(P) Șase recomandări pentru a preveni apariția hemoroizilor

hemoroizi
Foto: Freepik

La nivel mondial, una din două persoane suferă în timpul vieții cel puțin un episod de criză hemoroidală, iar 85% din din femeile însărcinate manifestă simptome în trimestrul 3 de sarcină.

O sursă de disconfort și durere, boala hemoroidală poate fi prevenită prin adoptarea unor măsuri corecte, care țin de stilul de viață. Descoperă în cele ce urmează ce sunt hemoroizii, care sunt cauzele acestora, precum și o serie de recomandări simple, dar practice pentru a preveni apariția lor.

Ce sunt hemoroizii?

Dacă încă nu ai aflat ce sunt hemoroizii, trebuie să știi că aceștia sunt vase de sânge inflamate, situate în zona rectală sau anală, care pot provoca mâncărime, durere și disconfort. In funcție de localizarea lor, hemoroizii pot fi de două tipuri: interni și externi, iar severitatea lor poate varia. Hemoroizii interni se dezvoltă în interiorul rectului fără a fi vizibili, dacă aceștia sunt intr-un stadiu incipient, în timp ce hemoroizii externi se formează sub pielea din jurul anusului și pot fi simțiți sau văzuți ca niște proeminențe. Tratamentele în cazul bolii hemoroidale variază în funcție de severitatea ei, de la remedii practice precum băi calde de șezut, la folosirea de crema hemoroizi sau alte tratamente topice, până la diverse intervenții care presupun măsuri chirurgicale.

Pot fi preveniți hemoroizii?

Este adevărat că sunt persoane care pot avea o predispoziție genetică pentru dezvoltarea hemoroizilor. Totuși, există mai multe măsuri preventive, care pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boala hemoroidală. Prin includerea acestor recomandări în stilul tău de viață, poți menține sănătatea sistemului tău colorectal și poți reduce la minimum riscul de a dezvolta hemoroizi.

Mănâncă alimente bogate în fibre!

O dietă bogată în fibre joacă un rol vital în prevenirea bolii hemoroidale. Fibrele adaugă volum scaunului, făcându-l mai ușor de evacuat. Include zilnic în dietă alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și leguminoasele. Este recomandat să integrezi în alimentația zilnică cel puțin 25-30 de grame de fibre, pentru a susține un tranzit intestinal regulat și pentru a preveni constipația.

Citește și
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump
Hidratează-te adecvat!

Este esențial să bei o cantitate adecvată de apă pe parcursul zilei, pentru menținerea scaunelor moi. Încearcă să consumi zilnic cel puțin opt pahare de apă sau alte lichide hidratante. Ține cont de faptul că alcoolul și cafeaua pot deshidrata organismul. În schimb, în afară de apă, ceaiuri ori limonade neîndulcite, poți consuma sucuri de fructe și legume, de preferat, fără zahăr adăugat, precum și ciorbe și supe ori compoturi. Hidratarea adecvată ajută la prevenirea constipației, susține tranzitul intestinal și reduce tensiunea în zona rectală.

Fă exerciții fizice în mod regulat!

Activitățile fizice regulate promovează o digestie sănătoasă și previn constipația. Dacă nu îți place să faci sport, poți include în rutina zilnică mersul pe jos, în ritm mai alert, timp de o jumătate de oră. Poți practica exerciții fizice ușoare, precum joggingul, înotul sau yoga. Alege orice tip de activitate fizică îți place, important este să o practici regulat. Activitățile fizice stimulează mișcările intestinale, îmbunătățesc circulația sângelui și ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv. 

Fii precaut cu laxativele!

Laxativele trebuie utilizate cu moderație și sub îndrumarea unui medic. Utilizarea prelungită sau excesivă a laxativelor poate duce la dependență și poate agrava simptomele bolii hemoroidale. Folosește laxative numai atunci când este necesar și optează pentru alternative naturale, cum ar fi suplimentele alimentare cu fibre. 

Mergi la toaletă atunci când simți nevoia!

Când simți nevoia să mergi la toaletă - este destul de probabil să se întâmple, de exemplu, după masă -, este important să reacționezi prompt. Dacă ai obiceiul să întârzii, pe termen lung, poate apărea constipația, care face ca scaunul să fie mai greu de evacuat și să crească riscul de apariție a bolii hemoroidale. Ascultă semnalele corpului tău și acordă prioritate mersului regulat la toaletă.

Evită să te forțezi!

Dacă pui presiune excesivă asupra zonei rectale, va crește riscul de instalare a bolii hemoroidale. Pentru a preveni presiunea excesivă, evită să stai pe toaletă perioade prelungite. Dacă scaunul nu este evacuat ușor, fă o pauză și încearcă din nou mai târziu. Dacă este necesar, fă schimbări în dietă sau ia în considerare suplimentele cu fibre (ex. Casenfibra)

Prevenirea bolii hemoroidale este posibilă prin includerea unor strategii simple, dar eficiente în rutina ta zilnică. O dietă bogată în fibre, o hidratare adecvată și practicarea regulată a exercițiilor fizice se numără printre cele mai importante măsuri pe care le poți lua pentru reducerea semnificativă a riscului de hemoroizi.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) La Telekom Mobile, Cât vezi, atât plătești, cu o singură condiție: NELIMITAT se referă doar la beneficii, nu și la preț
(P) La Telekom Mobile, Cât vezi, atât plătești, cu o singură condiție: NELIMITAT se referă doar la beneficii, nu și la preț

A venit vara si clientii noilor abonamente „NELIMITAT” de la Telekom Mobile pot face planuri pentru a se bucura de comunicare si libertate fara limite in vacanta, fara grija roamingului cand calatoresc.

(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG

Cizmele UGG au devenit vedetele sezonului rece în ultimii ani, asta pentru că oferă protecție și căldură sporită picioarelor chiar și la cele mai joase temperaturi.

(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România
(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România

Morphy Richards, brandul internațional de electrocasnice pentru casă și bucătărie din Marea Britanie, a anunțat astăzi lansarea pe piața din România. Momentul marchează, totodată, și expansiunea brandului în Europa de Est.

(P) 3 ținute în care să integrezi cu succes o pereche de ghete damă
(P) 3 ținute în care să integrezi cu succes o pereche de ghete damă

Te-ai gândit la ținutele pe care urmează să le porți în acest sezon? Nu este deloc dificil să te îmbraci la modă, însă poate fi complicat să alcătuiești o ținută de iarnă care să cuprindă și încălțămintea ideală.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar
UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar "marca o escaladare clară" din partea lui Putin

Un tir cu rachetă intercontinentală a Rusiei împotriva Ucrainei ar "marca o escaladare clară" din partea lui Vladimir Putin, a apreciat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.