(P) De ce își schimbă unul dintre cele mai răspândite lanțuri de cafenele to go din România numele?

cafenea
Pro TV

Dacă ați vizitat în ultimii ani Bucovina cu siguranță, ați sesizat trecând prin localitățile din regiune numărul mare de cafenele cu un logo roșu, B-Caffe.

Ori poate că v-ați întâlnit cu brandul Zireto de curând în Iași, Oradea sau Bacău. Aceste două nume au ceva în comun: reprezintă aceeași companie.

Dacă ați vizitat în ultimii ani Bucovina cu siguranță ați sesizat trecând prin localitățile din regiune numărul mare de cafenele cu un logo roșu, B-Caffe. Ori poate că v-ați întâlnit cu brandul Zireto de curând în Iași, Oradea sau Bacău. Aceste două nume au ceva în comun: reprezintă aceeași companie.

Povestea începe în 2017 când în Suceava era lansat brandul B-Caffe. O companie care vindea băuturi calde și reci pe bază de cafea premium, produsă de o firmă cu tradiție din Italia. Modelul de business adoptat era unul de tip fast quality coffe, adică plăcerea unei cafele de cea mai bună calitate, servită rapid în varianta to go și la prețuri accesibile. Curând, acest mic brand local avea să devină un lanț de cafenele răspândit în toată zona de Nord-Est a țării.

5 ani mai târziu și după 64 de locații deschise în întreaga țară, compania a simțit nevoia unui rebranding care să țină pasul cu această evoluție accelerată. Vechiul brand, B-Caffe, este un nume cunoscut în comunitățile din Bucovina și împrejurimi. Acesta a avut un succes deosebit atât în marile orașe, cât și în localitățile rurale sau urbane mai mici în care a pătruns. B-Caffe a fost un concept inovator care a reușit să strângă mici comunități de pasionați de cafea în afara granițelor municipale unde erau în mod uzual întâlnite. Accesibilitatea cafelei de calitate, atât în ceea ce privește locația geografică, cât și prețul, au făcut din B-Caffe un brand simbol cu care multe persoane asociază începutul de zi.

Însă extinderea rapidă către restul țării este prevăzută de către conducerea companiei, iar semnalele sunt deja acolo. Lanțul de cafenele poate fi găsit în prezent în șapte județe din țară și vizează expansiunea către Sud-Est și Vest. Astfel, ca o consecință a creșterii numărului de locații, dar și ca o pregătire pentru dezvoltarea anticipată, a fost decisă schimbarea numelui în Zireto.

Locațiile deschise anul acesta, printre care și cele din orașele Iași, Bacău și Oradea, au fost inaugurate deja sub brandul Zireto. Celelalte locații existente își schimbă treptat identitatea, ajungând rapid de la B la Z. Calitatea produselor, gustul autentic și relațiile consolidate cu brandul vechi vor rămâne aceleași, ne asigură CEO-ul companiei, Severin Tcaciuc Jr. Acesta susține că: „Dorința noastră de a ne extinde pe plan național și de ce nu, la nivel european, este dovada necesității de a ne adapta contextelor noi create. Astfel, pentru a pregăti brandul să poată concura cu marii competitori de pe piețele noi avem nevoie de o identitate care să surprindă exact ceea ce transmite compania noastră: inovație, modern, calitate, accesibilitate. Schimbarea identității de brand a urmat natural creșterii extraordinare pe care am avut-o în cei cinci ani de B-Caffe și știm că Zireto ne va aduce și mai mult de atât.”
Rebrandingul vine ca un răspuns la nevoia de adaptare a companiei la peisajul tot mai larg de afaceri în care își face loc. Noul brand Zireto vine dintr-o nevoie de modernizare, acesta purtând în continuare în spatele său o poveste de succes a unei companii românești care în aceste vremuri instabile reușește să se dezvolte și să anticipeze cu entuziasm viitorul.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Profită de vară! Ce poți face acum pentru a preveni virozele din sezonul rece
(P) Profită de vară! Ce poți face acum pentru a preveni virozele din sezonul rece

Suntem în plin sezon estival, ne bucurăm de vacanțe, de călătorii, de ieșiri la terase cu prietenii. Însă nu ar trebui să uităm că mai e puțin și apar epidemiile de răceală și gripă.

(P) Cum să plasați canapeaua în living: sfaturi și idei
(P) Cum să plasați canapeaua în living: sfaturi și idei

Amenajarea livingului și decorarea acestuia sunt profund determinate de modul în care așezăm canapeaua.

(P) De unde să cumperi cărți în engleză pentru cei dragi?
(P) De unde să cumperi cărți în engleză pentru cei dragi?

Limba engleză este necesară astăzi în majoritatea domeniilor, în unele mai mult decât în altele, iar simplul fapt de a cunoaște această limbă îți poate aduce numeroase beneficii, atât pe plan personal, cât și profesional.

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.