(P) Sănătate și confort sub același acoperiș: Aer condiționat sau ventilator de cameră?

auchan
StirilePROTV

Temperaturile ridicate din sezonul estival ne fac să apelăm la tot felul de soluții pentru răcorirea casei.

Zilele caniculare sunt foarte greu de suportat, iar dacă afară nu avem de ales și trebuie să acceptăm căldura atunci când mergem la cumpărături sau la serviciu, în interior există posibilitatea de-a crea un climat plăcut. Cele mai simple variante sunt instalarea unui aparat de aer condiționat sau achiziționarea unui ventilator de cameră, fiecare opțiune cu avantajele și dezavantajele sale. Dacă vrei să beneficiezi de un confort sporit și un mediu sănătos în propria locuință, dar nu știi ce soluție să alegi, descoperă mai departe câteva aspecte care-ți pot fi de ajutor pentru a lua cea mai bună decizie.

Aer condiționat, mai multă răcoare în casă

 

Dacă ai pus jaluzele și draperii la ferestre sau încerci zilnic tot felul de trucuri pentru a face față căldurii și totuși te simți ca într-o saună nedorită, cel mai bine ar fi să montezi un aparat de aer condiționat. Este o investiție foarte utilă, iar pe piață găsești numeroase modele și tipuri de aparate, cum ar fi aer condiționat mobil, pe care-l poți muta dintr-o cameră în alta, aer condiționat cu inverter sau dublu split economic, ce permite atașarea a două unități interne la o singură unitate exterioară.

Aerul condiționat modifică rapid temperatura dintr-un spațiu închis, beneficiază de-o eficiență energetică ridicată și poate funcționa și ca dezumidificator. De asemenea, un astfel de dispozitiv previne deshidratarea, îmbunătățește calitatea aerului din locuință, reduce simptomele specifice astmului și reacțiilor alergice, scade riscul de insolație, mai ales că această reacție a organismului poate apărea și atunci când te expui unor temperaturi foarte ridicate, nu doar dacă stai în soare.

Operarea aparatului de aer condiționat se face foarte simplu, cu ajutorul unei telecomenzi prin care se reglează temperatura, timpul de funcționare sau ventilația aerului. Puterea dispozitivului de răcire a aerului este foarte mare, așa că poate fi instalat în orice spațiu, iar temperatura din interior se menține constantă într-un mod foarte simplu.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

La capitolul dezavantaje, menționăm faptul că un astfel de aparat contribuie la creșterea consumului de energie electrică, poate conduce la reacții alergice dacă nu este corect întreținut sau la apariția nevralgiilor în cazul în care nu este montat în mod corespunzător.

Ventilator de cameră, o briză de aer în zilele toride

 


O variantă mai ieftină față de aerul condiționat, ventilatorul de cameră poate îmbunătăți confortul termic al unei camere în zilele călduroase de vară. Este un aparat clasic ce salvează situația în lipsa unui aer condiționat, însă trebuie să știi că reprezintă doar o soluție pentru îmbunătățirea aparentă a confortului personal. Mai exact, acesta nu răcește și nu dezumidifică, dar pune pune aerul din cameră în mișcare și stimulează evaporarea transpirației, iar în acest mod permite organismului să-și regleze mai ușor temperatura internă.

Ventilatorul de cameră presupune investiții mici și costuri de exploatare reduse, poate fi mutat cu ușurință dintr-o cameră în alta, are un consum energetic scăzut, iar modelele sunt variate și au mai multe trepte de funcționare. Ferestrele pot fi lăsate deschise în timpul funcționării pentru a asigura o mai bună ventilație și oxigenare a încăperii, dar astfel și căldura de afară va intra mai ușor în interior. Spre deosebire de aerul condiționat unde răcoarea se păstrează și după oprire, în cazul ventilatorului temperatura din cameră revine imediat la normal după ce a fost închis deoarece nu răcește aerul propriu-zis, ci doar dă senzația de răcoare prin ventilație. Totodată, aparatul nu produce efecte decât atunci când te afli în zona sa de acțiune și nici nu poți să-l lași pornit atunci când lipsești de acasă, așa cum ai face cu aerul condiționat.

Vara ne pune întotdeauna corpul la încercare din cauza temperaturilor ridicate. Alege cea mai bună soluție de răcorire, ca să poți depăși mai ușor episoadele caniculare. Un climat plăcut îți asigură confort și te poate ajuta să-ți desfășori activitățile zilnice într-un mediu curat și răcoros.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
Forțele israeliene au preluat controlul asupra părții palestiniene a punctului de trecere Rafah din Gaza
Forțele israeliene au preluat controlul asupra părții palestiniene a punctului de trecere Rafah din Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza.

Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”

Președintele chinez Xi Jinping a revenit în Europa după 5 ani. Primit cu toate onorurile la Paris, nu a fost menajat.

Vremea extremă s-a dezlănțuit în România. Potop cu grindină în Prahova, mașini luate de ape și oameni terifiați
Vremea extremă s-a dezlănțuit în România. Potop cu grindină în Prahova, mașini luate de ape și oameni terifiați

Am intrat în luna fenomenelor meteo extreme, spun specialiștii. În Prahova, Vâlcea și Mehedinți, furtunile iscate din senin i-au înspăimântat pe oameni și au provocat stricăciuni mari.