(P) La ce să fii atent când îți achiziționezi o locuință în București

Ultima actualizare: 24-05-2022 18:02
locuinte
StirilePROTV

Achiziționarea unei locuințe reprezintă un pas important spre a-ți câștiga independența față de familie ori față de practica de închiriere.

O casă doar a ta nu numai că îți oferă libertatea mult visată, însă îți dă și un sentiment de împlinire și de siguranță pentru viitor.

Cei mai mulți optează să își părăsească locuința părintească pentru a-și continua studiile sau pentru a-și urma visurile profesionale, hobby-urile și alte oportunități de dezvoltare. Probabil că și tu ai trăit momentul de despărțire de familie și ai avut astfel primul contact cu viața în adevăratul sens al cuvântului. Însă, odată cu trecere timpului și cu progresul tău profesional și personal, îți vei dori să ai un cămin doar al tău, ferit de îngrijorări și la adăpost de incertitudinile viitorului. Ce faci dacă nu cunoști tendințele imobiliare?

Dacă intenționezi să-ți achiziționezi un apartament, probabil te-ai întrebat dacă este un moment favorabil pentru o asemenea tranzacție. Contextul pandemiei și al crizei de materiale de construcții a influențat piața imobiliară din țară și din toată lumea. În ultimii doi ani, mulți angajați și-au desfășurat activitatea profesională de acasă, ceea ce a influențat nevoile și cererile lor în legătură cu spațiul din locuință.

Printre orașele importante în care piața locuințelor este foarte prosperă se numără și București, metropolă aleasă de majoritatea oamenilor pentru oportunitățile de dezvoltare profesională, culturală și educațională pe care aceasta le oferă. Așa că, dacă ești interesat de vanzari garsoniere Bucuresti sau de apartamente de vanzare Bucuresti, iată câteva aspecte care te-ar putea interesa atunci când ești în căutarea locuinței perfecte pentru tine:

Suprafața și dispunerea locuinței

 

Un factor important pentru majoritatea cumpărătorilor este suprafața locuinței. Dacă îți dorești să locuiești în continuare singur sau doar împreună cu partenerul tău, probabil te va interesa un apartament cu două camere sau o garsonieră, deoarece nevoia de spațiu este mai mică. În schimb, dacă te gândești să-ți extinzi familia pe viitor și să practici telemunca din confortul casei tale, atunci e de preferat să optezi pentru mai multe camere, astfel încât să asiguri fiecărui membru al familiei spațiul personal necesar, cât și loc pentru desfășurarea activității profesionale la domiciliu și a activităților la comun.

Și orientarea în funcție de punctele cardinale a camerelor este, de asemenea, un alt aspect de luat în vedere, majoritatea clienților evitând apartamentele cu vedere spre vest, pentru a se feri de soarele după-amiezilor care ar supraîncălzi camerele. Nici orientarea spre nord nu e dezirabilă, întrucât majoritatea sunt de părere că locuințele sunt mai expuse viscolelor.

Locația imobilului

 

Potențialii cumpărători își doresc să aibă acces facil la serviciile de transport public din București, fie că e vorba de cel de suprafață sau de cel subteran, pentru a se putea deplasa cu ușurință. Pe lângă asta, este mult mai convenabil ca viitoarea zonă în care dorești să te muți să aibă acces la magazine, parcuri, zone de interes cultural și social, dar și școli și grădinițe.

Și cartierul este un factor important în luarea unei decizii: anumite zone ale orașului sunt cunoscute drept “rău-famate”, așa că ar fi de preferat să acorzi atenție facilităților oferite pentru securizarea locuințelor.

Aspectul locuinței

 

De cele mai multe ori, “prima vedere” nu dictează și cum va arăta apartamentul pe viitor. Nu băga de seamă culoarea pereților sau parchetul care nu se potrivește cu viziunea ta artistică. Toate acestea se pot schimba prin renovare, însă trebuie să iei în calcul și costurile aferente modificărilor, în momentul în care studiezi oferta de locuințe.

În schimb, te poți interesa de calitatea construcției. Astfel, la vizionarea unui apartament, inspectează cu atenție instalațiile, țevile, posibilele infiltrații și semne de umezeală și mucegai, ca să poți calcula estimativ eventualele reparații de care ar avea nevoie locuința. Astfel, îți vei putea da seama dacă prețul este cel corect și dacă poți negocia sau dacă e mai bine să-ți continui căutările în altă parte.

Ține cont și de bugetul tău și de cât ești dispus să investești pentru a-ți aduce apartamentul nou achiziționat la stadiul de “acasă”. E de preferat să nu faci compromisuri când vine vorba de noul tău cămin. În fond, o să fie oaza ta de liniște pentru mult timp și îți vei dori ca această achiziție să fie una favorabilă pentru binele tău și al posibilei tale viitoare familii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO