(P) Elevele din România și Republica Moldova sparg barierele în educație! Află despre programul mult așteptat

eleve romania si r moldova

Începe o nouă ediție a programului gratuit de educație „The Girls Code - Breaking Barriers”! Acest program reprezintă un mare pas în dobândirea cunoștințelor în tehnologie, dincolo de cele acumulate la școală pentru elevele din România și din R. Moldova

 Deschide uși către oportunități academice și profesionale. Elevele au șansa de a participa la cursuri gratuite, de a se conecta cu mentori și de a construi un portofoliu solid pentru universități și joburi viitoare, iar profesorii care le sunt alături pun școala lor pe harta școlilor care susțin educația în tehnologie pentru fete.

De ce se înscriu elevele la The Girls Code - Breaking Barriers

„The Girls Code - Breaking Barriers” este un program de educație creat pentru a ajuta elevele din România și Republica Moldova să descopere lumea tehnologiei, să își construiască încrederea în sine și să dezvolte abilități esențiale pentru viitor. Programul, susținut de Google și desfășurat de Asociația Adfaber, își propune să sprijine echilibrul de gen în lumea tehnologiei și să ofere fetelor susținere și șanse pentru a excela în domenii tehnice.

Pentru eleve, The Girls Code - Breaking Barriers înseamnă:

Cursuri gratuite: toate cursurile sunt oferite gratuit și sunt gândite pentru a fi accesibile și fetelor care nu au mai avut contact cu tehnologia până acum.

Mentorat: elevele vor fi ghidate de mentori care le vor ajuta pas cu pas să înțeleagă și să învețe lucruri noi.

Citește și
Reacția lui Dmitri Medvedev, după atacul ucrainean cu rachete americane ATACMS

Pregătire pentru viitor: prin acest program, elevele își pot construi un portofoliu și un CV de mare folos pentru universități sau pentru primele locuri de muncă.

Prin participarea la cursuri și mentorat, elevele învață despre tehnologie și cum să-și dezvolte încrederea în sine și abilitățile necesare pentru a reuși. Fie că își doresc să studieze la universități importante sau să își găsească un loc de muncă bine plătit în viitor, acest program oferă un început excelent!

Pentru profesori și școli, „The Girls Code – Breaking Barriers” înseamnă: Posibilitatea de a pune școala pe harta susținătorilor educației în tehnologie pentru fete.

Contribuție la formarea unei generații pregătite pentru viitor: implicarea școlii și a profesorilor în program contribuie direct la pregătirea fetelor pentru cariere în domenii cu cerere mare pe piața muncii.

Acest program este o ocazie excelentă pentru profesori și școli de a susține educația modernă, de a contribui la diversitatea în tehnologie și de a sprijini elevele care au nevoie de încurajare și susținere în domenii STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Ce înseamnă The Girls Code - Breaking Barriers pentru părinți?

Pentru părinți, acest program reprezintă un beneficiu pentru viitorul fiicelor lor. Încurajându-le să se înscrie, părinții le oferă șansa de a descoperi un domeniu cu mari oportunități.

Educație gratuită: programul este complet gratuit și accesibil elevelor între 14 și 18 ani interesate.

Un viitor sigur pentru fiicele lor: oferindu-le fetelor cunoștințe în programare și acces la mentorat, părinții le oferă un avantaj pentru viitor.

Dezvoltare personală și încredere: programul contribuie la dezvoltarea personală a fetelor.

„Tehnologia schimbă lumea, iar noi credem că toți elevii ar trebui să fie încurajați în mod egal să descopere oportunitățile acestei industrii,” a declarat Maria Popescu, Program Manager Adfaber. „Cu ajutorul parteneriatului cu Google, putem deschide noi orizonturi pentru elevele din România și Republica Moldova, oferindu-le resurse, cunoștințe și modele inspiraționale care să le ghideze.”

12% dintre fetele din România afirmă că studierea informaticii le-ar face familia mândră de ele

Conform unui studiu Google, mulți părinți nu înțeleg informatica și beneficiile pe care aceasta le-ar aduce copiilor lor. Doar 12% dintre fetele din România afirmă că studierea informaticii le-ar face familia mândră de ele. De asemena, informatica este percepută adesea ca fiind o materie izolată și nu o abilitate de dezvoltat.

