o nevoie fiziologică. Ambele ar trebui să fie satisfăcute în așa fel încât organismul să mențină homeostazia.
Sexualitatea are un impact major asupra vieții noastre. Din păcate această problemă este trecută cu vederea de cele mai multe ori.

Citește și
formatia Beton
Formaţia punk ucraineană Beton a lansat ”Kyiv Calling”, cover după The Clash ”London calling”
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Vremurile în care traim, ne obligă să fim mereu pe fugă si să mâncăm alimente foarte procesate. Cum ar trebui să arate dieta noastră și ce substanțe nutritive ne afectează direct apetitul sexual?

Greutatea corporală optima

O greutate corporală sănătoasă pare să aibă un impact major asupra libidoului, asupra calității și cantității de spermatozoizi la bărbați și asupra timpului necesar pentru a obține un orgasm.
Cercetările confirmă că greutatea corporală este direct asociată cu nivelul libidoului și cu probleme de fertilitate. De asemenea, se dovedește că disfuncția sexuală este mai frecventă în cazul tulburărilor de alimentație. IMC scăzut este asociat cu pierderea libidoului, anxietate sexuală și evitarea relațiilor sexuale. În alte studii efectuate în rândul bărbaților, s-a constatat că prevalența excesului de greutate sau a obezității la bărbații care raportează simptome de disfuncție erectilă poate fi de până la 79%.

În aceste studii s-a constatat că reducerea greutății corporale și introducerea activității fizice in rutina zilnică, au avut un efect benefic major asupra libidoului.

Importanta dietei asupra libidoului

Majoritatea studiilor care se ocupă de problemele legate de disfuncția sexuală au demonstrat că acestea sunt asociate cu factori de risc pentru bolile cardiovasculare, precum hiperlidepemia și hipertrigliceridemia, diabetul, hipertensiunea și obezitatea.

Dieta care pare să reducă și să îmbunătățească problemele asociate cu bolile sistemului cardiovascular este dieta mediteraneană. Efectele benefice sunt atribuite in principal consumui de legume și fructe, nuci, produse din cereale integrale, precum și pește și ulei de măsline.

Cercetările arată că utilizarea dietei mediteraneene prin reducerea consumului de acizi grași saturați și introducerea unor cantități mai mari de fibre poate restabili funcția sexuală normală. În studiile efectuate pe bărbați cu boli cardiovasculare s-a aplicat managementul nutrițional. După doi ani, ei și-au îmbunătățit semnificativ parametrii biochimici, iar disfuncția erectilă a fost redusă semnificativ.

Concluzii similare au fost arătate în studiile pe femei, unde 59 de participante, au fost împărțite în două grupuri. Primul grup a urmat timp de doi ani dieta mediteraneană, în timp ce celălalt grup a continuat cu alimentația existentă. La primul grup de femei, profilul lipidic a scăzut semnificativ, tensiunea arterială și glicemia a jeun au scăzut. De asemenea, sa concluzionat că dieta a contribuit la îmbunătățirea funcției sexuale feminine.

Consumati alimente afrodiziace

Afrodiziacele sunt plante sau medicamente care cresc apetitul sexual. În trecut, cele mai populare afrodisiace erau substanțe de origine vegetală.

Un afrodiziac este o substanță sau preparat care ajută la depășirea timidității, induce pofta sexuală și creste plăcerea.
Acțiunea afrodisiacelor este extinsă, unele dintre ele ascut simțurile, reduc stresul, tensiunea, altele, datorită sintezei de oxid nitric, au un efect relaxant asupra mușchilor netezi ai vaselor de sânge, ceea ce duce la crește aportului de sânge către corpul cavernos, facilitând erecția la bărbați și intensificând senzațiile la femei.

Un astfel se produs este si Tianli servetele. Afectează buna funcționare a sistemului reproducător si contribuie la menținerea funcțiilor reproductive adecvate.

Minerale care favorizează libidoul

O dietă variată și echilibrată, care conține minerale și vitamine este o garanție a sănătății și echilibrului organismului. Dieta ar trebui să răspundă așteptărilor individuale ale corpului, ținând cont de sex, vârstă, activitate fizică.

În contextul cresterii libidoului și al menținerii funcțiilor sexuale adecvate, seleniul și zincul au o influență semnificativă.

Zincul este un mineral prezent în corpul uman. Acest compus este necesar pentru multe reacții care au loc în organism, este de neînlocuit în crearea spermei și menținerea vitalității acesteia. Un nivel optim de zinc este important pentru menținerea fertilității la bărbați.

Deficiența de zinc, poate duce la reducerea cantității de spermatozoizi și a vitalității acestora, ca urmare a infertilității, precum și a scăderii nivelului de testosteron. Un nivel prea scăzut al acestui element este destul de intalnit la barbati.
Performanța sexuală satisfăcătoare, potența și fertilitatea par să depindă de aportul de zinc din dietă, care ar trebui să fie de 15 mg/zi. Zincul din produsele de origine animală este mai bine absorbit. Absorbția din dietă variază între 20-40% si este redusă de: alcool, prezența fitaților, oxalaților și fibrelor, precum și a cuprului, fierului și calciului. Produsele bogate în zinc includ: carnea, ficatul, brânzeturile, pâinea neagră, hrișca, ouăle și din produse vegetale care conțin zinc: năut și semințe de dovleac.

Seleniul este un micronutrient al cărui rol este de a întări sistemul imunitar, de a proteja inima și sistemul circulator.
Este un nutrient important pentru bărbați. Jumătate din totalul său este stocat în testicule, părți ale canalelor seminale adiacente glandei prostatei și, de asemenea, în materialul seminal cu care este excretat. În contextul fertilităţii şi al libidoului, este o relaţie care poate juca un rol semnificativ în menţinerea funcţiilor normale.

Produsele bogate în seleniu includ: organe (în special rinichi), alimente de origine marină: crustacee, pește precum și lapte, produse lactate și ouă.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Război în Ucraina, ziua 26. Zelenski insistă asupra unei întâlniri cu Putin pentru a opri conflictul
Război în Ucraina, ziua 26. Zelenski insistă asupra unei întâlniri cu Putin pentru a opri conflictul

După trei săptămâni de război în Ucraina vecină au murit peste 900 de civili, potrivit Organizației Națiunilor Unite.  

Formaţia punk ucraineană Beton a lansat ”Kyiv Calling”, cover după The Clash ”London calling”
Formaţia punk ucraineană Beton a lansat ”Kyiv Calling”, cover după The Clash ”London calling”

Formaţia punk ucraineană Beton a transformat celebrul hit al trupei The Clash ''London Calling'' în ''Kyiv Calling'', pentru a atrage atenţia asupra evenimentelor din Ucraina şi ca să strângă fonduri destinate unei mişcări de rezistenţă.

 

CNN: Într-un loc secret din Kiev, se reciclează armament rusesc pentru forţele ucrainene
CNN: Într-un loc secret din Kiev, se reciclează armament rusesc pentru forţele ucrainene

Zgomotul de rachete lansate de la distanţă sparge liniştea unei dimineţi altminteri liniştite la Kiev, relatează CNN într-un reportaj difuzat luni.

VIDEO: Un mall din Kiev, lovit de o rachetă. 8 oameni au murit, mai multe case distruse
VIDEO: Un mall din Kiev, lovit de o rachetă. 8 oameni au murit, mai multe case distruse

Cel puţin opt oameni au murit într-un bombardament la Kiev, capitala Ucrainei, în noaptea de duminică spre luni, după ce Rusia a atacat un mall, potrivit New York Times.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.