(P) De ce este important să instalezi în mașină o scoică sau un scaun auto pentru copii

scoica
StirilePROTV

Siguranța copilului este primordială pentru orice părinte, mai ales atunci când pleacă în călătorie cu mașina.

Din acest motiv, cel mai bun mod de a asigura siguranța copilului și de a preveni rănirea acestuia este instalarea în mașină a unei scoici sau al unui scaun auto pentru copii.

Instalând un scaun sau o scoică auto pentru copii poți călători în siguranță în mașină cu bebelușul tău, deoarece acesta va sta întotdeauna într-o poziție corectă și mai sigură, chiar dacă lângă el nu se află un adult.

Acest lucru se datorează faptului că scaunele și centurile de siguranță din mașină sunt concepute pentru a fi folosite de adulți, motiv pentru care unui copil îi este greu să stea în poziția corectă. Pe de altă parte, din moment ce copilul nu stă într-o poziție corectă, aceasta se poate lovi în momentul unei opriri bruște sau al unui impact.

Din acest motiv, montarea unei scoici auto precum este Cloud Z2, de la Cybex Platinum, care dispune de o o incrustație detașabilă pentru nou-născuți, ce creează o poziție culcat aproape plată pentru bebeluși este una dintre cele mai bune decizii pe care o poți lua pentru siguranța celui mic. Așezat într-o astfel de scoică se reduce riscul ca, capul copilului să se încline înainte în timp ce doarme, ceea ce ar putea provoca grave de respirație.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Acum că ai aflat de ce este important să instalezi o scoică (un scaun) auto, este imperios necesar să afli aspectele de care trebuie să ții cont înainte de a face alegerea potrivită pentru siguranța copilul tău.

Sistem de ancorare

O caracteristică importantă atunci când cumperi o scoică (un scaun) auto pentru copii este sistemul de ancorare. Așa că, trebuie să verifici dacă acesta se adaptează mașinii tale.

Există mai multe sisteme de ancorare precum cel folosit de centura de siguranță sau sistemul de siguranță ISOFIX, care este unul dintre cele mai folosite deoarece se fixează direct pe caroserie. Un scaun dotat cu sistem ISOFIX dispune de două ancore fixate direct pe caroseria mașinii tale, ceea ce îl transformă într-o alegere mult mai sigură pentru copii.

Un astfel de sistem împiedică desprinderea scaunului auto pentru copii din cauza unei erori de instalare, așa cum se întâmplă adesea cu scaunele fixate cu ajutorul centurii de siguranță.

Testare în mașină cu copilul

Pentru a face cea mai bună alegere,este indicat să afli dacă scaunul ales a trecut testul ADAC și care este scorul obținut.Testul ADAC este unul dintre cele mai cunoscute teste la care sunt supuse scaunele pentru copiii pentru a afla dacă scaunul ales este potrivit pentru un anumit copil sau nu.

Acest test este extrem de realistic. Pentru efectuarea sa se folosește un șasiu real, o carcasă de mașină autentică și manechine de diferite dimensiuni, pentru a simula diferite vârste ale copiilor. Testul are în vedere testarea la impact frontal, la o viteză de 64 km/h și testarea la impact lateral, la o viteză de 50 km/h.

Când alegi un scaun auto care a obținut un scor foarte bun la acest test, știi că ai ales un scaun auto sigur, care a fost testat la impact, perfect compatibil cu vârsta, înălțimea și greutatea copilului tău.

Vârsta, înălțimea greutatea copilului și scorul ADAC

Experții în Siguranța Auto Copii recomandă părinților să aleagă scaunul în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea copilului, precum și de mașina pe care acesta va fi instalat, întrucât doar un scaun corect instalat poate proteja copilul pe parcursul călătoriei cu mașina.

O bună alegere în acest sens poate fi scaunul Anoris T i-Size, din colecția Platinum, de la Cybex, primul scaun auto care dispune de airbag pentru întregul corp integrat și care oferă circa 50% mai multă protecție decât scaunele auto convenționale orientate spre înainte. În plus, este cel puțin la fel de sigur ca scaunele auto orientate spre spate. Poate fi folosit de la 15 luni la aproximativ 6 ani.

La testul ADAC, din mai 2022, acest scaun a obținut un rezultat istoric datorită tehnologiei airbag dezvoltate de Cybex. Automobil Club German (ADAC), instituția care testează anual o serie de scaune auto pentru copii, i-a oferit un un rating general de 1,5 (cel mai bun). Acest rezultat a fost cel mai bun rating vreodată pentru un scaun orientat spre înainte.

Nivel de înclinare

 

Multe dintre modelele de scoici (scaune) auto pentru bebeluși pe care le poți găsi pe piață dispun de diferite niveluri de înclinare, astfel încât să poți găsi poziția în care bebelușul tău se simte cel mai confortabil.

Un bun exemplu este scoica auto Cybex Platinum Cloud Z2, cu poziție ergonomică, care dispune de o nouă funcție de înclinare pentru ca cel mic să se bucure de mai mult confort și să se relaxeze în timpul călătoriei cu mașina. Ea poate fi plasată și într-o poziție semi-înclinată în timp ce se află în mașină. Ea poate fi folosită de de la naștere până la aproximativ 24 luni, maxim 13Kg. Dimensiunea recomandată este de 45cm – 87cm.

Scoicile Cybex Platinum Cloud Z2 cu prindere pe bază au obținut un scor excepțional, de 1, 7.

Ușor de curățat

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont atunci când optezi un o scoică (un scaun) auto pentru bebeluși este ușurința cu care se curăță suprafața sa în cazul în care copilul varsă ceva pe ea sau o murdărește. Însă, pentru a o proteja, o bună soluție este achiziționarea unei huse de protecție.

 

Acestea fiind zise, nu ezita să optezi pentru o scoică (un scaun) auto de calitate înainte de pleca în călătorie cu micuțul tău. Siguranța sa este cea mai importantă. Alegeri inspirate îți dorim!

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361

Când vine vorba de lucrări de atelier sau industriale, fiecare detaliu contează. Ai nevoie de unelte de încredere care să-ți sprijine proiectele și să te ajute să le duci la bun sfârșit cu eficiență și precizie.

(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene

Microbladingul a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri în industria frumuseții, oferind soluții semi-permanente pentru sprâncenele subțiri, neregulate sau lipsite de formă.

(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL
(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL

O simplă conversie la GPL te poate ajuta să economisești până la 50% din costurile de combustibil.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.