(P) Mihai Crăciun lansează Collegio, Academia de comunicare modernă

p

La interviu nu este angajat cel mai bun candidat, ci cel care se vinde cel mai bine. Un pitch bun poate contribui la ridicarea unei investiții.

Un discurs persuasiv și totodată empatic poate atrage simpatia angajaților, colegilor sau stakeholderilor. Într-o lume caracterizată de conectivitate permanentă, comunicarea relevantă, cu sens și livrată în cea mai bună manieră delimitează profesioniștii și antreprenorii de succes de restul competitorilor. În acest context, Mihai Crăciun, om de radio și TV, profesor de dicție și comentator sportiv cu peste 10 ani de experiență în mass-media, lansează Collegio, prima Academie de Comunicare Modernă.

1. Cum a început aventura Collegio și care a fost motivația principală de a porni pe acest drum antreprenorial?

Citește și
Procesul accidentului produs de Monica Macovei se complică. Ce valoare are „punctul de traumă” și de ce solicită victima despăgubiri de 500.000 de euro

Collegio a luat naștere în era comunicării digitale 4.0, când conectivitatea permanentă și schimbările continue impuneau adaptarea în modul în care comunicăm. Observând o lacună în mihoferta de cursuri care să acopere această nevoie evolutivă, am decis să acționăm și să înființăm prima Academie de Comunicare Modernă.

Motivația noastră a fost simplă: oferirea unei soluții complete pentru abilitățile de comunicare, indiferent dacă vorbim de interacțiuni online sau offline. Cu un program holistic și mentori cu experiență în domeniile academic, de business și mass-media, ne propunem să transformăm fiecare participant într-un comunicator eficient, adaptat la cerințele contemporane.

2. Ce sfaturi ai pentru antreprenorii care își doresc să îmbunătățească comunicarea în cadrul afacerilor lor?

Pentru antreprenorii dornici să-și îmbunătățească comunicarea în afaceri, sfatul meu de bază ar fi să investească timp și resurse în dezvoltarea abilităților de comunicare, atât ale lor, cât și ale echipei lor. De exemplu, participarea la cursuri de comunicare, cum este cel de la Collegio, nu numai că dezvoltă abilitățile individuale, ci și consolidează coeziunea și eficiența echipei.

Încurajez antreprenorii să asculte cu atenție ce au de zis angajații și clienții. Înțelegerea profundă a nevoilor și așteptărilor acestora oferă o bază solidă pentru o comunicare mai eficientă. În plus, susține o cultură a deschiderii și feedback-ului constructiv în echipă.

Nu subestimați puterea exemplului personal. Ca lider, modul în care comunicați și relaționați cu ceilalți servește drept model pentru întreaga echipă. Fiți autentici și deschiși în comunicare, iar această transparență va contribui la construirea unei relații mai puternice și la îmbunătățirea colaborării în cadrul afacerii.

3. Cum trebuie să gestioneze antreprenorii schimbările rapide din mediul de afaceri când vine vorba de comunicare?

Schimbările rapide din mediul de afaceri pot fi provocări, dar și oportunități de creștere. Antreprenorii ar trebui să abordeze aceste schimbări cu flexibilitate și să acorde o atenție deosebită comunicării pentru a menține coeziunea și direcția clară în echipă.

Primul pas este să rămânem conectați și deschiși la schimbări. Ascultarea atentă a nevoilor și preocupărilor echipei și a clienților este esențială în perioade de transformare rapidă. Încurajez antreprenorii să mențină canale deschise de comunicare și să solicite feedback constant.

Investiți în formarea echipei în ceea ce privește abilitățile de comunicare adaptabile, cum ar fi dicție, public speaking, comunicare verbală, nonverbală și paraverbală, media intelligence, design thinking, comunicare asertivă, negociere și leadership.

4. Care sunt top 3 cele mai importante abilități de comunicare pentru oamenii de afaceri?

Pentru oamenii de afaceri, consider că cele mai importante trei abilități de comunicare sunt gestionarea zonei de disconfort, dicția și abilitățile de public speaking, precum și negocierea.

În primul rând, gestionarea zonei de disconfort este esențială într-un mediu în continuă schimbare. Capacitatea de a te simți confortabil în situații noi și de a transforma disconfortul într-un teren fertil pentru învățare și creștere este benefică în evoluția unei cariere de succes.

