(P) De ce să facem colectare selectivă în pubele speciale

ad

Sortarea a devenit parte a vieții noastre de zi cu zi și practica sa a prins rădăcini de-a lungul anilor. Sortam mai mult decât părinții noștri și mai puțin decât o vor face copiii noștri. Și totuși, sortarea selectivă nu este ceva nou.

Pentru cei care au prins perioada de dinainte de ‘90, poate își aduc aminte când triau ziare și reviste, dar și sticlă, și le duceau la centre speciale. Această practică s-a pierdut o perioada, însă acum se pare că revine în forță. Dar este important ca toată lumea să-și amintească de ce aceste acțiuni sunt esențiale și de ce trebuie să folosim cosuri colectare selectiva. Și nu uitați că, atunci când sortați deșeurile, permiteți reciclarea sau recuperarea acestora. Sortate, deșeurile devin o resursă!

Ce este sortarea?

Sortarea deșeurilor include toate acțiunile care constau în separarea și recuperarea deșeurilor în funcție de natura lor pentru a le recupera și astfel reducem cât mai mult posibil cantitatea de deșeuri menajere reziduale, care nu poate fi reciclată. Acestea sunt acțiuni zilnice, făcute de toată lumea, pentru toată lumea. Colectarea se face în europubele speciale, ce au anumite simboluri sau culori.

Care-i rostul colectării selective?

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Economisiți bani, limitați impactul asupra mediului, evitați producerea deșeurilor nereciclabile etc.

Sortarea selectivă este benefică în mai multe moduri. Pentru copiii noștri, pentru orașul nostru, pentru mediul și natura noastră, și mai ales pentru bugetul nostru.

Sortarea este, prin urmare, treaba tuturor! Acțiunea de sortare vă ajută să economisiți resursele naturale, să evitați risipa și să limitați poluarea.

Deci, să continuăm să sortam mai multe ambalaje și deșeuri pentru a ne proteja mediul.

Evitați risipa

Sortând deșeurile, luptăm activ împotriva deșeurilor. Aruncarea ambalajelor în coșul de sortare ajută la evitarea risipei, deoarece odată reciclate, ambalajele sunt folosite pentru a crea obiecte noi. Plasticul reciclat este utilizat la fabricarea unei multitudini de obiecte: sticle noi, jucării, haine, pilote, țevi ... Cu sticlă, sticle și borcanele noi sunt recreate. Oțelul și aluminiul sunt topite pentru a forma piese auto, calorifere ... Și hârtia și cartonul sunt folosite pentru a face alte obiecte sau ambalaje din hârtie și carton!

Limitați poluarea

Prin reciclarea deșeurilor, se evită o parte din poluarea aerului, apei sau solului, cauzată de extragerea resurselor naturale, transportului acestora și fabricării produselor. De exemplu: emisia de dioxid de carbon cauzată de transportul de materii prime și activităților industriale contribuie la creșterea efectului de seră și, prin urmare, la încălzirea globală. Iar asta este ceva ce trebuie să evităm cu orice preț! Reciclarea contribuie la limitarea acestor emisii și la protejarea vieții noastre.

Economisiți resursele naturale

Ambalajele din plastic, hârtie / carton și sticlă sunt fabricate din resurse naturale de pe planeta noastră, cum ar fi țiței, lemn, nisip, etc. O parte din acestea nu este regenerabilă. În primul rând, sortarea deșeurilor și reciclarea economisesc resursele naturale. În loc să extragem resurse noi din sol sau din subsolul Pământului (nisip, petrol etc.), folosim materialul existent (cum ar fi ambalajele) pentru a produce noi obiecte și ambalaje.

Și, firme precum cosuri-europuble.ro vin mereu cu soluții geniale pentru a sorta cât mai bine. Această firma pune la dispoziția clienților pubele din plastic și cosuri inox elegante pentru cei care doresc să contribuie activ la acest proces. Folosirea lor face mai ușoară colectarea selectivă, fiind extrem de simplu să cunoaștem codurile de culoare ce corespund fiecărui tip de deșeu.

Așa că, pe lângă importanța colectării selective, este important să folosim și coșuri speciale pentru asta!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene

Microbladingul a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri în industria frumuseții, oferind soluții semi-permanente pentru sprâncenele subțiri, neregulate sau lipsite de formă.

(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL
(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL

O simplă conversie la GPL te poate ajuta să economisești până la 50% din costurile de combustibil.

(P) 3 motive pentru care ar trebui să alegi firma de închirieri auto Carnova
(P) 3 motive pentru care ar trebui să alegi firma de închirieri auto Carnova

Într-un oraș plin de viață cum este Bucureștiul ai nevoie de serviciile profesionale ale unei firme de închirieri auto. Carnova este partenerul tău în materie de rent a car și se asigură că ai parte de servicii de top.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.