(P) De ce este important să instalezi în mașină o scoică sau un scaun auto pentru copii

scoica
StirilePROTV

Siguranța copilului este primordială pentru orice părinte, mai ales atunci când pleacă în călătorie cu mașina.

Din acest motiv, cel mai bun mod de a asigura siguranța copilului și de a preveni rănirea acestuia este instalarea în mașină a unei scoici sau al unui scaun auto pentru copii.

Instalând un scaun sau o scoică auto pentru copii poți călători în siguranță în mașină cu bebelușul tău, deoarece acesta va sta întotdeauna într-o poziție corectă și mai sigură, chiar dacă lângă el nu se află un adult.

Acest lucru se datorează faptului că scaunele și centurile de siguranță din mașină sunt concepute pentru a fi folosite de adulți, motiv pentru care unui copil îi este greu să stea în poziția corectă. Pe de altă parte, din moment ce copilul nu stă într-o poziție corectă, aceasta se poate lovi în momentul unei opriri bruște sau al unui impact.

Din acest motiv, montarea unei scoici auto precum este Cloud Z2, de la Cybex Platinum, care dispune de o o incrustație detașabilă pentru nou-născuți, ce creează o poziție culcat aproape plată pentru bebeluși este una dintre cele mai bune decizii pe care o poți lua pentru siguranța celui mic. Așezat într-o astfel de scoică se reduce riscul ca, capul copilului să se încline înainte în timp ce doarme, ceea ce ar putea provoca grave de respirație.

Acum că ai aflat de ce este important să instalezi o scoică (un scaun) auto, este imperios necesar să afli aspectele de care trebuie să ții cont înainte de a face alegerea potrivită pentru siguranța copilul tău.

Sistem de ancorare

O caracteristică importantă atunci când cumperi o scoică (un scaun) auto pentru copii este sistemul de ancorare. Așa că, trebuie să verifici dacă acesta se adaptează mașinii tale.

Există mai multe sisteme de ancorare precum cel folosit de centura de siguranță sau sistemul de siguranță ISOFIX, care este unul dintre cele mai folosite deoarece se fixează direct pe caroserie. Un scaun dotat cu sistem ISOFIX dispune de două ancore fixate direct pe caroseria mașinii tale, ceea ce îl transformă într-o alegere mult mai sigură pentru copii.

Un astfel de sistem împiedică desprinderea scaunului auto pentru copii din cauza unei erori de instalare, așa cum se întâmplă adesea cu scaunele fixate cu ajutorul centurii de siguranță.

Testare în mașină cu copilul

Pentru a face cea mai bună alegere,este indicat să afli dacă scaunul ales a trecut testul ADAC și care este scorul obținut.Testul ADAC este unul dintre cele mai cunoscute teste la care sunt supuse scaunele pentru copiii pentru a afla dacă scaunul ales este potrivit pentru un anumit copil sau nu.

Acest test este extrem de realistic. Pentru efectuarea sa se folosește un șasiu real, o carcasă de mașină autentică și manechine de diferite dimensiuni, pentru a simula diferite vârste ale copiilor. Testul are în vedere testarea la impact frontal, la o viteză de 64 km/h și testarea la impact lateral, la o viteză de 50 km/h.

Când alegi un scaun auto care a obținut un scor foarte bun la acest test, știi că ai ales un scaun auto sigur, care a fost testat la impact, perfect compatibil cu vârsta, înălțimea și greutatea copilului tău.

Vârsta, înălțimea greutatea copilului și scorul ADAC

Experții în Siguranța Auto Copii recomandă părinților să aleagă scaunul în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea copilului, precum și de mașina pe care acesta va fi instalat, întrucât doar un scaun corect instalat poate proteja copilul pe parcursul călătoriei cu mașina.

O bună alegere în acest sens poate fi scaunul Anoris T i-Size, din colecția Platinum, de la Cybex, primul scaun auto care dispune de airbag pentru întregul corp integrat și care oferă circa 50% mai multă protecție decât scaunele auto convenționale orientate spre înainte. În plus, este cel puțin la fel de sigur ca scaunele auto orientate spre spate. Poate fi folosit de la 15 luni la aproximativ 6 ani.

La testul ADAC, din mai 2022, acest scaun a obținut un rezultat istoric datorită tehnologiei airbag dezvoltate de Cybex. Automobil Club German (ADAC), instituția care testează anual o serie de scaune auto pentru copii, i-a oferit un un rating general de 1,5 (cel mai bun). Acest rezultat a fost cel mai bun rating vreodată pentru un scaun orientat spre înainte.

Nivel de înclinare

 

Multe dintre modelele de scoici (scaune) auto pentru bebeluși pe care le poți găsi pe piață dispun de diferite niveluri de înclinare, astfel încât să poți găsi poziția în care bebelușul tău se simte cel mai confortabil.

Un bun exemplu este scoica auto Cybex Platinum Cloud Z2, cu poziție ergonomică, care dispune de o nouă funcție de înclinare pentru ca cel mic să se bucure de mai mult confort și să se relaxeze în timpul călătoriei cu mașina. Ea poate fi plasată și într-o poziție semi-înclinată în timp ce se află în mașină. Ea poate fi folosită de de la naștere până la aproximativ 24 luni, maxim 13Kg. Dimensiunea recomandată este de 45cm – 87cm.

Scoicile Cybex Platinum Cloud Z2 cu prindere pe bază au obținut un scor excepțional, de 1, 7.

Ușor de curățat

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont atunci când optezi un o scoică (un scaun) auto pentru bebeluși este ușurința cu care se curăță suprafața sa în cazul în care copilul varsă ceva pe ea sau o murdărește. Însă, pentru a o proteja, o bună soluție este achiziționarea unei huse de protecție.

 

Acestea fiind zise, nu ezita să optezi pentru o scoică (un scaun) auto de calitate înainte de pleca în călătorie cu micuțul tău. Siguranța sa este cea mai importantă. Alegeri inspirate îți dorim!

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) De ce este important sa ajutăm organismul cu suplimente ce conțin acid hialuronic, dupa vârsta de 25 de ani
(P) De ce este important sa ajutăm organismul cu suplimente ce conțin acid hialuronic, dupa vârsta de 25 de ani

Cu siguranță ai auzit până acum de acidul hialuronic și modul benefic în care poate acționa acesta asupra menținerii tinereții și sănătății pielii noastre dacă îl introducem în rutina zilnică de îngrijire.

(P) Durerile de spate: cauze, simptome, tratament
(P) Durerile de spate: cauze, simptome, tratament

Durerile de spate sunt unul dintre motivele cel mai des întâlnite pentru care oamenii solicită ajutor medical sau au nevoie de zile libere de la serviciu și reprezintă una dintre principalele cauze de invaliditate la nivel mondial.

(P) Locurile secrete din Sighișoara care te duc mai aproape de istoria ei!
(P) Locurile secrete din Sighișoara care te duc mai aproape de istoria ei!

Oricine trece prin Sighișoara, cu siguranță se îndrăgostește de magia acestui orășel care amintește de originile oricărui transilvănean!

Recomandări
Delir în presa rusă. Un analist militar „a băgat” deja România în război cu Rusia. Ce spune despre scopul Sea Shield 2023
Delir în presa rusă. Un analist militar „a băgat” deja România în război cu Rusia. Ce spune despre scopul Sea Shield 2023

Occidentul sprijină Ucraina nu doar prin furnizarea de arme și muniții, ci își consolidează prezența militară în apropierea granițelor Federației Ruse, este de părere expertul militar general-locotenent Iuri Netkachev.

Klaus Iohannis, despre intrarea României în Schengen:
Klaus Iohannis, despre intrarea României în Schengen: "E complicat! Austria se opune din motive electorale"

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi, că decizia extinderii spațiului Schengen aparține Austriei, care se opune din motive electorale interne.

Oficial de la Budapesta: Ungaria nu îl va aresta pe Vladimir Putin dacă va intra pe teritoriul ungar
Oficial de la Budapesta: Ungaria nu îl va aresta pe Vladimir Putin dacă va intra pe teritoriul ungar

Ungaria nu îl va aresta pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta ar intra pe teritoriul ungar, întrucât nu ar exista niciun temei juridic, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.