Prin programul The Girls Code - Breaking Barriers, elevele din România și Republica Moldova au parte de susținerea și resursele necesare pentru a face pași importanți pentru educația lor și pentru echilibrul de gen în domenii tehnice.

Cum funcționează programul The Girls Code - Breaking Barriers

Programul „The Girls Code – Breaking Barriers” este structurat în mai multe etape, astfel încât fetele să progreseze în ritmul lor, indiferent de nivelul de pregătire. Totul începe cu un eveniment de lansare online pe 18 noiembrie, la ora 19:00, unde atât elevele, cât și părinții, profesorii și reprezentanții școlilor sunt invitați să participe pentru a afla despre beneficiile acestui proiect.

Pașii de înscriere și desfășurare a programului:

1. Participarea la evenimentul de lansare - online, echipa Adfaber, alături de invitați, va prezenta importanța programului, pașii de înscriere și oportunitățile oferite.

2. Înscrierea în program - fetele care doresc să participe se pot înscrie după lansare, printr-un formular simplu, disponibil pe site-ul Adfaber. Totul este gratuit și accesibil.

3. Accesul la cursuri și resurse online – elevele admise în program primesc acces la cursuri de programare, fiecare curs fiind structurat astfel încât să fie accesibil și fetelor care nu au mai avut contact anterior cu programarea.

4. Mentorat și sprijin - participantele beneficiază de sprijinul mentorilor care le oferă îndrumare și susținere pe tot parcursul programului.

5. Construirea portofoliului - programul include activități și proiecte prin care fetele își pot construi un portofoliu personal, valoros atât pentru aplicațiile pentru universități, cât și pentru viitoarele locuri de muncă.

Pentru cei care doresc invitație la programul The Girls Code Breaking Barriers pot intra aici : VREAU LA BREAKING BARRIERS

De ce este acest program dedicat fetelor

Tehnologia este viitorul, iar orice domeniu are nevoie de perspective diverse pentru a continua să inoveze și să crească. Femeile rămân însă subreprezentate în tehnologie, iar Adfaber și Google își propun să reducă acest decalaj de gen.

Adfaber este o organizație non-profit din România, fondată cu scopul de a promova educația în tehnologie, accesibilă și de calitate pentru toți elevii, indiferent de mediul din care provin. Prin inițiativele sale, Adfaber susține elevii să își dezvolte abilitățile în tehnologie și să se pregătească pentru viitor.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Top 5 sfaturi pentru utilizatorii de drujbă: de la pornire rapidă la întreținere eficientă
(P) Top 5 sfaturi pentru utilizatorii de drujbă: de la pornire rapidă la întreținere eficientă

Pornirea drujbei poate fi una dintre cele mai provocatoare etape, mai ales dacă nu folosiți demarorul potrivit.  

(P) Retrovelion 2025: Revelion în București, pe ritmuri retro și atmosferă incendiară la Arena Națională
(P) Retrovelion 2025: Revelion în București, pe ritmuri retro și atmosferă incendiară la Arena Națională

Dacă ești în căutarea unui Revelion memorabil, care să te transporte înapoi în timp și să îți ofere o noapte de neuitat, atunci RETROVELION 2025 este evenimentul pe care nu trebuie să-l ratezi!

(P) Wedding Atelier București: Descoperă colecțiile exclusiviste de rochii de mireasă 2025
(P) Wedding Atelier București: Descoperă colecțiile exclusiviste de rochii de mireasă 2025

În fiecare detaliu al unei rochii de mireasă stă povestea unică a miresei. La Wedding Atelier din București, această poveste capătă viață prin colecții exclusiviste, create pentru a aduce eleganță și rafinament în ziua cea mare.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar
UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar "marca o escaladare clară" din partea lui Putin

Un tir cu rachetă intercontinentală a Rusiei împotriva Ucrainei ar "marca o escaladare clară" din partea lui Vladimir Putin, a apreciat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.