(P) Scaunul de birou dictează confortul la birou - află cum trebuie sa fie acesta

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
scaun
StirilePROTV

Deși Mirabela Dauer ne cânta frumos despre fotoliul din odaie, nu o astfel de piesă de mobilier este necesară pentru a completa o masă de birou.

Scaunele ergonomice sunt ideale. Atenție însă, trebuie să faceți diferența între ce este pur comercial și ce este într-adevăr ergonomic.

De fapt, cum definim un scaun ergonomic și cum trebuie să fie acesta

Pe scurt, vorbim despre confort, o postură benefică ce se pliază pe forma corpului, așa cum sunt și unele modele de scaune birou la Inegal. Practic este necesar ca un astfel de scaun să poată fi ușor de ajustat, moale, să ofere flexibilitate.

O astfel de nevoie intervine în acest context în care tot mai multe domenii de activitate înseamnă de fapt muncă statică, sedentară, în fața ecranelor. Desigur că orele tot mai îndelungi petrecute astfel ridică anumite pretenții, iar producătorii de scaune țin cont de cum pot spori, tot mai mult, confortul. Poate că niciuna din cele mai moi tapițerii nu vor fi de ajuns, poate că oricâte funcții ar avea un scaun aceasta nu poate contracara total efectele statului în șezut timp prelungit. Însă cel puțin va diminua disconfortul.

Durerea de spate, una din cele mai frecvente probleme

Specialiștii spun că durerea de spate este una din cele mai frecvente probleme ale populației, în mod deosebit una din cele mai frecvente fiind durerea în zona lombară. Printre altele, aceasta este o consecință a posturii incorecte pe care o avem atunci când stăm la birou. Ulterior amplificarea durerilor poate fi din vina scaunului folosit. Contrar unor prejudecăți, oferte la scaune pentru birou ergonomice sunt accesibile publicului. Confortul costă, însă merită investiția în acesta, mai ales ținând cont de frecvența de utilizare - zilnic, 8 ore pe zi cel puțin.

Cum ne dăm seama dacă un scaun nu este ergonomic

Prin comparație, scaunele ergonomice pe care le regăsim disponibile la www.inegal.ro aduc în discuție ce nu ar trebui să lipsească de la un scaun: roți din dotare, piston pentru a-l regla la înălțimea potrivită, suport pentru picioare ce se poate plia dedesubt, opțiune regăsită în cazurile scaunelor directoriale, ceva mai scumpe. De asemenea, un scaun ergonomic oferă suport corespunzător pentru spate, gât și coate. Va fi moale, realizat din materiale de calitate și rezistente. În plus, sistemul de balans, dacă este inclus, va permite reglarea unghiului perfect pentru o postură pe măsură.

În mod special scaunele de birou din piele sunt o alegere de top. Pentru cei care își doresc confort mai accesibil, pielea ecologică sau inserțiile din mesh pot fi substitut. Un astfel de scaun poate costa între 400 și 1.000 de lei.

Astfel de scaune pot fi comandate direct din eshop-uri. Este de preferat să verificați materialele și garanția primită.

Scaunele ergonomice îndeplinesc și un rol estetic, astfel că atunci când alegeți țineți cont de tipul de birou și de elementele de decor sau cel puțin de paleta cromatică din încăpere.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO