(P) Cum să scapi de balonare şi gaze intestinale

balonare
StirilePROTV

Balonarea este o problemă digestivă frecvent întâlnită, care poate duce la un disconfort sesizabil. Ea presupune prezenţa aerului şi gazelor la nivelul tractului gastrointestinal.

Se întâlneşte cu precădere în rândul femeilor, din cauza problemor hormonale. Balonarea abdominală poate fi şi semnul unor suferinţe acute sau cronice, astfel că dacă problema devine una constantă, trebuie să mergeţi la medic.

Balonare cauze

Cauza unui astfel de disconfort în tractul gastrointestinal reprezintă gazele și procesul de formare a acestora. De unde apar gazele în stomac?

Există mai multe motive. În mod normal, stomacul uman conține o anumită cantitate de diferite substanțe gazoase. O altă parte a gazelor este emisă de microorganismele care trăiesc în intestine. Dacă este suficient numărul de bacterii benefice în intestine, atunci are loc o formare normală de gaze.
Să încercăm să analizăm cele mai frecvente cauze ale formării gazelor peste măsură.

Dacă vă grăbiţi în timp ce mâncaţi, înghițiţi alimente prost mestecate și chiar vorbiţi mult - asigurativă că aerul în exces va intra și în stomac împreună cu mâncarea. Iată câteva sfaturi simple şi utile pentru a evita formarea în exces a gazelor:

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

• nu vorbiţi în timp ce luaţi masa;

• consumaţi cantitate mare de lichide pentru debalonare;

• faceţi exerciţii, în special activitățile fizice care antrenează musculatura abdominală;

• consumaţi alimente proaspete.

Alimente care eliberează gaze în timpul digestiei

Acestea sunt de obicei toate leguminoase (precum varză, broccoli, conopidă); alimente grase, prăjite, picante; unele tipuri de pâine; alimentele dulci; produse carbogazoase. Evitarea unui astfel de impact nu este dificilă:

• înmuiați leguminoasele în apă rece înainte de a le găti;

• varză şi înrudite cu ea, chiar tocate pentru salate, se toarnă preventiv pe termen scurt cu apă clocotită;

• nu mâncați în exces alimente grase, prăjite, picante;

• mesele multiple în porții moderate vor juca, de asemenea, un rol pozitiv.

Cea mai periculoasă cauză de formare a gazelor și a flatulenței reprezintă bolile acute și cronice: gastrita, pancreatita, ulcere și o serie de boli gastrointestinale. Aici trebuie să fiţi examinaţi și trataţi de un gastroenterolog. Și nu amânați aceată vizită!

Tratamente balonare

Orice gaz acumulat va găsi cel puțin două ieșiri naturale. Și o poate face cu un zgomot decent, făcându-i pe alții conștienți de problemele dvs. digestive. Pentru a preveni rapid și eficient o reacție nedorită, trebuie să luați medicamente pentru balonare şi gaze.

Cel mai accesibil dintre ele este cărbunele activat. Se administrează 1 tabletă la 10 kg de greutate (dacă greutatea dvs. este de 70 kg, atunci aveți nevoie de 7 bucăți). Carbodigest are același efect. Are o compoziție unică și echilibrată în substanțe biologic active, cu o acțiune multiplă la nivelul tractului gastrointestinal, ducând la reglarea tranzitului, eliminarea gazelor intestinale şi scăderea senzației de balonare.

Scapă rapid de balonare cu preparate antiflatulente, precum Espumizan, Balonix, Antibalonare extract gliceric. Ele contribuie la dezintegrarea învelișurilor bulelor de gaz și la absorbția acestora. Espumizanul este disponibil sub formă de tablete și emulsii, administrat oral cu alimente sau imediat după masă, s-a dovedit bine la adulți și copii.

Tot în farmacie puteți cumpăra preparate enzimatice: Mezym, Triferment, Kreon. Acestea trebuie luate fie în timpul meselor, fie imediat după, cu o cantitate moderată de apă.

Balonarea poate fi deranjantă și uneori dureroasă. Prin urmare, este important să acordați atenție acestei probleme.

Consultați întotdeauna medicul înainte de a consuma orice remedii pentru a evita complicațiile, mai ales dacă aveți alergii sau urmați vreun tratament medicamentos.

Dacă veţi ţine cont de recomandările enumerate anterior, balonarea va devein problema trecutului!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361

Când vine vorba de lucrări de atelier sau industriale, fiecare detaliu contează. Ai nevoie de unelte de încredere care să-ți sprijine proiectele și să te ajute să le duci la bun sfârșit cu eficiență și precizie.

(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene

Microbladingul a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri în industria frumuseții, oferind soluții semi-permanente pentru sprâncenele subțiri, neregulate sau lipsite de formă.

(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL
(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL

O simplă conversie la GPL te poate ajuta să economisești până la 50% din costurile de combustibil.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.