(P) De ce este important să instalezi în mașină o scoică sau un scaun auto pentru copii

scoica
StirilePROTV

Siguranța copilului este primordială pentru orice părinte, mai ales atunci când pleacă în călătorie cu mașina.

Din acest motiv, cel mai bun mod de a asigura siguranța copilului și de a preveni rănirea acestuia este instalarea în mașină a unei scoici sau al unui scaun auto pentru copii.

Instalând un scaun sau o scoică auto pentru copii poți călători în siguranță în mașină cu bebelușul tău, deoarece acesta va sta întotdeauna într-o poziție corectă și mai sigură, chiar dacă lângă el nu se află un adult.

Acest lucru se datorează faptului că scaunele și centurile de siguranță din mașină sunt concepute pentru a fi folosite de adulți, motiv pentru care unui copil îi este greu să stea în poziția corectă. Pe de altă parte, din moment ce copilul nu stă într-o poziție corectă, aceasta se poate lovi în momentul unei opriri bruște sau al unui impact.

Din acest motiv, montarea unei scoici auto precum este Cloud Z2, de la Cybex Platinum, care dispune de o o incrustație detașabilă pentru nou-născuți, ce creează o poziție culcat aproape plată pentru bebeluși este una dintre cele mai bune decizii pe care o poți lua pentru siguranța celui mic. Așezat într-o astfel de scoică se reduce riscul ca, capul copilului să se încline înainte în timp ce doarme, ceea ce ar putea provoca grave de respirație.

Acum că ai aflat de ce este important să instalezi o scoică (un scaun) auto, este imperios necesar să afli aspectele de care trebuie să ții cont înainte de a face alegerea potrivită pentru siguranța copilul tău.

Sistem de ancorare

O caracteristică importantă atunci când cumperi o scoică (un scaun) auto pentru copii este sistemul de ancorare. Așa că, trebuie să verifici dacă acesta se adaptează mașinii tale.

Există mai multe sisteme de ancorare precum cel folosit de centura de siguranță sau sistemul de siguranță ISOFIX, care este unul dintre cele mai folosite deoarece se fixează direct pe caroserie. Un scaun dotat cu sistem ISOFIX dispune de două ancore fixate direct pe caroseria mașinii tale, ceea ce îl transformă într-o alegere mult mai sigură pentru copii.

Un astfel de sistem împiedică desprinderea scaunului auto pentru copii din cauza unei erori de instalare, așa cum se întâmplă adesea cu scaunele fixate cu ajutorul centurii de siguranță.

Testare în mașină cu copilul

Pentru a face cea mai bună alegere,este indicat să afli dacă scaunul ales a trecut testul ADAC și care este scorul obținut.Testul ADAC este unul dintre cele mai cunoscute teste la care sunt supuse scaunele pentru copiii pentru a afla dacă scaunul ales este potrivit pentru un anumit copil sau nu.

Acest test este extrem de realistic. Pentru efectuarea sa se folosește un șasiu real, o carcasă de mașină autentică și manechine de diferite dimensiuni, pentru a simula diferite vârste ale copiilor. Testul are în vedere testarea la impact frontal, la o viteză de 64 km/h și testarea la impact lateral, la o viteză de 50 km/h.

Când alegi un scaun auto care a obținut un scor foarte bun la acest test, știi că ai ales un scaun auto sigur, care a fost testat la impact, perfect compatibil cu vârsta, înălțimea și greutatea copilului tău.

Vârsta, înălțimea greutatea copilului și scorul ADAC

Experții în Siguranța Auto Copii recomandă părinților să aleagă scaunul în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea copilului, precum și de mașina pe care acesta va fi instalat, întrucât doar un scaun corect instalat poate proteja copilul pe parcursul călătoriei cu mașina.

O bună alegere în acest sens poate fi scaunul Anoris T i-Size, din colecția Platinum, de la Cybex, primul scaun auto care dispune de airbag pentru întregul corp integrat și care oferă circa 50% mai multă protecție decât scaunele auto convenționale orientate spre înainte. În plus, este cel puțin la fel de sigur ca scaunele auto orientate spre spate. Poate fi folosit de la 15 luni la aproximativ 6 ani.

La testul ADAC, din mai 2022, acest scaun a obținut un rezultat istoric datorită tehnologiei airbag dezvoltate de Cybex. Automobil Club German (ADAC), instituția care testează anual o serie de scaune auto pentru copii, i-a oferit un un rating general de 1,5 (cel mai bun). Acest rezultat a fost cel mai bun rating vreodată pentru un scaun orientat spre înainte.

Nivel de înclinare

 

Multe dintre modelele de scoici (scaune) auto pentru bebeluși pe care le poți găsi pe piață dispun de diferite niveluri de înclinare, astfel încât să poți găsi poziția în care bebelușul tău se simte cel mai confortabil.

Un bun exemplu este scoica auto Cybex Platinum Cloud Z2, cu poziție ergonomică, care dispune de o nouă funcție de înclinare pentru ca cel mic să se bucure de mai mult confort și să se relaxeze în timpul călătoriei cu mașina. Ea poate fi plasată și într-o poziție semi-înclinată în timp ce se află în mașină. Ea poate fi folosită de de la naștere până la aproximativ 24 luni, maxim 13Kg. Dimensiunea recomandată este de 45cm – 87cm.

Scoicile Cybex Platinum Cloud Z2 cu prindere pe bază au obținut un scor excepțional, de 1, 7.

Ușor de curățat

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont atunci când optezi un o scoică (un scaun) auto pentru bebeluși este ușurința cu care se curăță suprafața sa în cazul în care copilul varsă ceva pe ea sau o murdărește. Însă, pentru a o proteja, o bună soluție este achiziționarea unei huse de protecție.

 

Acestea fiind zise, nu ezita să optezi pentru o scoică (un scaun) auto de calitate înainte de pleca în călătorie cu micuțul tău. Siguranța sa este cea mai importantă. Alegeri inspirate îți dorim!

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Kylian Mbappe a primit o ofertă mult mai bună: 700 de milioane de euro!
NEWS ALERT Kylian Mbappe a primit o ofertă mult mai bună: 700 de milioane de euro!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Oază de relaxare: secretele unei amenajări perfecte pentru baia ta
(P) Oază de relaxare: secretele unei amenajări perfecte pentru baia ta

Poate că nu este chiar cea mai importantă încăpere dintr-o locuință, dar cu siguranță este una dintre acele încăperi în care petreci timp zilnic, așa că și atenția pe care i-o oferi trebuie să fie deosebită.

(P) Seiful sau casa de bani - Inovația Ellit în domeniul securității mecanice
(P) Seiful sau casa de bani - Inovația Ellit în domeniul securității mecanice

Orice persoană responsabilă este preocupată de protejarea bunurilor, că este vorba despre bijuterii valoroase, despre documente confidențiale sau despre alte obiecte de valoare.

 

(P) PackWise.ro: Destinația ta pentru soluții de ambalare eco-friendly
(P) PackWise.ro: Destinația ta pentru soluții de ambalare eco-friendly

Într-o eră în care conștiința ecologică este la cote maxime, atât afacerile, cât și consumatorii caută alternative sustenabile la materialele tradiționale de ambalare.

Recomandări
O treime dintre spitale sunt la un pas de colaps din cauza lipsei de finanțare. Pacienții își cumpără singuri medicamente
O treime dintre spitale sunt la un pas de colaps din cauza lipsei de finanțare. Pacienții își cumpără singuri medicamente

O treime dintre spitalele României sunt la un pas de blocaj. Au conturile blocate și datorii de milioane de lei, iar din această cauză pacienții își cumpără singuri medicamentele.

Coșul de consum pentru un trai minim decent este în 2024 cu 40% mai scump decât în urmă cu trei ani
Coșul de consum pentru un trai minim decent este în 2024 cu 40% mai scump decât în urmă cu trei ani

Trăim vremuri complicate, iar o familie cu doi copii a ajuns să dea cu 40% mai mult pentru a avea un trai decent față de anul 2020.

Experiment. Cât de puțini bani încasează statul român din pensiunile turistice, pentru că ignoră evaziunea fiscală de acolo
Experiment. Cât de puțini bani încasează statul român din pensiunile turistice, pentru că ignoră evaziunea fiscală de acolo

Întrebarea "cu factură sau fără" a devenit regulă în România. Țara noastră se află pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul evaziune fiscală și pe ultimul la colectarea de taxe. Se vede cel mai bine în turism.