(P) Informaţii despre căderea părului şi soluţii pentru stimularea creșterii părului

albirea parului
StirilePROTV

Căderea părului este o problemă foarte stresanta și poate avea un efect semnificativ asupra calității vieții anumitor persoane. Căderea părului, numită și alopecie, este o tulburare cauzată de o întrerupere a ciclului de producție a părului.

Căderea părului poate apărea oriunde pe corp, dar cel mai frecvent afectează scalpul. În medie, pielea capului are 100.000 de fire de păr care parcurg perioade de creștere, stagnare, cădere și regenerare.

Un ciclu de creștere a părului constă din patru faze. În timpul fazei anagene, părul crește în mod activ. Această fază poate dura ani de zile. În timpul fazei de catagen, părul nu mai crește și se separă de foliculul său, reprezentat de structura de sub piele care ține părul în loc. Faza catagenă durează aproximativ 10 zile. În timpul fazei telogene, foliculul se odihnește timp de două sau trei luni, timp în care încep să crească noi fire de păr sub cele existente. Ultima fază este cea exogenă, în care părul se desprinde şi cade. După faza exogenă, foliculul revine la etapa anagenă și ciclul se repetă. Majoritatea oamenilor pierd între 50 și 100 de fire de păr pe zi ca parte a acestui ciclu natural.

Dacă acest ciclu este întrerupt sau dacă un folicul de păr este deteriorat, părul poate începe să cadă mai repede decât se regenerează, ducând la porţiuni de scalp fără păr, retragerea liniei de inserție a părului sau o rărire generală a părului. Căderea părului poate fi legată de genetica unei persoane, deși multe afecțiuni medicale și comportamentale pot întrerupe ciclul de creștere și pot cauza căderea părului. Stresul este unul dintre principalii factori care pot duce atât la albirea prematură a părului, cât şi la căderea acestuia.

Prevenirea căderii si deteriorării părului

 

Cele mai multe persoane îşi supun părul unui stres extraordinar, în fiecare zi. Uscătoarele de păr, vopseaua, soluţiile permanente, precum și produsele cosmetice încărcate cu substanțe chimice, pot fi cauza unui păr uscat, fragil și subțire. Pentru a evita aceste probleme, există mai multe soluţii pentru îngrijirea părului de care poţi ţine cont:

Păstrează culoarea şi aspectul natural al părului: Dacă aceasta nu este o opțiune pentru tine, acordă-i părului timp pentru a se recupera între tratamentele chimice.

Alege produsele cu înțelepciune: foloseşte un șampon conceput pentru tipul tău de păr. De asemenea, foloseşte o perie din păr natural, pentru a evita ruperea şi deteriorarea firelor de păr.

Evita descurcarea părului când este ud: Atunci când părul este ud, este deosebit de fragil. Cel mai bine este să foloseşti un pieptene cu dinți largi pentru descurcarea părului ud.

Pentru pierderea minimă a părului, este important să faci schimbări pozitive în stilul de viață, cum ar fi să optezi pentru o dietă variată, să faci mișcare și să reduci cantitatea de alcool pe care o consumi. Acest lucru te va asigura că foliculii de păr sunt bine hrăniți, astfel încât să poată produce fire de păr puternice. Cu toate acestea, pentru a promova regenerarea părului, ar trebui să ai o abordare mai directă. Poţi folosi cosmetice pentru îngrijirea părului create special pentru a stopa căderea, dar si pentru stimularea creşterii și regenerarea părului.

Soluţii pentru stimularea creşterii părului

 

Căderea părului la bărbați este mai frecventă decât la femei. Potrivit studiilor, aproximativ 85% dintre bărbați se confrunta cu un păr rar înainte de a ajunge la vârsta de 50 de ani. Căderea părului la bărbați este de obicei cauzată de genetică, alopecie androgenică, îmbătrânire sau niveluri scăzute de testosteron. Dacă eşti îngrijorat de căderea părului, poţi folosi unul sau mai multe dintre următoarele tratamente:

Gel de păr pentru styling cu ingrediente active care stimulează foliculii pentru a ajuta la creștea unui păr mai sănătos. Foloseşte un gel de păr cu ulei de argan și keratină pentru a lupta împotriva căderii părului şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire a foliculilor și pielii capului. De asemenea, extractul de celule de măr, cafeină şi acidul citric, sunt alte ingrediente pe care trebuie să le iei în considerare pentru sănătatea şi strălucirea părului tău.

