(P) Rolul tehnologiei în rutina ta de dimineață

p

Numeroase studii arată că modul în care ne începem ziua ne influențează în mod definitoriu stilul de viață.

Obiceiurile și ritualurile pozitive pe care ni le construim pot face din orice zi una mai bună și mai productivă. Evoluția tehnologiei a adus după sine numeroase beneficii, dar și multiple dezavantaje și întreruperi ale ritmului nostru zilnic. Cu toate acestea, dacă alegem să folosim inovația în mod inteligent și în beneficiul nostru, tehnologia ne poate ajuta enorm.

  1. Alarma de dimineață

Primul sunet pe care îl auzim la trezire este, de cele mai multe ori, alarma de dimineață. Aceasta poate suna de pe un accesoriu specializat sau chiar de pe smartphone-uri precum iPhone 11 sau iPhone 13. Dacă vrei, în schimb, un sistem mai avansat de analiză, poți să utilizezi un smartwatch sau o aplicație care interpretează în detaliu modul în care te odihnești, pentru ca mai apoi să poți optimiza timpul dedicat somnului. Ceasurile cu alarmă care au funcții avansate pot face din trezire o adevărată experiență revigorantă prin imitarea sunetelor melodioase din natură, care înlocuiesc cu succes alarmele zgomotoase care ne irită deseori.

  1. Sistemele de iluminare automatizate

Deși nimic nu se compară cu energia pe care ne-o oferă lumina naturală, în special pentru perioadele reci, recomandăm un sistem automatizat de repartizare a luminii. Becurile inteligente te pot ajuta să-ți construiești un spațiu armonios, în care lumina este plăcută și difuză pentru a te ajuta să-ți începi ziua într-un ritm mai puțin obositor. Cele mai multe sisteme inteligente de iluminare imită foarte bine lumina naturală și fac gradual tranziția între noapte și zi, somn și trezire.

  1. Termostatul smart

Temperatura camerei în care te afli e definitorie pentru confortul tău atât în timpul nopții, cât și la prima oră. O încăpere prea rece sau, dimpotrivă, cu o temperatură prea ridicată, îți poate afecta dispoziția și starea de bine. Un termostat inteligent ajustează temperatura la nevoile tale și, în plus, te poate ajuta să faci economii.

Citește și
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump
  1. Asistența activată vocal

Acum că încăperea are temperatura perfectă, iar trezirea s-a făcut în mod plăcut, în ritmul tău, poți apela la asistență cu activare vocală. Cele mai cunoscute dispozitive de acest tip sunt Alexa și Google Home. La o simplă comandă, ai la îndemână un număr nelimitat de melodii perfecte pentru o dimineață energizantă, informații despre vreme sau citate motivaționale. Iar dacă ești focusat pe productivitate, poți trece rapid prin toate task-urile și videoconferințele pe care le ai în calendar, pentru a-ți începe activitatea în forță.

  1. Aparat de cafea inteligent

Aroma cafelei de bună calitate nu doar că te trezește instantaneu, dar îți și umple camera cu un miros plăcut, aromat. Cele mai noi generații de aparate de cafea pot fi programate din timp, pentru ca licoarea menită să-ți dea energie întreaga zi să fie la îndemâna ta la orice oră dorești.

  1. Oglinda inteligentă

Nici banalele oglinzi nu mai sunt ce au fost. Un adevărat pasionat de tehnologie nu va rata achiziția unei oglinzi inteligente, care îți oferă toate informațiile de care ai nevoie doar printr-o simplă atingere. De la afișarea programului zilnic, până la transmiterea celor mai importante știri sau noutăți din tehnologie, oglinzile inteligente îți transformă rutina de dimineață într-o experiență educațională și informativă.

  1. Integrarea smartphone-ului în sistemele de acasă

Telefonul tău poate fi un adevărat centru de comandă pentru toate dispozitivele inteligente din casa ta. Prin aplicații dedicate, îl poți conecta la toate accesoriile pentru a construi un adevărat ritual de trezire, în care fiecare pas să fie bine organizat și programat. De la alarmă, lumini, temperatură, până la securitate, telefonul tău îți este un adevărat aliat în fiecare dimineață.

  1. Aplicațiile de fitness

Cu toții știm că o minte sănătoasă este mult mai productivă într-un corp la fel de sănătos. Este extrem de important să integrezi exercițiul fizic în rutina ta de dimineață. Aplicațiile special dedicate pot ține cont de caloriile consumate, intensitatea ritmului cardiac sau numărul de pași, pentru a-ți începe ziua cu o infuzie de energie.

  1. Draperiile inteligente

Pentru a te asigura că lumina din cameră este perfectă, în afară de sistemele inteligente de iluminat, mai ai la îndemână și draperiile care se pot ajusta automat pentru a construi o ambianță numai bună pentru o trezire ușoară. În funcție de condițiile de afară și de momentul zilei, draperiile inteligente lasă lumina naturală să pătrundă gradual în încăpere.

  1. Sistemele de securitate avansate

O trezire liniștită începe cu sentimentul de siguranță. Indiferent cât de avansate îți sunt gadgeturile din casă, este important să investești într-un sistem de securitate performant, care comunică informațiile direct către smartphone-ul tău. Somnul este mai dulce atunci când știi că toate ușile sunt securizate, alarma este pornită, iar feed-ul camerelor de filmat se află la un tap distanță.

Obiceiurile bune precum exercițiul fizic sau hrana sănătoasă se construiesc în timp și se pot pierde cu ușurință în rutina cotidiană, dar tehnologia este aici pentru a ne ajuta să avem un stil de viață echilibrat și productiv. Este alegerea noastră dacă o folosim în mod util prin aplicații și dispozitive inteligente sau dimpotrivă, lăsăm utilizarea acesteia să ne perturbe ritmul și programul zilnic. Decizia este, ca de obicei, la noi.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum să îți protejezi sănătatea ficatului și să reduci simptomele de mahmureală cu soluții naturale
(P) Cum să îți protejezi sănătatea ficatului și să reduci simptomele de mahmureală cu soluții naturale

Consumul moderat de alcool face parte din viața socială a multor persoane, fie că vorbim despre o petrecere cu prietenii, o cină festivă sau o întâlnire de afaceri.

(P) Performanță la superlativ în bucătărie: soluții pentru afaceri cu volum ridicat
(P) Performanță la superlativ în bucătărie: soluții pentru afaceri cu volum ridicat

Dacă administrezi o afacere HoReCa cu un flux mare de comenzi, știi cât de important este să ai echipamente care să țină pasul.

(P) Top 5 sfaturi pentru utilizatorii de drujbă: de la pornire rapidă la întreținere eficientă
(P) Top 5 sfaturi pentru utilizatorii de drujbă: de la pornire rapidă la întreținere eficientă

Pornirea drujbei poate fi una dintre cele mai provocatoare etape, mai ales dacă nu folosiți demarorul potrivit.  

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”
Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că nu se pune problema desfiinţării unor oficii poştale, aşa cum anunţase directorul Poştei Române.