Dicția și public speaking-ul sunt abilități-cheie în orice domeniu de afaceri. O comunicare clară și convingătoare este adesea diferența dintre o propunere de afaceri reușită și una eșuată. Dezvoltarea unei dicții clare și a abilităților de public speaking permite unui om de afaceri să își exprime ideile în mod persuasiv și să stabilească conexiuni mai puternice cu publicul său.

Negocierea este, de asemenea, un element vital în lumea afacerilor. Abilitatea de a negocia eficient, de a găsi soluții de compromis, de a fi flexibil și de a menține relații pozitive cu partenerii de afaceri este esențială pentru buna funcționare pe termen lung a afacerii.

5. Ce trebuie să știe cei care aleg Collegio?

Programul Collegio este susținut de 7 mentori și invitații lor din diverse industrii și se desfășoară în perioada 3 februarie – 19 mai 2024, pe parcursul a 7 weekenduri cu 12 ore interactive cu pauze, în format hibrid, online și fizic, la Hotel Cișmigiu. Înscrierile se fac până pe 31 ianuarie 2024, printr-un e-mail la [email protected] sau pe website-ul www.collegio.ro.

Mentorii Collegio sunt profesioniști din mass-media, business și mediul academic cu cariere solide, naționale și internaționale, acoperind o multitudine de domenii.

Eu sunt om de radio și televiziune și trainer cu experiență de 10 ani în Public Speaking și dicție, iar după programul de dicție în limba engleză – PeterPiper.ro am strâns în jurul meu profesioniști cu o vastă experiență precum: Carmen Ivanov, Fondatoare Dicție.ro și colegă veche, Ion Alexandru, Redactor-șef Eurosport.ro, Sorin Anagnoste, Conf. univ. dr. la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, fost manager în Big 4, Cătălina Chinie, Lect. univ. dr. la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, Project Manager într-una din cele mai mari companii de consultanță din România, Andreea Răceanu, Lect. univ. dr. la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, și Bianca Savu, Lect. asoc. dr. la Facultatea de Filosofie, Universitatea București și profesor la Școala Europeană.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Adrian Mutu s-a întâlnit cu Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită: "Legendă și superstar mondial"
FOTO Adrian Mutu s-a întâlnit cu Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită: "Legendă și superstar mondial"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Idei ingenioase pentru refolosirea apei de ploaie
(P) Idei ingenioase pentru refolosirea apei de ploaie

Recuperarea apei de ploaie necesită puține eforturi și oferă numeroase beneficii. Cu ajutorul unui sistem sau al unei instalații poți reutiliza apa de ploaie acasă sau în grădină.

(P) Magia produselor tradiționale! Produse autentice și cadouri inspirate în băcăniile și magazinele artizanale locale
(P) Magia produselor tradiționale! Produse autentice și cadouri inspirate în băcăniile și magazinele artizanale locale

Fabricat în RO - locul unde se întâlnesc cei mai talentați și harnici producători din țara noastră - și Învie Tradiția - un magazin online românesc cu produse tradiționale fabricate de meșteri iscusiți - încurajează românii de pretutindeni să investească în produse autohtone!

(P) Ce să scriu „Despre mine” în CV când nu am experiență?
(P) Ce să scriu „Despre mine” în CV când nu am experiență?

Atunci când suntem în căutarea unui loc de muncă, deseori ne gândim că nu vom putea atrage atenția angajatorilor dacă nu avem un istoric profesional bogat.

 

Recomandări
Barbaria armatei ruse nu cunoaște limite. Modul în care forțele Moscovei profită de civilii ucraineni care sunt capturați
Barbaria armatei ruse nu cunoaște limite. Modul în care forțele Moscovei profită de civilii ucraineni care sunt capturați

Forţele ruse au capturat zeci de civili în oraşul de graniţă Vovchansk, a declarat un oficial ucrainean, un ofiţer de poliţie regional acuzând că oamenii au fost folosiţi ca „scuturi umane”, relatează CNN.

Domeniul în care românii obțin premii internaționale, dar din care nu lipsește frauda atunci când se cer fonduri europene
Domeniul în care românii obțin premii internaționale, dar din care nu lipsește frauda atunci când se cer fonduri europene

Greșim pe mâna noastră și ne mirăm că autoritățile suflă și în iaurt atunci când verifică proiectele de finanțare.

Guvernul promite să șteargă informațiile false din online în cel mult 24 de ore. Unde pot fi raportate dezinformările
Guvernul promite să șteargă informațiile false din online în cel mult 24 de ore. Unde pot fi raportate dezinformările

Videoclipurile, anunțurile sau știrile false vor putea fi raportate autorităților și șterse în cel mult 24 de ore de pe rețelele de socializare.