Tratamentul cu şerveţele umede bogate în ingrediente active, ajută la regenerarea părului şi luptă importiva căderii excesive a firelor de păr. Şerveţelele umede combină peste 28 de ingrediente care îngrijesc și hrănesc scalpul, curăţându-l în acelaşi timp de exces de sebum şi transpiraţie. De asemenea, elimină senzațiile de mâncărime, păstrează prospețimea părului şi menţin o bună stare de sănătate a foliculilor de păr.

Un balsam regenerant special conceput pentru lupta importiva căderii părului, este o opţiune excelentă pentru cei care sunt predispuşi la alopecie sau au probleme cu regenerarea părului. Balsamul pentru sănătatea părului conţine 43 de ingrediente recunoscute şi dovedite pentru stimularea creşterii părului. Pe baza unei tehnologii avansate care stimulează îngroșarea firului de păr, balsamul acţionează asupra întregului scalp, conferă rezistență părului și controlează nivelul de hidratare pentru a obține un aspect sănătos al podoabei capilare. De asemenea, ingredientele faimoase ajuta la reducerea toxinelor care ar putea cauza părul să devină casant și subțire. Cafeina, licopenul, extractele de celule din fructul Malus, Arginine HCI, extractul de scoarță de Cinnamomum zeylanicum, extractul din frunze de Ginkgo biloba, extractul de Salvia sclarea şi keratina sunt doar câteva dintre ingredientele pe care ţi le doreşti într-un balsam şi care ajuta la:

• regenerare
• hidratarea și calmarea foliculilor de păr și a scalpului
• hrănirea și promovarea creșterii părului
• tratarea unor probleme ale părului şi prevenirea infecțiilor fungice sau bacteriene ale scalpului
• întărirea firului de păr
• un aspect mai neted şi mai strălucitor

Trebuie menţionat faptul că orice tratament sau soluţie împotriva căderii părului necesită perseverenţă pentru a da rezultate. Dacă ţii la sănătatea părului tău, oferă-i îngrijire permanentă cu produse de cea mai bună calitate. Dacă urmezi sfaturile de mai sus şi respecţi instrucţiunile de pe ambalajele cosmeticelor pentru prevenirea căderii părului şi stimularea creşterii acestuia, rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu există tratamente minune care contribuie la creşterea părului peste noapte, însă există soluţii dovedite clinic care, folosite corect, au rezultate uimitoare chiar şi în cazul persoanelor care se luptă de ani de zile cu probleme ale părului.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum să limitezi consumul de curent electric în compania ta cu ajutorul produselor Nita
(P) Cum să limitezi consumul de curent electric în compania ta cu ajutorul produselor Nita

Ai pornit pe calea antreprenoriatului şi vrei să găseşti cele mai eficiente soluţii de limitare a consumului de energie electrică, atunci specialiştii în domeniu îţi vin în ajutor.

(P) Amanetul auto: modalitatea prin care poti sa obtii un imprumut rapid
(P) Amanetul auto: modalitatea prin care poti sa obtii un imprumut rapid

Obtinerea unui imprumut de la o institutie bancara devine o procedura dificila din cauza criteriilor pe care fiecare persoana trebuie sa le indeplineasca, dar si din cauza timpului indelungat de asteptare.

(P) Trei lucruri pe care ar trebui să le știi despre tratamentul de parodontoză
(P) Trei lucruri pe care ar trebui să le știi despre tratamentul de parodontoză

Când ne concentrăm asupra sănătății noastre orale, este ușor să uităm cât de important este rolul pe care îl joacă gingiile.

Recomandări
Rusia nu se grăbește să înceapă negocierile cu Ucraina: Obiectivele operațiunii militare speciale trebuie să fie atinse
Rusia nu se grăbește să înceapă negocierile cu Ucraina: Obiectivele operațiunii militare speciale trebuie să fie atinse

Atacurile cu drone au ridicat nivelul de alertă la maximum în Moscova, după ce au fost lovite aerodromuri rusești. Dar Kremlinul insistă că trebuie să-și atingă obiectivele cu așa-numita "operațiune specială" desfășurată în țara vecină.

Senatorul american democrat Warnock câştigă în turul doi la alegerile din Georgia
Senatorul american democrat Warnock câştigă în turul doi la alegerile din Georgia

Senatorul american democrat Raphael Warnock a câştigat, marţi, în turul doi din Georgia.

Ultima imagine cu actrița Kirstie Alley în viață. Ce mesaj înduioșător transmitea vedeta
Ultima imagine cu actrița Kirstie Alley în viață. Ce mesaj înduioșător transmitea vedeta

Ultima imagine cu actrița Kirstie Alley în viață. Ce mesaj înduioșător transmitea vedeta