(P) Sfaturi esențiale pentru o baie elegantă

Dată publicare: 14-07-2021 18:18
Dată actualizare: 14-07-2021 18:34


(P) Sfaturi esențiale pentru o baie elegantă

Dacă ești în curs de amenajare sau renovare a băii trebuie să iei în considerare și adăugarea elementelor confortabile și elegante pentru a obține într-un final propriul sanctuar de liniște și relaxare.

 

Eleganța, rafinamentul și delicatețea sunt cuvintele cheie pentru un design de baie de actualitate. Plăcile ceramice italienești, dulapurile din lemn, corpurile de iluminat strălucitoare sunt doar câteva dintre articolele care se află în tendințele de amenajare a băilor.

Îți prezentăm mai jos câteva trucuri pentru a transforma baia într-o zonă sofisticată de refugiu și relaxare:

Acordă atenție dulapurilor

Scopul principal al dulapurilor este de a oferi spațiu de stocare, însă poți alege modele mai speciale pentru fi și atractive din punct de vedere vizual. Dulapurile suspendate montate în părțile laterale ale chiuvetei pot servi ca și spații de depozitare pentru produsele cosmetice folosite zi de zi. Mascarea prizelor prin montarea acestora în interiorului dulapului este un truc ce te va scăpa de cablurile inestetice. Dacă spațiul de care dispui în baie este redus poți opta pentru dulapuri cu oglindă. Acestea vor crea iluzia unui spațiu extins.

Plăcile ceramice

Vei obține eleganța în baia ta cu ajutorul plăcilor ceramice (gresie și faianță) în culori deschise, luminoase. De asemenea, dacă dorești un aspect mai special, poți alege un model decorativ, cu imprimeu în stil baroc. Fără îndoială însă, modelul reprezentativ pentru o baie elegantă este gresia/faianța porțelanată cu aspect prețios de marmură.

Chiuveta de baie

O baie elegantă și de actualitate va avea nevoie de un lavoar dublu, rafinat. Modelele incastrate sau pe blat, cu formă ovală se potrivesc cel mai bine băii rafinate pe care vrei să o obții. O altă variantă este montarea a două lavoare individuale freestanding. Dacă alegi să mergi pe ultima variantă, asigură-te că ai suficient spațiu de depozitare, deoarece nu vei mai beneficia de dulapul de sub lavoar.

Lumina

Candelabrele strălucitoare mari, impunătoare vor oferi un aspect regal băii tale. Eleganța dintr-o cameră nu poate exista fără acestea. Desigur, sunt recomandate pentru o baie de dimensiuni mari, altfel vor aglomera foarte mult. Acest lucru nu înseamnă că o baie mică nu poate fi elegantă. Trebuie doar să alegi corpurile de iluminat corespunzătoare. O lustră orientată pe orizontală, precum cea din modelul de mai jos, se va potrivi perfect.

Confirmă planurile de iluminat cu un electrician înainte ca plafonul și pereții să fie finisați și acoperiți pentru ca toate cablurile să fie instalate în spatele pereților și nu la vedere.

Cada

Nimic nu completează mai bine designul unei băi elegante decât modelul de cadă freestanding. Acestea se montează insular, direct pe pardoseală. Estetica acestor modele este desăvârșită, complet diferită și unică, asigurând în același timp un confort optim. Poți achiziționa cazi freestanding de la German Quality, cel mai mare magazin online cu obiecte sanitare, mobilier și accesorii.Nu pierde din vedere faptul că băile elegante și sofisticate sunt proiectate cu o atenție maximă asupra detaliilor. Astfel, orice element decorativ pe care vrei să îl adaugi trebuie să se potrivească perfect cu mobilierul și obiectele sanitare, cu atât mai mult cu cât eleganța se realizează în primul rând cu bun gust.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO