(P) Cum te poți proteja împotriva Coronavirus?

Dată publicare: 14-04-2020 17:54
Dată actualizare: 22-02-2021 11:07


masca

COVID-19 este un nou virus care afectează sistemul respirator uman. Coronavirusul s-a răspândit rapid în întreaga lume, iar astăzi este cel mai important subiect al momentului.

SARS-CoV-2 se transmite rapid de la o persoană la alta prin picăturile de salivă provenite de la vorbit, tuse, strănut, dar și prin contactul neprotejat cu un pacient infectat, mai precis prin atingere.

Deși nu există, încă, un tratament specific pentru a elimina simptomele provocate de COVID-19, specialiștii ne recomandă o serie de măsuri de protecție prin care putem preveni infectarea cu noul virus.

 

Cum să te ferești de noul virus?

 

Cea mai bună metodă de a evita contactarea Coronavirusul este reprezentată de auto-izolarea la domiciliu. Poți ieși pentru a face cumpărături de strictă necesitate, sau pentru a rezolva urgențe medicale, iar astfel vei limita foarte mult contactul cu alte persoane.

Folosirea măștilor de protecție atunci când părăsim domiciliul; măștile confecționate acasă sunt o alternativă a celor folosite în medicină, însă nu oferă suficientă protecție. Poți comanda măști de protecție respiratorie de aici: https://altex.ro/masti-chirurgicale-protectie-respiratorie/cpl/.

Spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor, precum și purtarea mănușilor de unică folosință. Specialiștii recomandă spălarea mâinilor cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde. De asemenea, alături de masca de protecție nu trebuie să lipsească nici mănușile sau dezinfectantul atunci când părăsim casa. În cazul în care farmaciile și supermarket-urile din proximitatea locuinței tale nu au pe stoc astfel de echipamente de protecție, trebuie să știi că le poți comanda de pe Altex.ro.
 

Dezinfectarea suprafețelor și curățarea temeinică a locuințelor. Putem reduce numărul germenilor folosind produse și ustensile speciale, cum ar fi un aspirator vertical, soluții antistatice și șervețele pentru curățarea suprafețelor. Soluțiile cu minim 70% alcool sunt considerate eficiente pentru prevenirea COVID-19.

Dezinfectarea hainelor. Îmbrăcămintea purtată afară trebuie curățată la mașina de spălat la o temperatură suficient de ridicată pentru a ucide bacteriile. De asemenea, pentru dezinfectarea hainelor poți folosi și un fier de călcat vertical.

 

Cum îi poți proteja pe ceilalți împotriva COVID-19?

 

Există și câteva reguli pe care trebuie să le respectăm pentru a-i proteja pe cei din jurul nostru. Având în vedere că pacienții purtători, la fel ca și cei asimptomatici nu știu, în majoritatea cazurilor, că sunt infectați, e important ca fiecare dintre noi să respectăm următoarele măsuri de prevenție:

Atunci când strănuți sau tușești, folosește un șervețel pe care, mai apoi, aruncă-l la coșul de gunoi. Dacă nu ai la îndemână șervețele, poți strănuta sau tuși în pliul cotului.

Spală-te pe mâini de fiecare dată când tușești. Folosește apă și săpun din abundență și utilizează dezinfectant pentru mâini.

Dacă prezinți simptome de tuse și febră, precum și alte manifestări ale infecției cu Coronavirus, evită contactul cu alte persoane.

Pentru sănătatea ta, dar și a celor din jur, este important să respecți aceste recomandări emise de specialiștii în sănătate. În acest fel, putem combate Coronavirului, oprind răspândirea sa.

  


 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO